• Anonym (?)

    Flyktingkrisen - lära av Australien?

    www.nrk.no/verden/mener-europa-bor-laere-av-australias-strenge-flyktningpolitikk-1.12534664

    Australien har fått stark kritik de senaste åren för sin hårdföra politik när det gäller sk olovlig migration, dvs flyktingar.

    Samtidigt har denna politik förhindrat den katastrof EU nu ser i Medelhavet och sydöstra Europa.

    Så hur bör EU göra? Det är inte humant att ta efter Australien, men samtidigt kan Europa omöjligt ta emot alla de miljontals människor som idag skulle vilja komma hit. Vi kan dock hjälpa en del - med risken att ännu fler försöker ta sig hit via smugglare. Och med nya tragedier som följd.

    Så vad är egentligen mest humant? Kanske är det bättre att utöka systemet med sk kvotflyktingar samtidigt som man skickar tillbaka alla olagliga båtar (dvs stryper smugglarnas försörjning) och istället försöker hjälpa så många som möjligt på plats i flyktinglägren? Tills situationen i hemländerna har lugnat ner sig.

    För den krassa sanningen är ju att ju fler vi tar emot, och ju fler som räddas ur Medelhavet, desto fler kommer att försöka ta sig hit, med fler dödsfall som följd.
  • Svar på tråden Flyktingkrisen - lära av Australien?
  • seriösanvändare

    Ja, detta är ett dilemma.

    Att skicka tillbaka båtarna, utöka möjligheten att söka asyl på plats i flyktinglägren (med rimliga kvoter för varje EU-land), samt militära operationer för att få slut på kriget i Syrien, IS framfart mm, tror jag personligen är enda lösningen om vi inte vill se fler döda 3-åringar spolas upp på stränderna.

    Så länge det lönar sig att smuggla sig till Europa, kommer många försöka. Vi måste hitta andra vägar.


    Om du alltid är seriös, lever du bara ditt liv till hälften.
  • MrsMia

    Hur hade du själv velat bli bemött? Fundera ordentligt.

    Jag har hellre fri rörlighet och möjlighet till asyl redan från hemlandet än som det ser ut idag. Det är oförsvarbart att så många får lida på det här viset. Vi måste öppna gränser och våra hjärtan.

  • seriösanvändare
    MrsMia skrev 2015-09-04 09:38:52 följande:

    Hur hade du själv velat bli bemött? Fundera ordentligt.

    Jag har hellre fri rörlighet och möjlighet till asyl redan från hemlandet än som det ser ut idag. Det är oförsvarbart att så många får lida på det här viset. Vi måste öppna gränser och våra hjärtan.


    Hur ska det fungera i praktiken? Fundera ordentligt.

    Hade Europa öppna gränser skulle vi översvämmas med flyktingar. Trygghet och välfärd skulle vara ett minne blott. 

    EU kan - och bör - dra sitt strå till stacken, men EU kan inte rädda hela världen. Då uppstår istället frågan hur vi ska hjälpa dem vi KAN hjälpa på bästa sätt.

    Att kunna söka asyl redan från hemlandet är ett bra förslag, men i praktiken kommer bara en liten andel av alla flyende kunna erbjudas asyl i EU. Och då kvarstår problemen med smugglare.
    Om du alltid är seriös, lever du bara ditt liv till hälften.
  • Anonym (Öppna)

    Faktiskt gått från att vara motståndare till öppna gränser till för.

    Alla ska få komma hit samt få försörjningsstöd och lägenheter till den mån pengarna räcker. Skola, vård, vägar, etc etc får komma i andra hand. Vad gör det när vi lever i ett paradis med värdens alla länder.

    Svenska folket är så jävla dumt att jag faktiskt hoppas detta kommer att hända.

  • Anonym (123)
    seriösanvändare skrev 2015-09-04 11:10:25 följande:

    Ännu en länk:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-folket-splittrat-om-flyktingmottagningen

    En tredjedel vill minska flyktingmottagandet, alltså inte bara SD-väljare.


    Och vad anser denna tredjedel att vi ska göra då? Stänga ögonen? "Hjälpa på plats"? Vad menar egentligen folk när man säger så? Hjälpa på plats...? Helt konkret? Vem ska göra de? Vill de själva åka ner?
Svar på tråden Flyktingkrisen - lära av Australien?