• springa

    Följas åt till + efter MA?

    SkogsstjärnN skrev 2016-02-15 20:40:39 följande:
    Då lyssnar vi på dem som säger kör:). Tror mycket de tänker på är det mentala men för mig känns det värre med månaderna som gått/går utan att vara gravid.

    Hoppas på äl snart för dig! Längtar också efter att få ligga, hemsk väntan dethär. Tänker nog mer på det än på missfallet, haha.
    Samma här! Hade jag bara blivit gravid igen hade jag känt en sån lycka och lugn i själen. Känner ändå nu att jag inte är ledsen mer. Just för jag vet att jag kan få Äl snart och bli gravid igen :) När man var mitt i blödningar och inte visste om allt kom ut eller er var det ju lagom deprimerande. 

    Sexet är bäst nu! Ville legat igår kväll men var så trött så jag total däckade i soffan :P Blir att ta igen ikväll! 
    Anonym (Längtar också) skrev 2016-02-15 22:39:20 följande:
    Hehe nej precis det är ju så klart större chans om man gör det varje dag ;)

    Ja men jag förstår dig verkligen, har man väl bestämt sig att man vill bli gravid så är det svårt att släppa dom tankarna. Undra om det är ÄL på g för dig. Du har inte tänkt använda dig av ÄL-test utan bara köra på så får det ske när det blir?
    Asså jag vet inte! Emellanåt tycker jag att det är flytningar som liknar de man har dagarna innan Äl, ganska vattniga och genomskinliga. Men känner liksom ingen värk alls. Brukar ha hugg och molande känsla under Äl. Kanske inte alltid, minns fan inte nu bara för det..Fast jag minns iaf att på mig är det rejält med vattniga flytningar under själva Äl dagen och det har jag ju inte haft än. 
    Har funderat på att köra med stickor men min man är så anti överdriven planering. Blir liksom för kliniskt på något sätt och eftersom jag innan vetat exakt när jag haft Äl så har vi inte behövt..kanske ska beställa hem ändå och testa bara för att se att kroppen är back to basic igen.
  • springa

    Kom på att jag borde köpa vitaminer med extra folsyra i..det rekommenderar de ju även när man försöker bli gravid så borde börja med dem igen. Tar ni något nu? 

  • springa

    Bestämde mig nu för att inte beställa äl-test. Även om jag gör det och om jag skulle ha äl nu i dagarna så betyder ju inte det att jag blir gravid ändå för det..Så det kvittar ju egentligen! Bara tar det som det kommer :) Sen att man vill passa på och ligga när man har ägglossning är ju en annan femma. Men det borde ju märkas på sekretet iaf..Skrapades liksom för 2 veckor sen imorgon, det är ingen tid alls. Så himla stressad behöver jag ju egentligen inte vara över att blir gravid. Även om jag så gärna vill så är det ju ingen katastrof om jag skulle bli det nästa månad istället. 

    Ibland dyker den logiska versionen av mig själv upp, som nu och resterande tid vilket är nästan alltid så är jag bara skrik och panik kontrollfreak som tror att allt i livet går att planera. 

  • springa
    Anonym (Längtar också) skrev 2016-02-16 12:34:46 följande:
    Nej men känner man att man "klarar" sig utan ÄL-test så är det nog bättre att skippa det, så länge man ligger iallafall varannan dag (som inte verkar vara nåt problem för er;) eller som du säger känner av äl ganska tydligt. Det jag kände nu efter missfallet var att det var ganska skönt att göra tester, just för att se att det verkligen var äl jag kände av och ett "bevis" på att kroppen är igång igen. Sen är ju positivt äl-test ingen garanti att man faktiskt släpper ett ägg men oftast stämmer det tror jag.

    Nej du har rätt, egentligen ska man ju inte stressa upp sig. Det kan ju ta tid för kroppen att komma igång efter MF, MA och skrapning. Och man kan ju faktiskt inte göra något annat än vänta, hoppas och ligga föstås. Men känslan av att man vill bli gravid nu nu nu är svår att skjuta undan.

    Jag äter folsyratabletter, det rekommenderas att göra när man planerar att bli gravid så det tycker jag att ni ska köpa :)

    Tycker mig ha lite känningar nu så hoppas jag har lossning snart :D Måste ligga ikväll...måste säga att det är bra för förhållandet när man försöker bli gravid. Är så lätt att man kommer in i somna på soffan perioder annars men när man vet man närmar sig ägglossning ligger man verkligen i! Haha..


    Måste köpa tabletter idag! 

  • springa

    Vad håller ni på med under tiden ni väntar på bebis förresten? Vi har skrivit en tid nu och hade varit skoj att få en bild av er. 

    Jag studerar och tar min examen till juni. Är lite osäker på vad jag vill efter egentligen och är lite inne på att läsa vidare till något annat (tar bara 1 år) när jag varit föräldraledig med nästa kotte. Kommer ändå ha nytta av alla kurser jag läst nu, oavsett yrke.
    Har varit tjänstledig från mitt jobb under studietiden men sa upp mig i förra veckan. En väldigt stressande plats både fysiskt och psykiskt och vill verkligen inte vara kvar där. Fick ganska påtaglig ångest av stressen och det är det sista jag behöver om jag ska vara gravid. Var jätte tungt att vara höggravid på den arbetsplatsen. 

    Ska skriva examensarbete några veckor till nu och sen är det en sista praktikperiod innan examen och någon vecka efter den åker vi till Grekland på semester. 
    Tänkt ta en intensivkurs under sommaren och äntligen se till att ta det där förbaskade körkortet också. Men mest av allt önskar jag att jag kommit förbi första trimetern när jag tar examen. :) 


    På min fritid  älskar jag att baka och sjunga. :) 

  • springa
    fernandasmamma skrev 2016-02-16 14:24:39 följande:

    Åh Grekland
    Dit ska vi kanske åka i sommar med..

    Jag jobbar som receptionist på trafikskola, nästan heltid.
    Sen gillar jag att baka och laga mat, det är avkopplande tycker jag
    Träna och umgås med familjen gillar jag också, är väldigt familjekär av mig <3

    Några tips för att klara kortet? ;) Haha..
    Ja, jag älskar verkligen att baka! Är lite fascinerad över hur man kan skapa något så fint och gott med några få ingredienser.


    Jag är också verkligen en familjekär människa! Det bästa jag vet är att vara med familjen, speciellt helgtid. Hade nästan tagit med mina barn överallt om jag kunde! 


    Anonym (Lexi) skrev 2016-02-16 16:59:41 följande:

    Hej tjejer!

    Här vet jag inte vad som händer just nu.  Har inte fått tillbaka mensen, dock fått två plötsliga väldigt kortvariga störtblödningar, som tagit slut nästan direkt.   Senaste var för drygt två veckor sen.  Efter det lite brunröda flytningar, särskilt efter sex.
    Håller inte på med några ägglossningstest just nu, tänkte vänta på mensen, för just nu har jag noll koll på var jag befinner mig, och jag har ju sådana dyra clearblue med dubbelindikator, och vill inte slösa på dem hur som helst :-/

    Har tid hos gynekologen nästa tisdag, för att kolla så allt ser ok ut...  

    Vi har haft oskyddat sex flera gånger de senaste veckorna, så chansen finns att jag kan vara gravid i detta nu, även om jag inte tror det.   Tänkte i alla fall ta ett gravtest i morgon direkt när jag vaknar.  


    Skumt det låter! Sådär höll det ju på för mig, fast inte med så stora mellanrum. Jag hade ju rester som inte ville komma ut. Kanske har det sista kommit ut nu eftersom det var 2 veckor sen? 

    Hoppas allt ser bra ut på tisdag! 


    Anonym (Lexi) skrev 2016-02-16 17:06:40 följande:
    Jag jobbar deltid.  
    Skulle passa väldigt bra med jobbet om jag blir föräldraledig senare i höst, vi ska omstrukturera ganska mycket inom företaget, och jag vet inte om jag vill jobba kvar då, eftersom det innebär mest nackdelar för mig, men då hinner jag lära upp en vikarie innan jag blir föräldraledig, och om det funkar bra så tänkte jag söka andra jobb på närmre håll (jag kommer alltså bli förflyttad i augusti).   Och då har vikarien varit med ett bra tag och kan ta över min tjänst förhoppningsvis

    Känns väldigt bra att jobba nu, får tankarna på annat och hinner inte känna efter ev graviditetssymptom och googla runt osv  

    Jag tycker också det känns bra att ha praktiken att se fram emot och att man har det att fördriva tiden med om man nu är gravid under de veckorna.


    Får jag inte jobb där efter examen kommer jag få gå på A-kassa tills BF och efter föräldraledigheten hoppa på andra utbildningen. Inte idylliskt men absolut bättre än att gå tillbaka till min gamla tjänst. Finns liksom inte som alternativ. 


    Tror tiden går fortare när man har att göra. Nu innan mitt MA gick man ju och räknade varje dag och googlade en massa konstant. Ska försöka att inte göra det nästa gång. 


     

  • springa
    Anonym (Lexi) skrev 2016-02-16 19:31:55 följande:

    Jag hoppas ju att allt kommit ut, fostret kom ju ut och att moderkakan kom ut kollade de noga på sjukhuset, därför behövde jag ingen efterkontroll, enligt dem... Har bokat tid hos en privat gynekolog nu, eftersom jag vill veta hur det står till, det har trots allt gått snart två månader, utan normal mens. Har haft molvärk till och från bara.


    Ja, du skulle ju kunna vara gravid! Tänk så roligt om så var fallet :D 
  • springa
    Milli_1 skrev 2016-02-16 19:55:30 följande:

    Springa: jag har ett väldigt stressigt arbete som analytiker på ett större globalt företag. Hade hoppats att jag skulle ha min lugna period nu fram till maj men det verkar inte bli så.

    Har äl 23/2 så hoppas vi lyckas pricka in det denna gången. Kommer nog försöka utan äl-tester mest för att jag tycker jag blir så testhysterisk annars tog graviditetstest varje dag efter ma i januari pallar inte bli test freak igen ha ha


    Haha känner igen testhysterin! Blir helt knäpp på mina flytningar..hade känningar i magen och vattniga flytningar innan idag och nu känns det ingenting och knappt några flytningar..kanske inte blir något alls denna gång. 
  • springa
    Anonym (Längtar också) skrev 2016-02-16 23:19:20 följande:
    Jag är mammaledig just nu men om två veckor ska jag börja skola in dottern och om en månad är det dags att börja jobba igen. Har inte längtat tillbaka det minsta så jag hoppas jag blir gravid snart igen :p Trivs inte heller med mitt jobb som jag har nu, det är helt okej men min tanke är att studera efter en eventuell mammaledighet.

    Jag har två hästar så jag och dottern hänger mycket i stallet :)
    Åh vad mysigt att vara mammaledig! Känns som att man så ofta får höra att folk inte vill gå tillbaka till jobbet efter ledigheten. Jag skulle lätt kunna vara mamma på heltid(nästan) ;) 
  • springa
    SkogsstjärnN skrev 2016-02-17 09:52:29 följande:

    Jag jobbar som restaurangchef men är mammaledig nu. Minsta blev ett här om veckan så målet är att inte gå tillbaka till jobbet mellan barnen. Jobbar lite extra för närvarnde medans sambon kan flexa från sitt jobb så får se hur det blir beroende på när vi blir gravida igen. Hörde av en kollega att ägaren räknat med mig från augusti så ringde faktiskt och berättade vad som hänt och att de inte ska räkna med mig än på ett tag. Blev sjukskriven i vecka 24 med lillan så naivt säga att jag ska börja jobba:P

    Dessa envisa bloddroppar. Så less ha binda/troskydd. Snart chansar jag utan så min stackars snippa får luft:P


    Ja, restaurang branschen är inte nådig för en gravid kvinna. Är den branschen jag sa upp mig från förra veckan. 
    Jag fick gå i v. 32, ingen sjukskrivning men hos oss har de sett till att utforma ansökan så vi nästan garanterat får gå 8 veckor innan BF eftersom vårt arbete är så tungt. Det var superskönt.

    Åh vad jag längtar efter att vara gravid igen. 
    Snacka om att man har behov att föröka sig när man har en så stark längtan när man redan har 2 barn sen innan haha..
Svar på tråden Följas åt till + efter MA?