Inlägg från: Anonym (Hmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmmm)

    Invandringen - sveriges undergång

    Anonym (less) skrev 2015-11-18 00:03:12 följande:
    Jag är så less på att skulden ge till de båtflyktingar som vi har fått hit. Det är banne mig inte deras fel att vi har bostadsbrist, att sjukvården har havererat och att hela Sverige ser ut att gå på halvfart!

    För Malmös del så har det pågått under väldigt många år. Minst de senaste 10 åren. Så sluta skylla på de syrianer som söker skydd här.
    Det kom drygt 300 ensamkommande barn till Malmö förra veckan. Det är 10-15 skolklasser. Vilken skola ska de gå på? Veckorna innan dess kom lika många.
  • Anonym (Hmmm)

    Sydsve

    www.sydsvenskan.se/malmo/granskontroller-inte-vattentata/nskan:


    "För en knapp vecka sen meddelade inrikesminister Anders Ygeman att Sverige inför tillfälliga gränskontroller.


    Det viktigaste skälet: att myndigheterna ska veta vilka personer som reser in i Sverige.


    Främst för att få "ordning och reda" i flyktingmottagandet. Men också för att minska risken för att anhängare till terrororganisationen Islamiska staten smyger sig in bland de asylsökande.


    Efter terrorattacken i Paris i fredags har det senare blivit än mer angeläget.


    Men nu kan Sydsvenskan avslöja att gränskontrollerna i stora stycken inte fungerar - eftersom hundratals personer avviker innan de blivit registrerade som asylsökande hos Migrationsverket och lämnat sina fingeravtryck.


    - Systemet är inte vattentätt. Långt ifrån. Det är väldigt problematiskt, säger Åsa Lindberg, chef för Migrationsverkets region Syd.

    www.sydsvenskan.se/malmo/granskontroller-inte-vattentata/

  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (kört) skrev 2015-11-18 09:19:59 följande:

    Barn är i migrationsverket ögon alla som säger det och ser ut att vara under 40.


    Om vi bortser helt från att vi inte har resurser att bilda dom, att dom inte kan i dom flesta fall  bildas till vår nivå överhuvudtaget, vill vi verkligen ha vuxna barbarer från medeltida våldskulturer i samma utrymmen som våra barn?


     


    Det har jag inte sagt något om, men tyvärr är kommunerna tvungna att ta hand om alla som räknas som ensamkommande barn (oavsett deras faktiska ålder verkligen är 12, 17 eller då 24) och Malmö kommun måste alltså ordna skolgång till de 15 skolklasser som kom förra veckan. Hur ska de klara det? Mitt svar är at det inte går. Det var lärarbrist redan innan detta hände och nu måste man ha lärare som kan det språk som talas i flera olika länder, främst Afghanistan och Eritrea, men även Irak och Syrien. Var finns de lärarna? De måste ju dessutom följa den svenska läroplanen.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Refugeess) skrev 2015-11-20 07:20:39 följande:
    Vilka experter pratar du om? Aftonbladet? Haha.

    Sverige tar 1/7 av alla flyktingar i Europa, förstår du inte att det är för mycket för Sverige? Det har absolut inget med rasism att göra.
    Sådana människor som du är inte smarta, så fort du får slut på argument skriker du rasist, herregud alltså haha.

    Som sagt, under 70-talet tog vi in ca 10 000/år och det skapade förorter som Rinkeby, Rosengård, Botkyrka, Kista/Husby (Ställen där du garanterat inte bor, eller skulle bo för den delen).

    Detta år förväntas det komma 190 000, alltså 19 års invandring på 1 år, föstår du inte hur jävla sjukt det är?
    De kan inte språket, är från en främmande kultur, tar många år för dem att komma ut i arbetslivet (och många gör det aldrig, bara att kolla i olika förorter).

    Vi har inga bostäder kvar, svenska "ungdomar" bor hemma tills de är 30 år gamla.
    Nu vill de ta in ännu mer folk, det är ohållbart.

    Du hade haft min respekt om du bodde i Rinkeby och själv tog hand om ett ensamkommande flyktingbarn, i dessa kristider, annars är du inget annat än en ren och skär hycklare som måste tycka som alla andra.
    ...eller kanske en hel familj alternativt tre män.
  • Anonym (Hmmm)
    FIame skrev 2015-11-20 09:06:06 följande:
    Ja men så går det när folk väljer en svetsare och förskolelärare till att leda landet. Jantelagen är en av de mest destruktiva krafter i Sverige.

    Det kommer ta 20-40 år att städa upp deras elände för det redan hunsade folket, om folket önskar sig städa upp. Kanske folket kollektivt ger upp.
    Förskolläraren har i alla fall en högskoleutbildning. Många tidigare ministrar har knappt klarat gymnasiet.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Refugeess) skrev 2015-11-20 10:18:22 följande:
    20-40 år? Det kommer inte gå att städa upp detta, kanske tar 30 år om vi stoppar invandringen totalt, och det nu.

    Vi får inte glömma all annhörighetsinvandring som kommer till Sverige via de som redan är här också, det har dem rätt till.
    Fan alltså.

    Snart sker första riktiga terrordådet i Sverige.
    Snart håller inte välfärden, gratis sjukvård kan man glömma.
    Jag är glad att jag har en universitetsutbildning som var gratis. Det dröjer inte länge förrän det kommer att börja kosta. Det har pratats om detta tidigare och det här blir väl droppen.

    Jag är beroende av kostsam medicin. Tack vare den kan jag jobba heltid. Hur blir det med den om staten måste skära i sjukvårdsbudgeten? Ska jag lida och vara sjukskriven eller lägga hela min lön på medicinen?
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Refugeess) skrev 2015-11-20 10:38:38 följande:
    Så är det, hela välfärden kommer kollapsa, skolan, sjukvården, allt kommer kosta.

    Men som vänstern säger, det är bara att höja skatten.
    Redan nu så har de börjat prata om att höja skatten extra för höginkomsttagare (över 50 000/månaden) utöver den redan extra skatten för dem.

    Ingen med utbildning kommer vilja bo kvar i Sverige, varför ska man då utbilda sig?
    Jobba och få lika låg lön som en städare? (Inte för att det är fel att vara städare men ni fattar vad jag menar).

    Jag tror inte ni förstår hur mycket invandringen kostar, ALLA ska ha bidrag, generösa bidrag, boende, mat.
    200 000 st ska ha det, bara i år.
    Först gå en dyr utbildning och sedan jobba och betala hälften i skatt. Nej, ingen höjdare. På grund av min sjukdom kan jag inte flytta på mig tyvärr.

    Och för att förekomma de som är snabba på att skrika "ja men då blir ju du invandrare ju". Ja, om jag flyttar till ett annat land blir jag invandrare, men jag skulle aldrig flytta till ett annat land utan att ha jobb och bostad först så det är inte samma sak.
  • Anonym (Hmmm)
    Nerfherder skrev 2015-11-20 10:56:17 följande:
    Men hur kan du få ett jobb med din sjukdom?
    Eh... jag har ju ett jobb nu. Jag kan ju jobba med samma saker.
  • Anonym (Hmmm)
    Nerfherder skrev 2015-11-20 11:18:47 följande:
    Det är inte helt säkert, se hur det ser ut i sverige. Invandrare som har gedigen utbildning och jobbat som läkare får inte jobb som läkare, utan måte jobba som städare tex. Om du dessutom har en sjukdomsbild blir det inte lättare.
    Jag tror att det skulle gå hyfsat lätt att få jobb i ett land med liknande kultur och ett språk jag kan. USA, Kanada kan vara lämpliga till exempel. Norge kan också gå bra.

    Jag gick en kurs en gång där det också gick en duktig civilingenjör från Bosnien (efter kriget där). Han kunde inte göra sig förstådd på svenska över huvud taget och kunde inte engelska heller (jag tror inte att han fick ut så mycket av kursen med andra ord). Han var glad och trevlig men det hjälpte ju knappast.

  • Anonym (Hmmm)
    Nerfherder skrev 2015-11-20 12:21:08 följande:
    Vad är ditt förslag för att lösa situationen? Vi har numera gränskontroller så det lär väl hjälpa lite iaf. Mitt förslag är, låt de börja jobba direkt så att vi får mera skattepengar.
    Så det finns en massa lediga jobb? det visste inte jag. Inte regeringen heller som kommit fram till att de inte kommer att nå jobbmålen.

    Tyvärr kommer det in så många (var det 600 på bara ett par timmar som kom till Malmö i går?) så polisen hinner inte kolla alla. En hel del slinker förbi. Kanske den SÄPO jagade var en av dessa vad vet jag?
Svar på tråden Invandringen - sveriges undergång