• elin1989

    En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap

    Lulia skrev 2022-07-05 13:14:48 följande:

    Hej, tycker denna tråden är jättebra och den hjälpte mig vid mitt första utomkvedshavandeskap. Den 1/1 2022 opererades min ena äggledare bort för utomkvedshavandeskap akut. Blödde ordentligt i buken med hanterbara smärtor i vänster sida. Det tog ca. 10 dagar innan värsta smärtorna efter operationen försvann. Fick samtalsterapi hos sjukhuset, vilket var bra för att reda ut framförallt rädslan för att gå igenom detta igen. Vi väntade nästan 5 månader innan vi försökte bli gravida igen. Vi blev sedan gravida på första försöket och blev överlyckliga.


    Tyvärr var lyckan inte långvarig. Jag opererades för mitt andra utomkvedshavandeskap för 10 dgr sedan. Nu har jag inga äggledare kvar, men förhoppningsvis kan vi få vår efterlängtade bebis genom IVF. För alla er som blir rädda efter ett X vet jag precis hur det är men man får aldrig låta rädslan ta över. För min del har det varit fundamentalt att kunna prata med min partner, familj, vänner och även kollegor om detta. Vi är tyvärr många som drabbas av detta och vi behöver stötta varandra, samt sprida kunskap kring detta. 


    Vilken maximal otur, beklagar verkligen! Hade du några riskfaktorer för utomkveds? Eftersom att det hände på båda sidorna. 
    Opererade bort vänstra äggledaren i juni, har precis fått mens igen nu tänker försöka igen den här månaden. Har ett barn sen tidigare
Svar på tråden En tråd för oss med Utomkvedshavandeskap