• Anonym (B)

    Oense om flytt/ledsen dotter

    Sandra8978 skrev 2015-10-11 10:54:23 följande:
    Så som TS beskrivit honom hade jag också valt att flytta för att slippa ständigt bli hackad på.

    Du har kanske inte varit i den sitsen, men det finns människor som tycker om att göra ditt liv till ett levande helvete. De människorna vill du inte ha nära dig, eller dina barn.
    Det är bara att hon flyttar men barnet får hon räkna med att lämna hos pappan.
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-11 12:46:57 följande:
    Och jag kan bara beklaga att du inte verkar kunna läsa vad som skrivs utan att läsa in egna betydelser. .
    Kära nån. Du gjorde en egen tolkning av det jag hade skrivit! Jag! Jag förklarade vad jag verkligen menade. Hur kan det bli ett problem för dig att jag förklarar att du har missuppfattat och gjort en galen egen tolkning istället för att läsa det som står skrivet?
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-11 13:14:48 följande:
    Står det i FNs Barnstadgar att ett barns föräldrar aldrig får bo i olika städer?
    Det hade jag missat.
    Vad har FNs barnkonvention med saken att göra? Den är inte lag.

    Föräldrabalken är däremot lag och där kan man läsa:

    2 a § Barnets bästa skall vara avgörande för alla beslut om vårdnad, boende och umgänge.
       Vid bedömningen av vad som är bäst för barnet skall det fästas avseende särskilt vid
    - risken för att barnet eller någon annan i familjen utsätts för övergrepp eller att barnet olovligen förs bort eller hålls kvar eller annars far illa, och
    - barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-11 13:18:01 följande:
    En insikt som tyvärr gått 80% av debattörerna i denna tråd förbi.
    Inget har förändrats. Ts och mannen kom bara på att de helt enkelt vill bo nära sina arbeten. Utan en tanke på hur det förstör barnets möjligheter att få ha kvar det växelvisa boendet och båda föräldrarna i sin vardag.
  • Anonym (B)
    micromat skrev 2015-10-11 15:19:02 följande:

    Jag förstår inte varför du får så jäkla mycket skit.. Du och din sambo har bestämt er för att flytta av olika orsaker. Sånt händer, man kan tvingas flytta av olika orsaker under en livstid.

    Ungen är 10 år och det går alldeles utmärkt att faktiskt fråga ett barn i 10-års åldern vad den vill. Det är egentligen inte svårare än att barnet får flytta hem till pappan igen om hon vantrivs på det nya stället.

    Däremot skulle ni vuxna ha skött det annorlunda och du och ditt ex skulle ha varit på det klara med allt innan barnet blev tillfrågat vad hon ville.


    Man gör inte så mot barn. Sen är pappan emot det så Ts kan verkligen inte bara ta barnet och flytta.

    Han har all rätt i världen att kontakta nuvarande och ev. nya skolan och informera om att han är vårdnadshavare och att flickan inte ska byta skola. Han har även rätt att neka flytten för barnet. Han har rätt att anmäla ev. oro om barnet om han verkligen är orolig.

    Att du snabbt tar Ts parti betyder inte att pappan har gjort något fel. Ts får räkna med att flytta utan dottern.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-11 16:39:47 följande:
    Vad? Att folk får förändringar i sitt liv?

    Jag ber till gud att något liknande kommer hända dig.
    Då kanske du kommer bli lite mindre präktig och dömande, och lite mer empatisk.
    Lägger ansvaret för var de ska bo hos barnen. Det är vuxnas beslut. Även om barnen får ha åsikter och ska bli lyssnade på så betyder det inte att barnen bestämmer.
  • Anonym (B)
    BioBonus skrev 2015-10-11 17:01:37 följande:
    Va märkligt. Jag ser att de andra 5 ser till barnets bästa och inte till sitt eget bästa. Inte för att offra allt och bli martyr utan för att få trygga, harmoniska barn som har goda relationer till båda sina föräldrar. Och man behöver inte bo nära den andra föräldern hela livet som nån skrev, det är ju bara larv. Men när barnen är små får man offra lite för att barnens vardag och umgänge ska fungera även med den andra föräldern. Det hör tyvärr till om man skiljer sig och har gemensamma barn. Inget man behöver ikläda sig någon martyrroll för. Det är enbart en del av att vara förälder.
    Då är det väl bara för Ts att låta dottern bo hos pappan eftersom det är larv att barn behöver ha båda sina föräldrar nära? På det viset så löser sig Ts problem.
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-11 17:09:08 följande:
    Det löser dock inte problemet för dottern. Hon blir ändå förvägrad att ha sin ena förälder i sitt liv. Dessutom tre av sina syskon.

    Faktum är att jag knappast tror det löser TS problem heller, eftersom problemet är att dottern mår dåligt..
    Det gör det inte men det är Ts fel. Det är hon som vägrar låta dottern ha båda föräldrarna i sitt vardagsliv. Det kan ingen annan än Ts göra något åt.

    Dottern verkar inte alls må dåligt. Det finns inget som Ts har skrivit som tyder på det förutom att Ts klagar på att pappan inte låter dottern flytta som dottern "vill" enligt Ts. Ts verkar tro att dottern väldigt gärna vill bo med henne och nye mannen på den nya orten men i verkligheten vill dottern inte förlora sin mamma. Helt säkert vill hon inte förlora sin pappa heller.
  • Anonym (B)
    BioBonus skrev 2015-10-11 17:26:12 följande:
    Var har jag skrivit att det är larv för barnet? Det var nån som skrev typ "ska jag vara tvungen att låta exet styra var jag bor resten av livet" och DET är larv.
    I inlägg 145 skrev du att det är larv. Jag skrev inget om att det är larv för barnet så det behöver du inte hitta på. Visst är det larv att skriva som den gjorde och Ts kan naturligtvis flytta vart hon vill när hon vill. Barnet kan hon däremot inte ta och flytta med om pappan inte går med på det.
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-11 17:56:34 följande:
    I inlägg 145 skrev BioBonus att det är larv att man måste bo nära den andra föräldern FÖR ALLTID. Alltså att man behöver det när barnen är små men sedan, när de är vuxna, är man ju fri att flytta vart man vill..

    Det där med att läsa in saker ;)
    Jag läser inte in något. Jag står fast vid min åsikt och jag har rätten att framföra den, vad du än anser om det. :)
    BioBonus skrev 2015-10-11 17:45:35 följande:
    I inlägg 145 skrev jag "Och man behöver inte bo nära den andra föräldern hela livet som nån skrev, det är ju bara larv." Vilket du då tolkade som att "Då är det väl bara för Ts att låta dottern bo hos sin pappa eftersom det är larv att barn behöver ha båda sina föräldrar nära." Och det var alltså en feltolkning från din sida.
    Ingen feltolkning från min sida. Jag tycker absolut att det är barns bästa att få fortsätta ha båda föräldrarna nära om det är vad de har haft under hela sin uppväxt (idag 10 år). Du får naturligtvis anse att det är larv att vissa av oss sätter barnens rätt till båda föräldrarna högre än sina egna önskemål om t.ex mindre pendling.

Svar på tråden Oense om flytt/ledsen dotter