Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hanna)

    Trött på lögner och LCHF!

    Anonym (normal) skrev 2015-12-15 18:16:04 följande:

    Absolut gör jag det när jag har fått studier på att det inte är skadligt långsiktigt...


    Du kan ju inte påstå en sådan sak utan att ha vetenskapligt underlag. Du gör verkligen bort dig nu.
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (normal) skrev 2015-12-15 18:16:04 följande:

    Absolut gör jag det när jag har fått studier på att det inte är skadligt långsiktigt...


    Haha blev det jobbigt nu? Visste att du skulle försvinna från diskussionen. Du har ju inget att komma med.
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (normal) skrev 2015-12-16 12:06:39 följande:

    Inte alls. Var det allt du hade att komma med? Kan du inte plocka fram någon seriös studie som visar så bra Atkins/LCHF är på riktigt lång sikt?Jag återkommer till det när jag har fått se seriösa studier på att de inte är skadliga. De som bevisar att det är skadligt på lång sikt är inte svåra alls att hitta för gemene man. Desto svårare att hitta de som bevisar att det inte skulle vara skadligt. :)


    Varför ska jag göra det? Jag har inte påstått att lchf är varken bra eller dåligt. Du däremot kallar det för skadligt och då ska du visa källa för det också.

    Du gör bort dig själv, inse det!
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (normal) skrev 2015-12-16 12:17:01 följande:

    Brister på bl.a fibrer, låg fosfatnivå i blodet, ökad risk för benskörhet och njursten, ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar osv.


    Nu hittar du ju bara på, var är källan för dessa påståenden?
  • Anonym (Hanna)
    kerstinsdotter skrev 2016-01-01 12:35:28 följande:

    Här finns det en massa intressanta och informativa videoklipp om den senaste forskningen om näringslära för alla intresserade:

    www.nutritionfacts.org

    (Spoiler: vegankost är den enda rätta om du vill undvika vällevnadssjukdomarna som cancer, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och t.ex. alzheimer. LCHF är inte alls nyttigt för kroppen om den innehåller animaliska produkter.)

    Dokumentärer på netflix som man kan titta på om man vill veta varför växtbaserad kost är bäst, för hälsan och för vår planet:

    Forks over knives

    Cowspiracy

    (Sorry inte läst hela tråden så nån kanske redan tipsat om dessa)


    Håller helt med dig. Har aldrig stött på den där sidan förut så jag googlade och det kom upp en massa att den sidan har fått mycket kritik för att inte vara helt sanna. Trist om det är så? Vet du något om det? Är den tillförlitlig? Hoppas det för den var kul att kolla runt på.
  • Anonym (Hanna)

    Man ska helst undvika socker, snabba kolhydrater och animaliska produkter. Med andra ord typ vegankost och gärna raw.

  • Anonym (Hanna)
    Alltid42 skrev 2016-01-05 06:54:08 följande:

    Nä, det ska MAN inte. Du eller en del kanske ska det men inte MAN. 

    Skulle aldrig falla mig in att äta vegankost, jag har ett liv att leva och då vill jag må bra och vara frisk.


    Nä man behöver såklart inte men det är det mest hälsosamma man äta om man kollar på studier världen runt. Och vadå liv att leva? Kan man inte leva om man äter vegankost? Det är ju befängt. Du får välja att tro vad du vill, själv väljer jag vetenskapen framför puckade åsikter. Du kan klämma i dig hur mycket bacon du vill, ingen hindrar dig.
  • Anonym (Hanna)
    Alltid42 skrev 2016-01-05 07:22:20 följande:

    Vilket dravel. Det är inte det mest hälsosamma man kan äta om man tittar på studier.  


    Jo.
  • Anonym (Hanna)
    Alltid42 skrev 2016-01-05 07:51:30 följande:

    Det är barnsligt att hävda åsikter på det här det viset. Det finns studier som visar på motsatsen också. Tar man lite ansvar för sin hälsa så läser man på, väver ihop information med sin egen erfarenhet och äter det man tror man mår bäst av och det som fungerar. Sen kan det visa sig att man behöver ändra kost  för att något fungerade ett tag men att behoven förändrats. Det har jag gjort flera gånger. Min veganperiod var en av mina värsta, andra kan äta så längre perioder.

    Vi är individer och det är olika vad vi mår bra av även om det såklart finns vissa självklara saker ingen mår bra av.


    Ja det är klart det finns undantag men generellt mår människan bäst av vegankost.
  • Anonym (Hanna)

    Många lider dessutom av försurning i kroppen (som bland annat skapas av animaliska produkter) och det tar oftast ett bra tag för en köttätare att avvänja sig från animaliska produkter. De flesta mår mycket bättre och blir piggare efter invänjningsperioden. Du verkar bli lite irriterad av vår konversation men du måste förstå att ingen ifrågasätter ditt val att äta kött. Gör det om du vill. Alla får välja själv.

  • Anonym (Hanna)
    Alltid42 skrev 2016-01-05 09:03:54 följande:

    Nu har du i dina inlägg haft olika föreställningar om mig du inte vet är sanna. Det är också ett barnsligt sätt att föra en diskussion på. Man kan också kalla det härskartekniker. 

    Jag skriver i den här tråden för att jag tycker kost är ett viktigt ämne och för att det påverkar människor liv. 

    Du påstår saker som inte är sanna och bara för att någon i ett forum väljer att reagera på det så betyder inte det att den personen är irriterad på dig. Det betyder bara att man har en diskussion i ett diskussionsforum.


    Det håller jag inte alls med om!

    Förstår inte varför du blir upprörd och går i försvar, ingen har anklagat dig för något? Jo det jag har skrivit är sant, bara för att du inte vet om det betyder det inte att det inte är sant. Jag tror inte att vi kommer längre än såhär tyvärr. Ett tips är att läsa på lite!
  • Anonym (Hanna)
    grind skrev 2016-01-05 09:10:37 följande:

    Jag läste precis och länkade till livsmedelverkets rekomendationer som rekommenderar varierad kost. Du får gärna komma med källor på dina kontroversiella påståenden. Annars är det att betrakta som som struntprat.


    "Det finns stora hälsovinster med att äta mycket grönsaker, frukt, baljväxter och annan mat från växtriket. Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer."

    www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna/

    Solstråle där, varsågod! :)
  • Anonym (Hanna)

    Och innan du gnäller om att ordet vegetarian och inte vegan används, läs hela sidan som jag länkat. De förklarar där.

  • Anonym (Hanna)
    grind skrev 2016-01-05 10:56:59 följande:

    Nu var det ju vegankost du hänvisade till. Livsmedelsverket skriver att man ska äta varierat.

    Så du är bara struntprat då?


    Läs länken ordentligt. Det står om vegankost där också. Tycker det är synd att du vägrar inse fakta när du har det rakt framför näsan.
  • Anonym (Hanna)
    grind skrev 2016-01-05 10:56:59 följande:

    Nu var det ju vegankost du hänvisade till. Livsmedelsverket skriver att man ska äta varierat.

    Så du är bara struntprat då?


    Här kan du läsa mer om det:

    blog.svd.se/maratonbloggen/2014/04/30/vegankost-minskar-risk-for-hjartsjukdom-och-diabetes/

    (Det finns en länk till studien i inlägget om du klickar på länken).

    Dock är det totalt värdelöst och tråkigt att diskutera med sådana som dig, jag kan visa hur många källor som helst men du kommer klaga på varenda en. Du är typen som anser att du aldrig har fel. Det kommer inget gott ur en sådan diskussion tyvärr.
  • Anonym (Hanna)
    grind skrev 2016-01-05 11:04:56 följande:

    Det är tyvärr du som läser det du vill läsa och tar bort resten.

    Jag vill se källor på dina kontroversiella påståenden.


    Du har fått en till. Och du missade meningen från Livsmedelsverket vilken var denna: "Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer." Och ordet vegetarianer kan du läsa mer om på Livsmedelsverket (vissa anser att äkta vegetarianer utesluter all animalisk föda). Men som sagt, du vill inte ta in fakta. Tråkigt för dig, det är bara du som förlorar på det.
  • Anonym (Hanna)
    grind skrev 2016-01-05 11:15:51 följande:

    Du försöker klippa och klistra men det går inget vidare. Läs råden istället. Att vegetarianer löper mindre risk än köttare att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar är naturligt då många överkonsumerar kött i dagens samhälle.

    Livsmedelsverket rekommenderar att man äter fisk och kött för att inte drabbas av bristsjukdomar. Däremot ska man framförallt beträffande rött kött begränsa intaget.


    Haha du är makalös! Vem som helst kan läsa i min länk till Livsmedelsverket att det du skriver inte stämmer. Men nu sätter jag punkt för min samverkan i diskussionen för du vägrar inse fakta. Du gör bara bort dig, det kan vem som helst se som tar sig tiden att kolla mina länkar och sen läsa dina patetiska försök till att minimera den faktan.
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!