• Kurrea

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Hoppar också in här då vi snart ska göra vårt andra äggdonationsförsök på AVA Clinic i Riga. Har tidigare gjort ett IVF och en frysåterföring i Sverige. Blev innan dess gravid på egen hand men det slutade i missfall vecka 8. Blev även gravid efter frysåterföringen men även den graviditeten slutade med missfall ungefär i vecka åtta. Första äggdonationen lyckades inte heller så nu hoppas vi på nästa försök. Har tre ägg kvar i frysen. Har två barn sedan tidigare, tvillingar, som jag fick på naturlig väg men hoppas nu att kunna bli gravida med hjälp av äggdonation då mina egna ägg helt enkelt är för gamla, är 44 år. Inför försök nummer två vill kliniken (har Veronika som koordinator) att jag gör en hysteroskopi med biopsi och även en endometrium scratch (vet inte vad det heter på svenska). Nu väntar vi in att jag ska ha två menscykler innan vi kan göra ett nytt försök. Just nu snurrar tankarna på vad vi kan göra ytterligare för att öka chanserna, mer tester? akupunktur? odla till blastocyst? vitaminer? mediciner? osv. Pendlar mellan att lita på att kliniken gör de det ska och gör allt för att optimera chanserna och att känna att om vi inte kollar upp alla möjligheter själv så kommer vi missa något som hade kunnat hjälpa oss på traven. Kul att följas åt mer er!

    Stort lycka till alla! 

  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-10 17:17:47 följande:
    Tack! Testdag 19 Jan. Usch och fy för ruvarperioden.
    Mår bättre nu i alla fall.
    Spännande med testdag snart, håller tummarna för dig!
  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-20 09:47:04 följande:

    Hej, jag fick just svar på mitt blodprov och jag har hcg på 20 dvs väldigt lågt men jag är tydligen gravid.
    Jag som har sörjt i tre dagar efter negativa hemmatest har lite svårt att ta in det måste jag säga. Har aldrig tidigare fått ett plus så det går ju åt rätt håll även om jag gissar att det kommer bli ett missfall med så lågt värde. Är det någon som har erfarenhet av sådant här?


    Vad roligt Bappen, då håller vi tummarna att det ökar! Kram
  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-21 18:48:24 följande:

    Nu är det över för min del. Hcg på 19 idag dvs det har gått ned en enhet på två dagar. Riga säger att jag ska sluta med läkemedlen och vänta in mensen så nu är det över.
    Tydligen krävs det ett hcg på 60 för att allt ska vara normalt dag 11 med 3-dagars.

    Tack för allt stöd och alla svar på era frågor, och ett stort lycka till till er alla!


    Åh vad tråkigt att att höra Bappen. Ta hand om dig!

    Kram
  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-22 06:23:03 följande:

    Ja vi hade 7st 3-dagars av medelkvalitet som hamnade i frysen så det blir väl fet när jag slickat såren även om det just nu känns svårt att förstå hur man någonsin ska kunna gå igenom det här igen. Men så brukar det ju kännas efter ett minus och efter någon vecka så inser man att det inte finns så mkt alternativ. Riga säger att jag måste vänta in två mensomgångar innan jag kan köra ändå. Vet ni om man kan stå på sig och få köra på direkt i nästa cykel? Jag har bett Riga berätta vad de tror gick fel och vad man kan ändra t nästa behandling kanske Il-dropp som verkar poppis här i tråden :)


    Hej, jag går också på AVA Clinic och har Veronika som kordinator. :) Ställde samma fråga efter vårt misslyckade försök i december, vad kan vi göra annorlunda? och kom överens om att jag ska göra en hysteroskopi och även en "endometriumscratch" samt starta med 8 mg istället för 6 mg av Progynon plus högsta dosen av hormonplåster redan från början eftersom min slemhinna inte var riktigt ok senaste försöket. Han tyckte att den såg lite "torr" ut men sa samtidigt att det kunde vara så den är utan att det är något problem. Ska även köra med embryoglue som vi hade vid förra försöket. Ska vänta med hysteroskopin till mens nummer två kommit, känns som en evighet och den kommer säkert vara försenad dessutom pga alla hormoner man stoppat i kroppen. Hade också gärna kört igång direkt men nu när det gått ett tag känner jag att det känns ganska skönt att få vila kroppen ett tag, hade konstant huvudvärk av medicinerna vilket blev lite jobbigt i längden. Har inte greppat än om jag ska starta upp med medicinerna i samma veva som jag gör hysteroskopin men har inte frågat heller, jag tar det som det kommer. 

    Funderar också på det här med IL-dropp men har inte ställt frågan. Känns som att man vill göra precis allt som går för att öka chanserna så mycket som möjligt. Blev naturligt gravid i början av förra året men det slutade med missfall i v. 8. Gjorde sen ett IVF med två embryon på Linnékliniken som inte tog sig. Frysåterföring i slutet av sommaren som ledde till graviditet men missfall igen i v. 8 ungefär. Äggdonation med ett embryo i december som inte tog sig så nu väntar jag på fjärde försöket som jag hoppas kan starta upp om inte allt för länge. 

    Jag vet hur jobbigt det kan vara och hur mycket energi det tar att gå igenom allt det här. Så mycket hopp och besvikelse om vartannat!

    Stor kram till dig! 
  • Kurrea
    Mooki skrev 2016-01-24 14:42:34 följande:

    Tack för alla lyckönskningar! Hoppas verkligen att detta plus växer sig starkare. Kommer nog vänta tills på tisdag med att testa igen. Kram till er alla.


    Grattis Mooki! Håller tummarna att pluset blir starkare och starkare!
  • Kurrea
    Savasana skrev 2016-01-25 06:13:56 följande:

    [quote=76265034][quote-nick]ronon skrev 2016-01-24 20:18:58 följande:[/quote-nick]

    Hur går det för er andra ruvare här i tråden? NinaCamilla, emmm28, Milla2016 (hoppas jag inte missat någon) Några symtom?

    [/quote

    Jag har testdag imorgon men har smygtestat sen i tisdags och sett ett litet streck växa fram. Känner absolut ingenting. Har haft lite beige Lutinusrester.


    Grattis! Lycka till med testningen idag! 
  • Kurrea
    Savasana skrev 2016-01-26 09:36:05 följande:

    Nu har jag varit och lämnat blodprov. AVA vill att man lämnar två HCG-prov med två dagar emellan. Får svar först imorgon men dagens hemmatest visade två fina streck.  Solig


    Härligt! Grattis! :)
  • Kurrea
    Savasana skrev 2016-01-19 07:45:44 följande:
    Första steget är ju att man får det ordinerat från Riga. Antingen kan ju ens egen läkare sen skriva ut det eller kan man ju få ett recept direkt från Riga. Givetvis måste man sen hitta någon som vill hjälpa till med att sätta det.

    Det finns en massa blodprover som de tar i bl.a Athen och London som visar på immunproblematik, men har man en massa misslyckade IVF och ÄD-försök bakom sig kan det ju vara värt att prova.

    I ditt fall känns det ju inte som det är något som behövs.
    Hej Savasana, först och främst stort grattis till pluset! Så roligt att höra! Jag går också på AVA i Riga och funderar på det här med IL- dropp och kortison. Jag har ett IVF (misslyckades) ett frysförsök (lyckades men missfall v. 8) och en äggdonation (misslyckades) i bagaget, har även blivit gravid på egen hand för ett år sedan men det slutade i missfall. Har barn sedan tidigare så har ju bevisligen lyckats på egen hand förut men då var jag också 13 år yngre. :) Tror du mina misslyckade försök kan vara skäl nog att be om IL-dropp och kortison eller ska man ha ett dokumenterat problem med immunförsvaret? Har inte förstått riktigt varför man ordineras detta och om det kan stjälpa istället för hjälpa i vissa fall. Känner att jag vill ta till allt som bara går och varför inte då ordinera även IL och kortison. Förstår du hur jag menar?

    Kram Kurrea
  • Kurrea
    Tulpa skrev 2016-01-26 21:16:00 följande:

    Jättekul Savasana!

    Kurrea: Vi verkar ha gjort ungefär samma resa senaste året. Också gjort 2 IVF:er, blev spontant gravid för ett år sen och gjorde ÄD på AVA Clinic i höstas. Såg att du också är en bit över 40 :) IL-dropp tror jag inte kan skada, men är ingen expert. Vet inte var du bor men i Sthlm, på Akademikliniken, finns en kvinna som kan sätta dropp och även skriva ut. Kostar dock! Kortison är man beroende av en läkares gunst för att få. På mitt förslag fick jag allt detta vid mitt sista IVF-försök, men AVA är inte pigga på att ge mig kortison. Kolla med dem, fråga kan man ju alltid. Om det hjälper har jag ingen aning om, känns som man griper efter halmstrån... 


    Hej Tulpa, ja vi har verkligen liknande resa bakom oss! Jag har inga problem att hitta någon som sätter droppet, har flera sjuksköterskor i min omgivning som kan ordna det men någon måste alltså skriva ut det först. Ska höra med AVA vad de säger, om de inte vill får jag kolla med någon här i Sverige. Ja, halmstråna griper man efter så mycket man kan! Vill ju inte missa något som kanske är det lilla extra som behövs för att lyckas. :) Just att man är över 40 (44) gör att jag känner stressen och inser att jag inte har hur många försök som helst på mig. Ska även ställa frågan om kortison men det kanske är att be om för mycket... De verkar gärna vilja köra ett ganska standardiserat program om man inte själv tar upp andra alternativ. 

    Lycka till nu! 

    Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016