• Aniiee

    köttätning känns som ett psykopatiskt drag

    Och vad skulle du göra för de 987 miljoner fattiga människor värden över som endast överlever tack vare att de har djur, mest mjölkdjur och höns, som ser till att hela byar hålls vid liv, ekonomiskt? Vad skulle du göra åt att värdens GDP går ner nästan 3% om alla skulle sluta äta kött? Vad gör du när priserna på mark går i botten när 2.8 miljarder häktar mark inte används eller kan användas längre (för att det inte finns boskap som använder den)? Och för att inte tala om det ca 5 miljoner växt- och djurarter som är beroende av betande kor, getter och hästar och bökande grisar.

    987 miljoner människor på randen till fattigdom och död, eller äta kött och göra smör och ost, och sälja ägg...... Sorry, men jag står nog på 987 miljoner människor sida, där. Konsekvenserna av att alla skulle sluta äta kött och hålla boskap är på tok för stor för ekonomin och för biologisk mångfald.


    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    Anonym (raia) skrev 2015-11-18 15:30:42 följande:

    Om du slog dina barn, skulle jag inte få försöka hindra dig då heller menar du? Jag vill bara att nån köttätare ska säga att den fattar varför folk inte vill äta kött, erkänna att det är en fruktansvärd industri, men nej allt jag hör är pinsamma bortförklaringar.
    INDUSTIN är fruktansvärd på många ställen. Men alla köttdjur är inte industridjur, så man kan lugnt äta kött utan att stå bakom industrin.
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee

    Lästips för alla som önskar: The Vegetarian Myth av Lierre Keith. Läs gärna den, vare sig om du är vegetarian eller inte.


    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    sextiotalist skrev 2015-11-18 16:03:58 följande:

    Men fortfarande, min fråga är, vad är det i kossans ämnesomsättning att den kolen som finns i växten som den äter (som än gång i tiden har funnits som koldioxid, läs fotocyntesen) gör att den släpper ut mer kol än vad den äter. Dessutom fastnar mycket av kolatomerna kvar i kroppen.
    Dvs en ko som äter gräs och odlat foder kan inte prutta ut mer koldioxid än vad den har växterna innan har bundit upp i den tidigare fotocyntesen.
    Den enda jag kan se är att man ger korna foder som är bassert på fossila ämnen och att gödningen kommer därifrån.

    Är det någon som mätt hur mycket koldioxid vi avger i form av andning och gaser från magen?
    Hur mycket lejonen avger?

    Skyll inte klimatförändringarna på korna
    Förutom detta så sker detta inte i Sverige, och vill ni påverkar så får nog angripa detta där det sker.
    För svenska kossor äter gräs och annat på svensk mark.
    Faktiskt har någon räknat på det!

    The average human exhales about 2.3 pounds of carbon dioxide on an average day. (The exact quantity depends on your activity level?a person engaged in vigorous exercise produces up to eight times as much CO2 as his sedentary brethren.)

    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee

    Tror jag fortsätter lite....

    En genomsnittsmänniska (hela jordens befolkning) väger 70 kg, och ger alltså ca 1.1 kg koldioxidutsläpp om dagen, endast genom utandning.

    En genomsnittsko väger ungefär 1300 kg och släpper ut ca 6.3 kg koldioxisdekvivalenter om dagen (har bara siffror för metangas)

    Om en människa var lika stor som en ko skulle människan släppa ut ca 20 kg koldioxid om dagen. 

    Kossan vann.....

    Och nej, det är inte en helt rättvis jämförelse, men kanske tåls att tänka på....


    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    Maria 434 skrev 2015-11-18 16:31:03 följande:
    Vi får helt enkelt äta människor istället för mamma mu. Då blir det ju dessutom färre som förstör miljön win win
    =) 
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    Anonym (humor) skrev 2015-11-18 16:41:20 följande:
    Haha, som använde wikipedia som källa....
    Det var inte min mening att framställa det verket som något slags vetenskapligt dokument eller sanning. Tipset kom sig av att det är en helt ok bok att ge en fundering och tankeställare och sedan forska vidare själv, åt båda håll. Ursäkta om jag var otydlig med det....
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    kastrullGrodan skrev 2015-11-18 17:15:09 följande:
    Lysande idé !! Köttätarna kan ju äta upp varandra om nu kött är så gott
    Å andra sidan är inte karnivorer särskilt goda att äta. För mycket muskler och bindväv och för lite fett. Segt som satan. Inte för att människor lever som karnivorer längre......
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-19 00:31:50 följande:
    Vad spelar det för roll? På stenåldern åt man inte chips heller, ska du sluta med det också? Då kan du lika gärna flytta ut i skogen och leva där om du ska leva som du lär.
    Den dagen en vegetarian tvingas ut i svenska/nord- och centraleuropeiska skogar för sin överlevnad kommer det ta ungefär 5 dagar innan vegetarianen kommer till insikt att det gäller att äta kött eller dö om ett par veckor. Det är så lång tid det tar från att envisas, sluta vara hungrig (som kanske bekant så upphör hungerkänslorna efter ett antal timmar) och backlashen då man blir akut svulten.

    Chips hit och dit, inte intressant. En vegetarian skulle inte klara sig varken i nutid i skogen eller på stenåldern. Särskilt inte på vintern.
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Aniiee
    sextiotalist skrev 2015-11-19 10:32:25 följande:

    En liten fråga när det gäller er som anser att man inte ska äta kött. Mig veterligen bland de vanligaste allergierna finns mycket mot just olika grönsaker, frukter och nötter (även fisk och skaldjur)
    Men allergi mot vanligt kött är inte lika vanligt som det ovan nämnda.

    Jag har flera i min omgivning (inklusive mig själv) som inte skulle kunna leva vegatariskt eftersom vi är allergiska/överkänsliga mot bla baljväxter och nötter. Det är flera i min omgivining som kan riskera sitt liv genom att äta ovanstående.

    Hur ser ni på det?

    Jag har vänner som gått över från vegankost/vegatarisk kost till blandkost, just för att det inte fungerade för dom, allergier en orsak och en annan orsak har varit att deras kroppar inte kunnat ta upp näringsämnen i vegetarisk form utan de var tvungna att ta tillskott (t.ex animaliskt järn)


    Jag har mött veganer som på allvar hävdar att om man bara slutar äta kött, mjölk och ägg så slutar man vara allergisk mot nötter, baljväxter, grönsaker och frukt.

    ..... kommentar överflödig.....
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag