• Lindaas

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Jag slutade med mina p piller i mars-15. Fick mens av mig självt i maj sen ingen mer gång. Kontaktade vården och fick inte hjälp förrän i november. Då konstaterades det att jag har pcos. Fick utskrivet provera som jag åt i december, fick mens men ingen ägglossning. Fick provera igen nu i januari och även pergotime.

    Idag är det den 10 dagen efter sista tabletten pergotime. Har tagit ägglossningstest alla dagar, tror det är typ tre stycken som visat lite mörkare men inte så mörkt som förpackningen visar att det ska va. Resten är ljusa.. Tänker att jag fortsätter med test några dagar till. verkar inte som att det blev någon ägglossning, eller så fungerar inte testen? Har läst att man kan ha äl utan att testen visar det. Måste testen visa jätte mörkt? Hur som har vi haft sex nästan varje dag i typ 1,5 veckas tid.. Vore väl typiskt om det inte blev nåt. Någon mer än jag som tycker att detta är så jobbigt? Känns som det aldrig kommer hända..

  • Lindaas

    anonym (hejhej).

    Ja det är så jag misstänkte att det var.. Min läkare har inte pratat om det. Det är väldigt rörigt. Har bara vart inne en gång och gjort undersökning. Fick då utskrivet provera. Inför andra gången jag fick det utskrivet så pratade vi bara i telefon. Men tänkte ringa imorgon nu och sägs att jag inte haft äl så jag får komma in på bokad tid istället.. Jag försöker tänka att det ordnar sig men finns ändå alltid en oro inombords. Blir inte bättre av att alla i min närhet blir gravida hela tiden. :)

  • Lindaas

    Brennda:

    Nix det har jag inte gjort.... Det är det här som är felet med kommunen jag bor i, eller säkert flera kommuner, men det känns som att de varken lyssnar eller tar sig tid. Jag har fått tjata mig till allt, det enda de har sagt är att jag ska vänta. Man blir ju tokig. Men imorgon ska jag bannemej se till att få en tid så de kan kolla de sakerna du nämnde. Eller är det för sent nu? Det är 10 dagar sen jag tog sista tabletten. Hur som så måste jag ju ändå få en tid för att gå igenom detta.

    Ja jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle behöva gå igenom det här. Man tror ju att det ska fungera direkt! Hoppas det går för er snart!

  • Lindaas

    Hej igen, har inte skrivit på ett tag. Jag har äntligen bytt till en privat läkare och det känns som jag kommer få mer regelbunden hjälp nu. Var inne i förra veckan på besök och fick ta blodprov dagen efter. Nu ska jag tillbaka den 23e för att få veta svaren och ny kur med provera/pergotime.

    Jag kan bara hålla med gällande bebislängtan. Jag blir snart tokig på mig själv. Är så ledsen imellanåt och allt känns bara hopplöst. Jag är så rädd för att jag inte ska kunna få barn alls, även fast vi verkligen lever i rätt tid för att få rätt hjälp. Jag känner att jag bara vill att allt ska fungera, speciellt utan att behöva göra ivf... ????????

    Jag har även fått problem med acne, aldrig haft förut! Då känner jag mig givetvis nedstämd för det då jag ser ut som en prickikorv i ansiktet... Är det någon mer som har det? Vad använder ni för ansiktstvätt eller huskurer för att få bukt på det?

    Ibland klarar jag inte ens av att träffa min bästa vän som är gravid för jag blir verkligen ledsen. Men är såklart jätte glad för deras skull! Sambon försöker peppa mig men tycker såklart att jag börjar bli jobbig.. Usch varför skulle det bli såhär! Nu blev det ett långt inlägg men antar att jag behövde få ur mig det.

  • Lindaas

    Ni som ätit dubbelkur pergotime och nu fått äl, hur långe har ni ätit dubbelkur? Jag ska börja med det nu :)

  • Lindaas

    Jag har ätit enkelkur innan men den gav inget utslag, så denna månaden blir det dubbel. Hoppas det fungerar! Sen så vill dock inte min sambo att bebisen kommer i december så vet inte riktigt hur vi ska göra. Men tänker att vi får köra på som vanligt, det är ju inte ens säkert det tar sig nu ändå. :)

  • Lindaas

    Kom nyss hem från min läkare. Vi bestämde att jag ska ta provera igen den 13 mars och efter den mensen ta dubbelkur pergotime. Jag och sambon åker nämligen till Thailand i slutet på februari och kommer hem innan provera kuren startar. Läkaren sa att jag måste ha tillgång till vård eftersom vi inte vet hur min kropp svarar på den dubbla kuren, ifall jag blir dålig. Det känns ändå bra för då kanske det inte blir en december bebis ändå. Såklart blir vi ju jätte glada vilket som men nu känns det ändå bra. Efter att ha kämpat med landstinget i snart 1 år så känns det verkligen så himla bra att ha bytt till denna privata mottagningen. Skönt att få kunna känna ett lugn för en gång skull..

    Min läkare pratade om att det är bra att mäta tempen för att se om man får ägglossning. Funderar på natural cycles, är det någon här som använder det? Är det värt det eller ska man fortsätta med äl stickorna?

  • Lindaas
    schober skrev 2016-02-10 21:34:24 följande:

    Haha åh fan spännande! Då måste det ju funka iaf :DJag mäter min temp, men har inte Natural Cycles. Det är alldeles för dyrt haha

    Jag använder min vanliga termometer och en gratis app som heter Period Tracker där jag skriver in temp, symptom osv. Visst, jag får ingen snygg graf över min temp men man lär sig snabbt vilken grad man ligger på innan och efter ÄL. Jag ligger alltid på ca 36.5-36.7 innan ÄL och minst 31.1 efter :) Behöver heller inte graviditetstest när man mäter temperaturen.


    Aha, då ska jag ladda ner den appen och testa :) tar du temperaturen i munnen? Haha

    Är det någon som upplever att håret har blivit torrt och att ni tappar lite hår? Det känns som att jag tappar mycket mer hår nu det senaste, kan det bero på pcon? Nojig som man är tänker jag alltid på det när jag duschar och tycker alltid att det faller av..
  • Lindaas

    [quote=76323640][quote-nick]schober skrev 2016-02-10 13:38:29 följande:[/quote-nick]

    Det där känner jag/vi igen. Vi vill heller inte att bebis ska komma mellan 15 dec - 01 januari, men samtidigt så har vi kämpat så länge så nu spelar det ingen roll. Inte det roligaste att fylla år då kanske, men det finns värre saker här i världen =P man får komma på nåt kul med plutt i alla fall haha

    Har vi "otur" och blir gravida i mars på Pergokur nr 2 så är jag beräknad typ 22 december (beroende på när min Provera-blödning kommer igång nu) så det får gå som det går!

    [/

    Hur länge har ni försökt? :)

Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016