• Hopp72

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej allihopa!

    Har läst igenom alla trådar nu och det känns så kul att se och ta del av all samlad kunskap inom detta område . Är själv inne på min första äD i Riga på Ava kliniken som jag varmt kan rekommendera . Vi fick ut 6 embryos till slut (efter 12 befruktade) och ett embryo fördes tillbaka den 25. Undrar nu hur man räknar ruvardag. Ska ta hcg test den 5 feb och går nu till Eva Einarsson som jag tycker är super. Min andra fråga här är snarare ett dilemma som jag undrar om någon av er stött på. Eva har velat skriva ut kortison vilket jag förstår utifrån det ni har skrivit i tråden är att rekommendera men min läkare i Riga anser inte att jag behöver det. Vet inte riktigt hur jag ska göra, då jag har tre missfall före detta ÄD, samtliga i vecka 8 efter IVF, och vill göra allt för att öka chanserna. tacksam för svar eller om ni har fått liknande svar vad ni har valt att göra.

  • Hopp72

    Och stort grattis till alla som lyckats bli gravida och håller tummarna för alla som ruvar hoppas vi får alla följas åt hela vägen.

  • Hopp72

    Mooki: tack snälla för svar. Jag har inte blivit testad ifall jag har något fel på mitt immunförsvar men jag har haft 3 konsekutiva missfall i 8 e veckan och då kanske det kan ha med det att göra. Vilka tester behöver man genomföra för att testa just immunförsvaret? Kanske kan Eva hjälpa mig med det. Hoppas det går hela vägen för dig. Håller tummarna.

  • Hopp72

    Uppmeism: tack för sitt svar. Låter som det kanske inte bara är helt enkelt med kortison men jag förstod att det lägger man in just för att sänka immunförsvaret så att kroppen inte stöter bort fostret. Men jag hade ingen aning om nedtrappningen. Kanske ska ta upp detta med både Ava kliniken igen och Eva. Ava kliniken ansåg att jag hade bra värden som sagt, men jag vet inte om man testade mitt immunförsvar. Har inte varit så insatt i vad man bör fråga efter när man väl är på kliniken utan överlåtit mer åt läkarna att bedöma vilka tester man borde ha gjort. Jag har dock känt mig ledsen över att ingen på Linnekliniken där jag gjort mina tre IVf försök överhuvudtaget föreslagit någon vidare utredning eller föreslagit äggdonation som alternativ. Jag råkade höra om det via en kompis, så då insåg jag att jag kanske kan göra det också. Uppskattar så enormt mycket nu den proffsighet jag mött i Riga för att inte tala om det trevliga bemötandet från både Veronika och läkarna,

  • Hopp72

    Räknar man första ruvardag från dagen då man satte in embryot eller dagen efter? Försöker räkna ut hur många dagar jag är inne på sedan den 25 jan då ägget sattes in.

  • Hopp72

    Tack! Då är jag på ruvardag 5. Känner dock ingenting än. Kommer inte att testa innan för jag tycker nog att det är jobbigare att bli besviken tidigare... Hade nog helst inte tagit något test förrän om någon månad så hade hoppet hållits längre. Men det är mer baserat på att jag tidigare i mina IVf försök velat så gärna göra test så tidigt som möjligt. Tänkte tillämpa en annan strategi denna gång

  • Hopp72

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    Quinna73

    UNDER BEHANDLING

    RUVAR

    Milla2016 FET Testdag 9/2

    Hopp72 ET Testdag 5/2

    GRAVID

    Uptomeism FET 6/1 VUL 2/2

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo

  • Hopp72

    Det ser ut som om det är olika bud på hur långt efter Insättning som man ska göra testet om jag tittar på ruvardagarna. Är det skillnad också på om man gjort ET eller FET?

    Emmm28| läser att du är på din 12 Rd och ska göra test den 3/2 två dagar innan jag ska göra, men jag är bara på Rd 6. Är det olika på olika kliniker tror ni?

  • Hopp72

    Emmm28| grattis till stegringen glömde jag säga. Vad spännande att snart få göra testet och veta. Känns ändå positivt så här långt

  • Hopp72

    Till alla som ruvar nu, vad har ni för symptom? Jag har åkt på en du dunderförkylning och känner mig trött och hängig så har svårt att avgöra om tröttheten beror på något annat. Kände igår liten lätt molande känsla i magen men inte så mycket mer....

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016