• Anonym (LPT)

    Psyket

    Jag har själv varit inlagd genom LPT, som tur var kunde jag bli utskriven efter en månad, även om de ville att jag skulle stanna kvar längre.

    Som jag ser det är så är endast förvaring av människor som annars skulle skadat antingen sig själva (för det mesta) eller andra (ovanligt.) Jag upplevde mig själv som sjukare och att jag blev sämre av att vara där.

    Som patient har du ingen trovärdighet och jag kände mig paranoid och som att alla konspirerade mot mig, något som jag ALDRIG upplevt tidigare. De tar ifrån en ens värdighet.

    Jag tänker att det är för mycket förvaring och för lite vård. De flesta som är där behöver få komma i friska miljöer, för ingen blir bättre av att umgås bara med sjuka i en sjuk miljö.

  • Anonym (LPT)
    ninasord skrev 2015-10-05 21:41:20 följande:
    Du menar hänga mig eller så?
    Ninasord, jag vill att du är kvar. Tycker att du är charmig.
  • Anonym (LPT)
    Anonym (rutan) skrev 2015-10-05 22:11:25 följande:
    Varför gick du inte med på det frivilligt? Jag känner samma som du. Jag tror dock från skillnad till dig att man har trovärdighet men att de har riktlinjer att förhålla sig till. (Ja jag fattar att du vet det) Jag blev stressad av att vara där. Säger bara gratulerar att du aldrig upplever det... Men trist att höra att det blev så där. Kan förstå vad du menar, när det slår en att man är inlåst och alla runt omkring säger att det kan vara bra för en, folk man känner... Och ngn som delar medicin till en och lägger huvudet på sned.

    Jag ansåg mig inte behöva bli inlagd och var emot det. Sedan vantrivdes jag ju så mycket och ansåg att jag blev sämre att jag inte såg någon mening med deras "vård". När jag blev inlagd var jag i sådant fysiskt skick att det var risk för att mitt hjärta kunde sluta slå när som, plus låg vikt och allmänt skör psykiskt.

    Ja, det värsta är nästan deras medlidande. Att de "förstår" hur jobbigt det måste vara för en. Då fick jag lust att skrika och kasta saker omkring mig. För det är totalt omöjligt för den som är vårdaren att förstå den inlagde patienten.

    Får jag fråga varför du låg inne? Helt valfritt att svara.


    Jag låg inne för ätstörningar.

  • Anonym (LPT)
    Anonym (Insider) skrev 2015-10-05 22:27:48 följande:
    Så kan jag också känna. Jag håller med dig men har du tänkt på att vårdare också är människor och mycket väl kan ha egna erfarenheter som patient?
    Jo, det är klart att vårdare också varit i situationer där de är patienten. Men jag tänker också att det måste finnas bättre sätt att visa empati på. Det är ju bättre att fråga patienten hur de har det, istället för att tala om för dem att de mår si eller så. Man måste få äga sin egen upplevelse, det är nog så jag känner.
    Ens hud är så tunn när man är inlagd att man suger åt sig allt vad som sägs.
  • Anonym (LPT)
    Anonym (Håller med) skrev 2015-10-06 01:42:19 följande:
    Det bästa är nog att bemöta henne med tystnad och hoppas på att hon tröttnar och får adekvat hjälp irl. Men håller med dig, hon och en annan lika förvirrad person förstör ofta trådar när de kommer med spam-nonsens.
    Tycker att det är rätt obehagligt hur ni diskuterar en person som är närvarande i tråden. Antingen tar man upp sin irritation med personen i fråga direkt, eller så kan man gott sitta tyst och störa sig. Att prata över någons huvud är synnerligen osympatiskt.
Svar på tråden Psyket