Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Kommer Miljöpartiet att marginaliseras efter sveket mot väljarna?

    Miljöpartiets nya invandringspolitik får applåder av Erik Almqvist (SD):

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-det-har-ar-sd-politik

    "5 järnrör av 5 möjliga till miljöpartiet för dagens kraftiga åtgärdspaket mot migrantinvasionen."

    Bland gräsrötterna i mp råder däremot upprorsstämning.

  • K Markatta
    Åttionian skrev 2015-11-25 23:57:27 följande:
    Försökte han vara rolig där, eller? I så fall misslyckades han.
    Ja det försökte han väl men det ligger också någonting i det. Med tanke på vilken politik mp numera står för skulle det inte förvåna om det nästa gång är Åsa Romson eller Gustav Fridolin som står där och säger "babbe" och "det här är mitt land, inte ditt" till Soran Ismail.

  • K Markatta

    I vänstertidningen etc riktas nu hård kritik mot miljöpartiet:

    www.etc.se/inrikes/det-ar-ingen-som-tvingar-er-asa-romson

    Om du inte vill Åsa Romson, kan du bara liksom INTE göra det? Det är ingen som tvingar er. Du får säga nej. Det hade hedrat miljöpartiet som så länge varit en stark kraft för en human flyktingpolitik. Inte minst sedan ni sålt er själ i så många andra frågor, skriver Lina Hjorth.

    www.etc.se/ledare/oppet-brev-till-mp-vad-ska-vi-med-er-till

    Men det största sveket kom med flyktingpolitiken. När det gick över till skarpt läge, när Sverige måste mobilisera för att ta hand om hundratusentals människor, inte tiotusentals, så vände man och genomförde högerns värsta krav med tillfälliga uppehållstillstånd, medicinsk låtsaskontroll av flyktingbarns ålder, sänkt stöd för våra fattigaste flyktingar och försämrad rätt för nya svenskar att få återförenas med sina barn och makar. Stängda gränser med mål att "minska flyktingmottagandet". Och allt gömt bakom det hycklande orden om att man vill locka "Danmark att hjälpa till". Eller ännu värre: "Detta är inget vi vill men är tvingade till".

    Men det är ingen som tvingar MP att svika i asylfrågan. Det är ett eget politiskt val där målet är att minska mottagandet just när den tusentals människor gör allt för att visa solidaritet och hjälpa till. MP sviker de enda som i praktiken bekämpar rasismen i Sverige: den nya folkrörelsen för att skydda flyktingar.

  • K Markatta
    Mentat skrev 2015-11-26 11:09:09 följande:
    Vi kan ju bara föreställa oss hur det skulle ha låtit om en Alliansregering hade vidtagit exakt de här åtgärderna, eller t.o.m mycket mindre. Eller snarare, vi kan nog inte föreställa oss det ramaskriet!
    Vi får väl se om exempelvis expo säger samma sak nu som de gjorde när Billström lite försynt ville prata om volymer.

    expoidag.blogspot.se/2013/03/avga-billstrom.html

    Men ursäkter och tillrättavisningar är inte tillräckligt.

    För vad är det egentligen vi har framför oss här. Under de senaste månaderna har vi en migrationsminister som:

    * Avhumaniserat flyktingar genom att tala om "volymer"

    * Som genom att börja prata om att minska mängden flyktingar öppnar dörren för att ändra en av grundprinciperna för den svenska migrationspolitiken - att det är skyddskälen som avgör om du får stanna, inte om du faller inom ramen för en kvot baserad på antal personer.

    * Och allvarligast av allt: som utgår från och sprider rasistiska föreställningar.

    Billström har bett om ursäkt. Men det är just det som är problemet. Det är inte acceptabelt med en migrationsminister som måste be om ursäkt för att han sprider rasistiska föreställningar, eller för den delen avhumaniserar de människor som kommer till Sverige för att söka asyl.

    --------------

    "Stefan Löfven och Åsa Romson avhumaniserar flyktingar genom att prata om volymer och de utgår från och sprider rasistiska föreställningar."
  • K Markatta

    Tänk om Billström sagt "vi vill strama åt och lägga oss på miniminivån för invandring i EU". SD har ju som jämförelse bara sagt att de vill ha samma nivå på invandringen som EU-snittet. Här går Löfven och Romson ännu längre och vill ha den lägsta nivån i EU.

  • K Markatta

    Regeringen har i panik beslutat utreda om man kan stänga Öresundsbron för att på så sätt minska invandringen:

    www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/regeringen-beredd-stanga-oresundsbron

    Detta har fått många i miljöpartiet att gå i taket:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-forslag-uppror-mp-politiker

    "Regeringens förslag om att Öresundsbron ska kunna stängas för att minska flyktingströmmen har fått kritiken att koka i Miljöpartiet.

    Miljöpartiets riksdagsgrupp med 25 ledamöter har röstat om lagförslaget. Omröstningen var sluten, ett ovanligt beslut och något som fått riksdagsledmoten Jabbar Amin att reagera häftigt.

    - Det här bryter mot allt som Miljöpartiet står för när det gäller öppenhet och transparens, säger han till SVT Nyheter."

    Samtidigt anklagar SSU Stockholm MP/S-regeringen för att bedriva rasistisk politik:

    www.facebook.com/SSU-Stockholm-421881187868411/

    "Migrationsöverenskommelsen och regeringens senaste migrationspolitiska förslag är i sin helhet borgerlig och i praktiken rasistisk politik. Det är ovärdigt en socialdemokratisk regering att kompromissa med arbetarrörelsens grundläggande internationalistiska principer och solidariska värdegrund."

  • K Markatta
    Åttionian skrev 2015-12-03 23:49:05 följande:
    Varför är du så besatt av Miljöpartiet?
    Jag är intresserad av miljöpartiet och deras förehavanden, inte minst sedan de tog plats i regeringen. Ett spännande ämne helt enkelt.

    Vad är du själv intresserad av?
Svar på tråden Kommer Miljöpartiet att marginaliseras efter sveket mot väljarna?