• HäckHäxan

    Psyket

    Anonym (rutan) skrev 2015-10-05 16:14:10 följande:

    Känner du ngn som varit inlagd?

    Vad tänker du om denne?

    Hur tror du att det är därinne?


    Jadå jag älskar en av dem djupt och innerligt.

    Vad jag tänker om personen? Hur menar du? Jag tänker inget speciellt om personen i förhållande till det faktum att vederbörande varit inlagd.

    Jag tror inte ett skit, jag vet att det är skillnad på låst och öppen avdelning. Sen är jag rätt jävla säker på att olika avdelningar och ställen och orter helt enkelt är olika och att folk kan uppfatta samma ställer väldigt olika.
  • HäckHäxan
    Anonym (Insider) skrev 2015-10-05 22:58:02 följande:
    De sjukaste kommentarerna i den här tråden står väl ändå du för? Att skriva såna kommentarer till någon du konstaterat är psykiskt sjuk, hur friskt är det?

    Oj, jag glömde för en stund att jag är ett psykfall själv så min åsikt räknas kanske inte.
    Förlåt men jag älskar din humor där. Humor är viktigt och bra.
  • HäckHäxan
    Anonym (Insider) skrev 2015-10-06 00:12:35 följande:
    Skrattande Var vore jag idag om jag inte kunde skratta åt eländet?! Tanken slog mig precis att kanske vore det bästa sättet att dö på att skratta ihjäl sig. Skulle ju va dödskul!
    Hahahhahaha jag formligen avgudar barock humor. Vriden och alldeles underbar. Så tack för att du fått mig att asgarva.

    Nu måste jag ut och plocka kaninmat, knäcka lite kvistar och rasta hunden och vissla in min ena katt och frysa!!!
  • HäckHäxan
    Anonym (rutan) skrev 2015-10-06 12:33:21 följande:
    Vad är skillnaden?
    På den låsta och öppna avdelningen jag har erfarenhet av?

    Den låsta får de inlagda inte gå ut och röka utan sällskap. De kontrolleras hårdare och har långt mindre rätt till privatliv. De måste ligga minst 2 veckor på den låsta för att få komma över till den mer öppna avdelningen. Där reglerna inte är lika hårda. De får gå ut och röka på angivet område själva och i sällskap av varandra utan personal med.

    Sen är det en massa olika regler och rutiner. Jag minns helt ärligt inte alla. Det var många år sedan jag var där alls eller involverad på något vis.

    Jag hjälpte den jag älskade därifrån och personen har aldrig satt sin fot där igen. Folk skall inte må sämre som inskrivna än utskrivna. De skall inte heller behöva vara fast på den låsta avdelningen längre tid som i månader och inte någon extra vecka pga platsbrist på den öppna och behandlas illa när deras problem inte är av den sorten som kräver låst avdelning alls utan tanken bara var att de skulle slussas över och få den hjälp de behövde på rätt ställe.

    Är man inte självmordbenägen eller har ett fysiskt självskadebeteende eller missbrukat medicin och annat så skall man heller inte behandlad därefter.

    Så den jag älskade fick bättre hjälp och repade sig bättre på utsidan bland vänner och familj och kärlek än på insidan av att bli behandlad som något personen inte är eller någonsin varit.

    Sen tror jag som sagt att det är olika runt om i landet hur folk behandlas och hur lämpad personalen är osv. Det påverkar såklart bedömningen av vården / hjälpen osv.
Svar på tråden Psyket