Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Hur tänker ni gravida som röker?

    Jag klarade inte att sluta röka helt när jag väntade min första dotter. Drog dock ner rejält och rökte max tre/dag. Efteråt har jag varit putslustig och sagt att -"det var tur att jag tog mig en cigg då och då" eftersom dottern vägde 4500g och var 54 cm lång. Om jag inte rökt så hade hon väl tangerat fem kilo(?) och jag själv hade en invägning på 52 kg på MVC!

  • Anonym (mor)
    Anonym (saara) skrev 2015-11-29 13:35:19 följande:

    Har i mitt jobb inom vården (förlossning o barnsäng) under mina 7 års jobbår stött på 5 fall där babyn dött i magen efter vecka 38 och ingen annan orsak hittades än att det berodde på rökandet. DET är nog fruktansvärt att få höra som mamma men ändå känns det som att man vill nå ut o berätta vad som verkligen KAN hända.


    .....intressant. Har man informerat de drabbade mammorna om detta faktum? Utgår ifrån att du jobbar med forskning och har god insyn. Har man kunnat till 100% utesluta att det funnits andra skäl än moderns rökning till att barnen dött?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Fel!!) skrev 2015-11-29 15:36:00 följande:

    Mammor som röker när de är gravida anser jag inte vara lämpliga. Kan de inte ens sluta för sitt eget barns skull är något riktigt fel.. Tvinga i sina barn ett farligt, dödligt gift för sin egen sjuka njutning? Usch!!!


    hahahahahahahahaha
  • Anonym (mor)
    Anonym (Puffpuff) skrev 2015-11-29 15:41:08 följande:
    Nej. Tycker det är ett utmärkt lämplighetstest för mödrar. Väljer de att offra sitt barns hälsa och välmående till fördel för sin egna njutning har de visat sig olämpliga.
    .....och? Tänker du tvångsabort?
  • Anonym (mor)
    Anonym (Puffpuff) skrev 2015-11-29 15:49:52 följande:
    Nej. Jag tänker att mammor som inte slutar röka när de blir gravida bör rannsöka sig själva och tänka efter om de verkligen är lämpliga mödrar isåfall. Förhoppningsvis kommer dem till beslutet om abort själva.
    ...."rannsöka"? Jag hoppas de rannsakar sig själva och gör sitt bästa för att minska ner på rökningen.
  • Anonym (mor)
    Anonym (saara) skrev 2015-11-29 16:19:23 följande:
    Nejnej, jobbar inte med forskning. Är bm. Menade bara påvisa att detta händer, att babysar dör i magen och orsaken är rökning hos modern.
    Jaha? Finns det gedigen forskning på döda foster/barn där man kunnat konstatera att dödsorsaken är mammans rökning? Informeras mammorna i de fallen?
Svar på tråden Hur tänker ni gravida som röker?