• Anonym (E)

    Vad har svärmor gjort med smycket???

    Ts, jag kan förstå er allihop.
    Jag förstår definitivt era bevekelsegrunder i det här, att det handlar om ett affektionsvärde och inte ekonomisk vinning.
    Samtidigt förstår jag din svärmor, hon är 80 år, då börjar kropp och knopp att vika och man klarar sig inte lika bra längre, man blir beroende av andra mer och mer.
    Det är tufft, jag är inte 80 år men jag lider av multipla sjukdomar som gör mig handikappad och beroende av andra till viss del
    När det är så så blir oberoendet och självständigheten över det man kan så mycket viktigare.
    Jag tror ni klampade rakt in och över hennes integritet och hon försvarar det hon har kvar av sitt självbestämmande och integritet.
    Här gäller det att tassa på oerhört försiktigt. 

  • Anonym (E)
    annananonym skrev 2015-10-08 12:55:43 följande:

    För det första ÄR det ju ingen släktklenod så något större affektionsvärde än något annat som ts mans pappa har gett till sin fru borde det inte ha?

    Jag tror att ts vill åt pengarna som detta smycke är värt, att svärmor vet om detta och därav hellre säljer/slänger/ger bort smycket än låter ts lägga vantarna på det.

    Ts pratar inte särskilt "fint" om sin svärmor så jag får känslan av att de inte har någon bra relation.

    Hade det gällt en mer könsneutral pryl så hade svärmor säkert velat att enda sonen ska få ärva, men ett kvinnosmycke får han inte ärva eftersom det då hamnar hos ts.

    Jag förstår svärmor, ts verkar mycket osympatisk som medmänniska. Personligen hade jag inte pratat sådär till NÅGON än mindre till en familjemedlem. Att dessutom inte ens kunna förstå vad felet är - svagbegåvat?


    Tja, jag vet inte det.
    Jag har ett fickur från min morfar som han ständigt bar när jag var barn,
    Det är en spricka i glaset och jag skulle antagligen inte ens få en femma för det om jag försökte sälja det och det är inget som gått genom släkten i generationer.
    Men det är mitt minne av honom, när jag håller i det kommer jag ihåg hur han lät och doftade
    För mig har det ett oerhört högt affektionsvärde. 
Svar på tråden Vad har svärmor gjort med smycket???