• Irbjo

    Ta från Biståndet och ge till Asylmigranter, eller ett nytt Luciabeslut?

    Ge-bort-minister Isabella Löwin i MP, meddelar att de ska ta ännu mer från Biståndet för att bekosta ökad asylinvandring:  Det är tillåtet då invandrarna kommer från fattiga länder. Vi måste ta emot för de är inte välkomna på något annat ställe sa hon.
    Nekar UNHCR flyktingar, eller är dom ekonomiska migranter som vill ha det bättre?
    Har de fattiga verkligen råd att åka hit?
    Gissa vad MP skulle ha sagt om de inte satt i regeringen! 
    Apropå att stänga ner barnakuten som jag skrev om tidigare, råkade jag se att ansvarigt Landstingsråd är den ökända Ella Bohlin i KD, som innan dömt i Migrationsdomstolar!
    Får citera denna kloka dam: Eller ta sjukvården som krisar i storstäderna på grund av sjuksköterskebristen.
    Fler och fler börjar inse som vi kan se, att vi har att göra med lycksökare och s.k. ekonomiska flyktingar, ex. tog ett gäng Irakier flyget hem igen. Krigsflykting är man i närområdet där man ska få mat och husrum av FN/UNHCR.
    Jag ser att Anna har en riktig analys. 
    MP är den stora haken som fick Persson att böja sig hösten 2005 med en slags amnesti, då M och S innan hade haft en pakt i långa tider emot de andra, främst Fp V och Mp, varpå S förlorade valet 2006. 
    S.k. MigrantPartiet  har prioriterat detta mellan alla val, utom något halvår före, inte miljön där dom fegar om flygskatter och annat. Sedan lyckades dom sänka M i regeringen så det blev stora övergångar till SD. 
    Löfven lovade sedan att bilda minoritetsregering: För det är något som vi är specialister på och frågorna avgörs av utskotten sa han. Men han fegade ur och tappade sin förhandlingsförmåga vi trodde på.
    Att alliansen spårade ur i dessa frågor var självklart, då 3 partier av 4 var emot M, så enda räddningen var en stark Löfven. Men han är ingen Göran Persson, som ex. sa ifrån om Kosovo, när somliga ville välkomna en miljon, men UNHCR ville hålla de flesta i Albanien och 5000 kom på TUT, varav hälften vägrade att åka hem så en del fick stanna.
    Även minister Birgit Friggebo såg klarhetens ljus, kallade Albaner tjuvar och ville sända hem 47000. Men fick bakläxa på FP-kongressen som blev regeringsbeslut! Hon flyttade sedan ihop med den likasinnade professor Bo Södersten i S, som skrev att invandringen kostar 70 miljarder, de bor ihop än idag.
    7 partier har fått SD-noja och det penibla är att de gett SD mer och mer rätt, då man nu ska ge mer till Närområden. 
    Även artistinsamlingen visade det, men det har dom nog inte fattat.
    Vad som nu behövs är ett nytt Luciabeslut, för inte var väl S och M rasister innan SD kom in på banan?
    Och vad hade hänt helt utan SD kan man undra när SD-nojan härjar. Det hade varit värre är en gissning, då MP bestämmer som även Anna påpekar nu.
    (Något ostringent då jag jämkat ihop ett och annat, men prova.)
  • Svar på tråden Ta från Biståndet och ge till Asylmigranter, eller ett nytt Luciabeslut?
  • greta2

    Vi bör ta ett beslut om att minska invandringen rejält, till den kvot som tilldelades oss i överenskommelsen med EU. Det klarar vi! Det handlar om antalet nya medborgare och krav på dessa!

    Det som inte kommer att fungera i praktiken med dagens volymer som kommer idag, är att ge alla jobb, bostäder och integrera dem i samhället på sikt. Jag befarar att det kommer att skapa stora, stora problem som kommer påverka hela samhället med ökad kriminalitet som följd.

    Det är inte givet att vården, skolan, välfärden, tryggheten och allt vi har i Sverige idag kommer att bestå om man fortsätter på samma sätt som man gör nu. Det kommer för mycket folk hit och jag tror inte att det kommer avta ens om det blir fred i Syrien för de flesta kommer inte därifrån.

  • greta2

    https://sv.m.wikipedia.ord/wik/

    Ledare i Expressen från augusti i år. (Kan ej ange läk från min I-pad)

    Anna Dahlberg: så bör S och M göra upp om asylpolitiken.

  • enånittitre
    greta2 skrev 2015-10-04 09:02:02 följande:

    https://sv.m.wikipedia.ord/wik/

    Ledare i Expressen från augusti i år. (Kan ej ange läk från min I-pad)

    Anna Dahlberg: så bör S och M göra upp om asylpolitiken.


    Vad skall S&M göra upp om, de är ju redan överens om att släppa in alla som önskar komma hit!?

    Om vi nu skall bedriva den pågående politiken med fri obegränsad asylinströmning så tycker jag att vi skall ge dem vad vi lovat. Gör som Göteborg och köp bostadsrätter till dem, om detta innebär besparingar på annat håll så får det vara så. -Vi skall inte lova folk något vi inte kan ge dem!
  • Gert

    Jag tycker att de seriösa partierna, där SD ingår i, ska isolera MP från allt inflytande i invandringspolitiken. MP förstör landet.


    Give ´em Hell!
  • greta2

    Läste någonstans att Sveriges partier av tradition varit invandrarkritiska, detta med undantag mellan 1995-2009. Moderaterna var invandrarkritiska en bit in på den här perioden också. Invandringen tog fart i början av 2000 talet och nu har den fullständigt spårat ur.

    Om man skulle gå tillbaka till tidigare agenda, där man har invandring men en strikt reglerad sådan så är det snarare så att man har gått tillbaka till det gamla spåret igen. Till lite försiktiga, sunda förnuftiga spåret. Om det är möjligt.

Svar på tråden Ta från Biståndet och ge till Asylmigranter, eller ett nytt Luciabeslut?