• stajlish

    Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016

    halfmoon skrev 2015-11-17 14:56:59 följande:

    Hej alla!

    Jag kanske hoppar in här lite tidigt men hoppas att det går bra ändå. Känner att jag kan behöva ventilera lite längs med vägen. :)

    Vi väntar på att få vår remiss för ivf ivägskickad. Antingen skickas den nu innan jul eller så blir det i början av januari enligt läkaren. Jag ska lämna några kompletterande blodprover på cd 22 och sedan är allt klart för remiss. Läkaren sa sedan att det kan dröja någon månad innan kliniken kontaktar oss. Hur långa väntetider har ni haft från remiss till första besök?

    Min sambo har spermier men på grund av blockering så nås de endast via biopsi så det är icsi som väntar oss. Inget knasigt har hittats på mig hittills. :)

    Har ni behövt göra ytterligare prover och undersökningar hos kliniken efter remiss innan ni fått dra igång eller har det räckt med utredningen innan remiss för att starta?


    Hej! Vår remiss skickades i mars och vi hade vårt första besök nu i september. Men då var det sommarstängning emellan också!
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-18 16:35:18 följande:

    Celavie1, inget nytt mer än att jag haft ägglossning och väntar in mens. Den borde komma 28e el 29e nov och då är det sprutstart 29e el 30e nov. Hämtade ut medicinerna här om dagen också :) Dyrt men det är det värt om detta lyckas <3
    Tycker också att väntan är superjobbig! Och inte lär det väl bli lättare när man väl är igång..
    Spännande att ni också är på g nu! Håller tummarna att ni få sätta igång så snabbt som möjligt efter 30e nov. Kram

    halfmoon välkommen och självklart får du hoppa in här med frågor och stöd :) Hoppas remissen snart går iväg! Vi fick vänta 9 månader inom landstinget, men om man använder sig utan vårdgarantin ska det dröja max 3 månader så ni borde inte få vänta så länge. Vi valde att inte använda oss utav den utan försöka att bara vara under tiden utan en massa egna försök som ändå inte resulterar i bebis. Det behövdes :)
    Det kommer säkert gå bra med ivf för er då, det är otroligt vad de kan göra idag med all teknik :)
    När vi väl kom till kliniken för första gången för ett par veckor sedan behövdes inget mer göra utom ett ultraljud på mig. Sen fick vi bara en massa information och vilken metod vi ska göra.
    Lycka till!

    När börjar ni stjalish? :) Eller är ni igång redan?

    Välkomme JennyNG :) Troligtvis kommer de gå igenom ivfprocessen med er och så kommer läkaren göra ett ultraljud och efter det får ni träffa en barnmorska som går igenom hur medicinerna ska tas osv. Sen får ni troligtvis ett preliminärt startdatum som baseras på din menscykeln och beroende på vilken metod de väljer för er. Finns korta och långa protokollet, med det långa använder man nässpray utöver sprutorna också. Det var i alla fall så det gick till för oss på vårt första möte tidigare i november :) Hoppas att ni snart får sätta igång! Ska bli spännande att följa er.
    Vi har fått startdatum för första IVF i slutet av november så inväntar bara mensen så sätter vi igång sen. Kram


    Vi är igång.. gör långa protokollet och sprayar med Suprecur och är på sprutdag 7 idag med Gonal-F och ska göra ultraljud på fredag :)
  • stajlish
    Iskristall skrev 2015-11-18 21:47:22 följande:
    Tack för välkomnandet!

    Jag tänker också sällan egentligen på att bli mamma. Det känns så surrealistiskt på nåt sätt. Jag tänker ofta på bäbisar och bäbismys, men att få en egen känns väldigt långt borta. Men tänker jag på att det kan vara ett år bort känner jag nästan lite panik, fast på ett bra sätt Hur ska det gå egentligen, skulle jag vara nåns mamma efter 38års livstid där jag i princip bara behövt tänka på mig själv?

    Hur gamla är ni andra?
    Välkommen ja! :) Jag är 30, fyller 31 om en månad :)
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-19 17:44:30 följande:
    Spännande :) Suprecur är det nässprayen? Håller tummarna att det ser bra ut på ultraljudet!
    Ja, precis! :)
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-19 20:36:15 följande:
    Okej :) Har du fått några biverkningar eller så än?
    Alltså jag har kommit undan bra både med nässprayen och sprutorna :) Bara haft lite lite värmevallningar av sprayen.. annars inget! Mår kanonbra!
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-20 19:53:32 följande:
    Härligt att höra :) Slipper man jobbiga biverkningar är det ju lite lättare på vägen :)

    Var du på ultraljud idag? Gick det bra?
    Ja, precis! Ja, det gick bra. Allt såg bra ut men blåsorna var lite för få och några va lite för små, så ska fortsätta med min ökade dos Gonal-F och ska tillbaka på nytt ultraljud på tisdag. Men läkaren sa att de blir äggplock på onsdag eller torsdag :)
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-21 09:05:55 följande:
    Åh spännande då är ni på god väg :) Om en vecka får vi förhoppningsvis börja :) Hoppas att blåsorna växer på sig lite mer med den ökade dosen. Men det tror jag :) Du kan väl uppdatera efter nästa ultraljud och efter äggplock och berätta hur du upplevde det. Är du nervös? Äggplocket är jag lite orolig för men vet ju att vi får bedövning och smärtlindring så det ska ju inte vara outhärdligt. Är väl nervös för att det är första gången hehe
    Ja, känns skönt att vi kommit såpass långt ändå. Ja, de tror jag också o de trodde läkaren med. Hoppas på äggplock på onsdag! :) Ja, återkopplar efter ultraljudet på tisdag! :) Ja, är också nervös inför äggplocket... men de är bara att bita ihop! Det är ju en temporär smärta o precis som du säger, man får ju bedövning! Sen är de ju såå värt det i slutändan :)
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-21 21:09:24 följande:
    Förstår det :) Längtar tills vi är igång! Härligt då blir det så :) Ja gör gärna det. Ja men precis det är ju en liten smärta som man lätt kan stå ut med om man tänker på vad det förhoppningsvis leder till :) Absolut så värt det!
    Precis! Ja, återkommer efter tidagens ultraljud! :) Hoppas det går fort tills du får komma igång! :)
  • stajlish
    hope88 skrev 2015-11-21 21:09:24 följande:
    Förstår det :) Längtar tills vi är igång! Härligt då blir det så :) Ja gör gärna det. Ja men precis det är ju en liten smärta som man lätt kan stå ut med om man tänker på vad det förhoppningsvis leder till :) Absolut så värt det!
    Allt såg perfekt ut på ultraljudet idag! Så det blir äggplock på torsdag kl 11 :) Så ikväll blir det ägglossningsspruta o återföring på lördag om allt går som det ska! Spääännande!  Lite nervös men mest förväntasfull
  • stajlish
    Iskristall skrev 2015-11-24 22:09:24 följande:
    Japp.
    stajlish skrev 2015-11-24 20:19:36 följande:

    Allt såg perfekt ut på ultraljudet idag! Så det blir äggplock på torsdag kl 11 :) Så ikväll blir det ägglossningsspruta o återföring på lördag om allt går som det ska! Spääännande!  Lite nervös men mest förväntasfull


    Vad härligt och spännande!
    Ja, verkligen! :) När kommer du igång? Eller har du börjat? :)
Svar på tråden Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016