Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Gravid (v6) efter MA, orolig. Följas åt?

    Gravid efter 9 års försök och 2 MA. Ett -08 och ett nu i maj med tvillingar efter vår 5.e ED. Fick veta idag att jag är gravid av samma äggomgång. V.5+1 idag. Kommer ta en dag eller en halv dag i taget bara! VUL blir v.42,har så mycket inplanerat före och vill inte ta ev. dåliga nyheter mitt i allt.

  • Jag är bara jag
    Gladorolig skrev 2015-09-15 11:05:47 följande:
    Grattis till graviditeten! Ja man får ta en dag i taget. Är själv glad att jag ska jobba dom här veckorna så jag har något att göra. Förra gången var det semester och gick hemma hela dagarna och bars väntade och väntade... Förstår d där med att inte vilja ha dåliga nyheter mitt i allt planerat. Men kan ju bara skönt att ha mkt samtidigt och fokusera på eller? Lycka till på Vul! *håller tummarna*
    Tack! VUL blir t.o.m v.43 för läkaren var ledig, men det får gå an. 5 fester innan dess och höstjobb här hemma så mycket att göra som tur är. Glad 
  • Jag är bara jag
    Elyssa81 skrev 2015-09-15 11:24:05 följande:
    Jag åkte in akut igår pga rygg och magsmärtor. Det visade sig tack och lov att allt såg bra ut. Är i v 9+0 som jag trodde. Vi trodde verkligen att det var helt kört. Vilken lättnad!
    Då är risken minimal numer-grattis!
  • Jag är bara jag
    Elyssa81 skrev 2015-09-15 15:04:52 följande:
    Stämmer det att det är så? Man läser så mkt olika saker överallt!
    Har man sett hjärtat runt v.9 är risken nere i kanske 2%. Glad
  • Jag är bara jag

    Har ökande symptom viket jag tolkar positivt. Gillar dock inte denna enorma hunger,känns som jag kommer gå upp massor om det här fortsätter. Men hellre +40 kg och barn än +0 och inget barn!! Glad

  • Jag är bara jag

    Fler och starkare symptom än alla graviditeter innan. Inte illamående direkt, men väldigt luktkänslig-då kan det vända sig lite. Hungrig som en gris,jag fattar inte! Skulle kunna äta jämt!  Funderar på att ringa b.m nästa vecka trots att jag inte gjort VUL. Såna gamla tanter som mig vill de nog ha koll på tidigt.

  • Jag är bara jag
    Gladorolig skrev 2015-10-08 20:00:04 följande:
    Åhhh <3 Vi fick se ett litet liv! Med ett hjärta som slog så vi alla kunde se det. Blev så glad att jag grät! Känns underbart att den här gången gå ifrån ultraljudet med glädje och en bild med sig.

    Visserligen är det några veckor kvar till vecka 12 men barnmorskan sa att när risken för missfall minskar mkt när man sett hjärtat slå. Är i vecka 8+3 så vecka 9 alltså som jag trodde. Nu kan vi andas ut lite iaf <3
    Grattis!! Glad Jag har 1,5 vecka kvar tills mitt VUL och gruvar mig nåt hemskt! Var dock ändå hos b.m idag på hälsosamtal. Går det vägen får alla gravida här ett UL v.11-13 -åh,vad jag hoppas på det!
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-10-22 14:25:55 följande:
    Härligt;) Här går det också bra. Är i v 10+5 nu. Sen lite mer än en vecka tillbaka så kan jag nu själv lyssna på hjärtljuden med en doppler. Världens bästa ljud det där lilla hjärtat<3 Det lugnar också när man känner att man blir lite orolig. Nu är det bara kub-testet kvar sen är det värsta över:)
    Jag gjorde inget VUL p.g.a ångest och ska inte göra nåt annat heller trots att man får UL v.13 här. Jag väntar och ser om jag tycker mig fortsätta vara gravid-i så fall blir det RUL nån gång framåt jul kanske.
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-10-22 15:51:56 följande:
    Ja, alla hanterar sin ångest olika:) Jag tycker det är skönare att få se och höra. Du ska så klart göra precis det som känns bäst för dig.
    Jo,om man verkligen tror att barnet lever så, vilket jag fortfarande betvivlar, men enligt läkaren är jag till 95% gravid. Glad De allra flesta gör ju endast RUL och inget alls före den veckan så frånsett att jag gjort ED är jag ju inte så konstigt eller ovanlig.
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-10-22 17:28:52 följande:
    Jag tycker inte du är konstig:) Du har ju en lång historia bakom dig så jag lägger inte någon värdering i hur du väljer att göra. Känns bara som att det måste vara otroligt jobbigt att gå omkring och betvivla om fostret lever. Kan du trycka bort de tankarna och bara vara? Jag hade tänkt på det 24/7 och blivit knäpp på köpet:) Jag förstår ändå tanken med att släppa på kontrollen och det är ju skönt om du kan göra det. Jag hoppas det, för din skull.
    Ja,jag kan släppa det i.o.m att jag inte gjorde VUL. Där låg största ångesten-bara tanken på det. Jag lever som gravid och fortsätter det visar det sig. Eftersom jag bara tänker att jag kan vara gravid så blir jag liksom mindre förvånad om det är så att jag inte är det. Gör annat på dagarna och tar varje dag som den kommer. har nog aldrig levt i framtiden direkt även om maken redan pratar om att åka hem med bebis nästa sommar! han är den eviga optimisten. Tungan ute
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-10-23 12:35:24 följande:
    Vad skönt att du kan tänka så! Jag är nog inne i det de kallar spöveckorna nu..från en dag till en annan så mår inte illa längre och är inte lika trött. Brösten ömmar men inte lika mycket. Skulle säkert blivit nojig om det inte var för att jag har lyssnat hjärtat så jag vet ju att den lever där inne. Jag får väl vara glad för att man mår bättre nu då:) Härligt med en positiv partner:) Bor ni utomlands?
    Jag bara går och väntar på den där spökveckorna, men än känner jag ungefär likadant. Det är ju väldigt ovanligt att barnet dör när man sett hjärtat v.9-10 så håll fast vid det du. Glad  Nej,vi bor långt söderöver och jag kommer långt norrifrån så det är sällan vi åker hem. gruvar mig ändå vad mamma ska säga om jag är gravid!! Får nog bli via brev...
  • Jag är bara jag

    Tiden går, men oron kvarstår...  Läser varje dag här om de som fått MA efter v.13!  Tyst  Järnbrist har jag dratt på mig,hoppas det är ett bevis på att nåt lever där inne som tar kraft av mig! 

  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-11-05 14:33:25 följande:
    Usch.. Du borde inte läsa sånt..säger jag som också hamnar på de sidorna ibland:/ Vilken v är du i nu? Har du fått en tid till rul än? Jag var på kub idag. Var rätt så orolig och förväntade mig lite halvkassa resultat men blev glatt överraskad när vi fick riktigt fina resultat:) Fick dessutom se den lille/a ligga där inne och sparka och pilla sig i ansiktet. Helt otroligt vad man kan se fast man bara är i v14! Får man fråga vart i söder du kommer i från. Själv är jag från Malmö nämligen:)
    Mycket man inte borde läsa, men jag halkar in ändå...  V.13 nu,RUL bokat v.20. Hoppat över allt vad VUL och UL heter hittills. Jag bor i landskapet ovanför dig då! Glad
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-11-11 15:04:58 följande:
    Åå nej, jag beklagar:( så jäkla orättvist. Kram
    Tack. Nu är det konstaterat att nåt är fel på mig.
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-11-11 15:26:22 följande:
    Men har du inte en lång historia av mf/ma bakom dig? Har du inte fått genomgå utredning redan? Menar inte att vara okänslig så ta inte illa upp. Men man blir förvånad över hur mycket en människa ska behöva gå igenom innan det konstateras att något är fel så att man kanske kan få hjälp..
    Man får bara utredning om man är ung och går inom landstinget. Första MA var mina ägg=åldern trodde alla. Andra MA= slumpen trodde alla. Nu inser nog alla att en 22-åring inte får 2 MA så felet är mitt. Finns några fler mediciner att ta och ska fråga min läkare här om prover. Jag har ingen aning längre.
  • Jag är bara jag
    EmPe skrev 2015-11-11 18:22:37 följande:
    Då förstår jag. Fy vad drygt..jag beundrar dig för att du orkar. Jag hoppas verkligen att det finns några bra medicinska alternativ för dig så att du snart blir gravid igen. Önskar dig all lycka<3 kram
    Det finns lite mer att ta till vilket jag nog måste.Tack snälla du! {#emotions_dlg.flower}
  • Jag är bara jag

    Jag tog upp det där med bakterier och infektion och läkaren sa att då blir man i regel inte ens gravid. Jag kom ju över v.9 denna gång,det tyder på nåt annat och hans teori var dåliga gener-de var ju syskon. UVI har jag aldrig haft och gluten tål jag definitivt. Vi får se vad kliniken säger,jag avvaktar.

Svar på tråden Gravid (v6) efter MA, orolig. Följas åt?