Inlägg från: Anonym (sebbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sebbe)

    Någon mer som är gravid och har hiv?

    Anonym (?) skrev 2015-09-26 21:27:55 följande:
    Varför tycker du HIV är värre än astma? HIV märker man inte av om man sköter sin medicinering, medan astma kan vara handikappande i vardagen (och leda till dödsfall) trots medicinering.
    Det handlar inte bara om de fysiska problemen. Det har stora mentala följder att bli smittad av HIV. Man får en annan syn på sin kropp, sitt sex- och kärleksliv. Det kan bli svårare att hitta en partner. Jag vet några som har sagt att får jag HIV så tar jag självmord, och de har menat det på fullaste allvar. Kanske lite okunskap som spelar in också, och personligen skulle jag inte göra något så drastiskt men jag vet att mitt liv skulle aldrig kännas detsamma.

    Så astma kanske ger en större fysiska begränsningar men HIV sätter större spår mentalt. Om man dessutom tänker en tanke på situationen i Afrika och hur många barn som dagligen dör samt förlorar sina föräldrar i AIDS så tycker jag inte man ska prata som om att HIV det är väl ingenting...
  • Anonym (sebbe)
    Anonym (TS) skrev 2015-09-26 22:52:36 följande:
    Jaha, får man? Har du hiv?

    För min del var det (och konstigt vore annars) en chock att få hiv-beskedet. Ja, till en början slogs mitt liv i spillror. Men vet du vad? Nu mer är mitt liv faktiskt bättre än innan jag fick hiv. Jag mår även bättre än innan. Varför? Jo, för att jag värdesätter livet på ett annat sätt och tar hand om mig själv bättre både fysiskt och mentalt. Med det sagt är det såklart inte önskvärt att få hiv, men det förutsätter jag att du förstår?
    Tänker inte diskutera min egna status. Du förutsätter att jag förstår att det inte är önskvärt att få HIV? Vad fint av dig. Fantastiskt. 

    Vad bra att du mår bättre än innan, det menar jag verkligen.
  • Anonym (sebbe)
    Anonym (?) skrev 2015-09-26 22:55:33 följande:
    Du måste göra skillnad på de som lever med HIV i länder där de inte har tillgång till mediciner, och till de som har HIV i Sverige idag. Skillnaden handlar om liv och död. Att HIV skulle sätta större spår rent mentalt är inte en absolut sanning. Snarare är det nog just de med okunskap kring sjukdomen som skulle lida mest... tills de satt sig in i hur det fungerar.
    Jag gör ju skillnad! Jag skrev "om man dessutom tänker en tanke på sitautionen i Afrika..." Det är ju förstås det jag menar då. Att där skördar AIDS fortfarande hundratusentals liv, medan vi har våra utvecklade mediciner.
  • Anonym (sebbe)
    MEE83 skrev 2015-09-26 23:38:32 följande:
    Gick en bra dramaserie på SVT för ett par år sedan om den perioden, BBC köpte även in den från SVT och visade den på en av sina kanaler.

    Angående den blatanta okunskap som många visar prov på, jag beskyller de sinnessjuka skräckkampanjerna som svenska myndigheter har bedrivit. Jag är inte så gammal(80-talist), men jag kommer ihåg hur det var i skolan. 
    Serien som självklart baserades på Jonas Gardells fantastiska trilogi.

    Ja det var skräckkampanjer som bedrevs men det måste man ju förstå. Det var ju nytt för alla, och alla smittade dog. Inte bara svenska myndigheter som bedrev dessa kampanjer.
Svar på tråden Någon mer som är gravid och har hiv?