Inlägg från: Anonym (poisson) |Visa alla inlägg
  • Anonym (poisson)

    köttätning känns som ett psykopatiskt drag

    Jag önskar att folk kunde släppa det där med att veganer skulle äta soja som man skövlat regnskog för att odla. Sojaprodukterna som veganer i Sverige äter är inte odlade i regnskogsområden. Anledningen till att det skövlas regnskog för sojaodlingar är för att det krävs sådana enorma arealer för att odla soja som foder till köttdjuren. Sojaodling i sig är inte mer miljöfarligt än någon annan odling, det är när mängden är så stor och måste tas fram så billigt som det blir som det blir. Så, summa summarum: Veganer bidrar inte till skövlingen av regnskog när de äter sojaprodukter. 

  • Anonym (poisson)
    Flash Gordon skrev 2015-11-19 07:17:46 följande:
    Med all respekt: Det har du inte en aning om.

    Inte ens livsmedelsföretagen själva vet nämligen alltid exakt varifrån deras soja kommer.
    Källa på det? 
  • Anonym (poisson)
    Flash Gordon skrev 2015-11-19 11:22:59 följande:
    Livsmedelsföretagen.
    Okej, my bad, jag var otydlig. Kan du presentera en källa här så att jag själv kan kontrollera och avgöra trovärdigheten i såväl den presenterade källan som ditt påstående?
  • Anonym (poisson)
    Anonym (hur då) skrev 2015-11-19 11:46:32 följande:
    Så du fick inte bröstmjölk, utan något konstgjort?
    Bröstmjölk är veganskt.
  • Anonym (poisson)
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-19 11:49:30 följande:
    Bröstmjölk är veganskt.
    (Så länge det kommer från människan, alltså.)
  • Anonym (poisson)
    Anonym (hur då) skrev 2015-11-19 12:07:37 följande:
    Nej det är det inte.
    Om det kommer från djur så är det inte veganskt, och människor är djur.
    Noctum skrev 2015-11-19 12:14:14 följande:
    Då är  komjölk det med med andra ord?
    Att vara vegan är ett etiskt ställningstagande och går i praktiken ut på att - i den mån det är möjligt - avstå ifrån exploatering av icke-mänskliga djur. Att det är ett etiskt ställningstagande innebär att det är av moraliska skäl som man väljer denna livsstil. Veganer generellt ser förstås inget omoraliskt i att en bebis blir ammad av sin mor.
    Mandel skrev 2015-11-19 13:03:33 följande:

    Jag är ingen grönsak så hur kan mjölken jag producerar vara grönsakssoppa?


    Med det resonemanget är väl även komjölk vegansk...


    Notera tillägget om att det gäller när bröstmjölken kommer ifrån människan.


  • Anonym (poisson)
    Anonym (Hmmm) skrev 2015-11-24 13:29:16 följande:

    Jag undrar fortfarande hur människorna som levde under istiden hade klarat sig om de varit 100% vegetarianer. Ingen som kan svara?


    Det hade de antagligen inte. Är det intressant på något vis?
  • Anonym (poisson)
    Anonym (Hmmm) skrev 2015-11-24 14:08:26 följande:
    Ja det är det. Om de hade varit gjorda för att endast äta vegetariskt hade väl knappast människor flyttat så långt norrut och börjat jaga och äta kött. Försök ge en köttbit till ett djur som är växtätare. Funkar inte.
    Alltså, det relevanta måste ju vara: Kan vi leva lika hälsosamt på en vegetarisk kost som på en blandkost? Om svaret är ja så borde vi inte göra det stora misstaget att blanda in vad som är mest "naturligt". Det finns många onaturliga saker som förbättrat våra liv och som vi idag ser som självklara. Kläder, hygienartiklar, mediciner... 
  • Anonym (poisson)
    Flash Gordon skrev 2015-11-24 15:09:31 följande:
    Svaret på det är: "nej".

    Inte utan kosttillskott.

    Som du ser ovan finns det de veganer som argumenterar för att det är naturligt att avstå animalisk föda. Det är det inte. Tvärtom. Det argumentet håller alltså inte.

    Det etiska då? Att döda ett djur? Tja, slår du ihjäl en mygga som sticker dig? Svarar du ja på den så är et inte principen att döda det handlar om så då faller det argumentet också.

    Miljön då? Det finns animaliska produkter som är väldigt bra ur miljöperspektiv och det finns vegetariska som är en miljökatastrof. Det handlar om vilka köttprodukter vi väljer och vilka vegetariska produkter vi väljer. Inte om "vegetariskt istället för kött". Så där rök det argumentet.

    Summa summarum: det finns ingen anledning att avstå från att äta animaliska produkter generellt. Däremot kan man välja produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt.
    Okej, men med kosttillskott så kan vi alltså det. Problem solved, eller?
    Jag är absolut inte en av de veganer som pratar om att det är mer naturligt för oss att äta veganskt, att det "syns på våra tänder" and what not. Jag är inte  intresserad av vad som är naturligt. Naturligt != bäst.
    Jag skulle inte heller vilja påstå att dödande i sig är problemet. Att döda en mygga ser jag inte som ett problem. Det är lidandet som är problemet i mitt tycke. Lidandet och miljön. 
    Gällande miljön är det mest effektiva sättet för vanliga människor att göra mindre påverkan på miljön att övergå till en helvegetarisk kost. Det betyder inte att det inte finns vegetariska livsmedel som är dåliga (palmolja) och att det inte finns animaliska livsmedel som är bra (ostron, insekter). Själv vet jag inte om jag ens får kalla mig vegan, då jag skulle äta såväl ostron som insekter om jag inte tyckte att
    det var så vidrigt äckligt.
    Det finns många anledningar att avstå ifrån att konsumera animaliska produkter generellt. Både gällande miljö och djurrätt.
  • Anonym (poisson)
    Flash Gordon skrev 2015-11-24 15:49:23 följande:
    Vadå? Finns det något "problem" att lösa ens?
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-24 15:18:50 följande:
    Jag skulle inte heller vilja påstå att dödande i sig är problemet. Att döda en mygga ser jag inte som ett problem. Det är lidandet som är problemet i mitt tycke. .
    Så om jag fiskar min egen fisk eller skjuter mitt eget vildsvin så är det inte ett problem, kan man anta. Döden kommer snabbt och smärtfritt och livet lever de på ett naturligt sätt utan mänsklig inblandning.
     Nä, det är inte det mest effektiva. Det beror nämligen helt på vad du inkluderar i kosten. Väljer du som vegan att äta till exempel tomat, gurka, sallad, bananer, quorn och sojaprodukter så finns det animaliska alternativ som är miljömässigt bättre.
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-24 15:18:50 följande:
    Det finns många anledningar att avstå ifrån att konsumera animaliska produkter generellt. Både gällande miljö och djurrätt.
    Nä, om du accepterar att döda ett djur så finns det faktisk inga reella skäl att avstå från att äta animaliskt. Däremot finns det skäl att välja vilken animalisk produkt du åter.


    Om problemet är att man vill utröna huruvida man kan leva lika hälsosamt på helvegetarisk kost som på blandkost så är problemet löst när man har konstaterat att svaret är ja.

    Jag tycker inte att det är moraliskt rätt att fiska eller skjuta vildsvin då det leder till mindre total lycka då du dödat och döda individer inte kan känna lycka.

    Vilka animaliska produkter syftar du på när du säger att det finns animaliska produkter som är bättre ur miljösynpunkt än vanliga grönsaker, sojaprodukter och så vidare? 
Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag