• Tulpa

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej alla! Jag följer gärna med i den här tråden! Först och främst - beklagar till dig Bappen, vet hur otroligt jobbigt det känns när det inte går vägen.

    Gjorde mitt 1:a ÄD-försök i höstas på Ava Clinic i Riga, som tyvärr misslyckades. Väntar nu bara på mensen, den är över 50 dagar sen!! Min kropp reagerar uppenbarligen starkt på nedreglering, så skulle helst vilja göra nästa försök (FET) i naturlig cykel utfall även det försöket inte går vägen. Har inte tiden på min sida, är 44 år...Gjorde några IVF-försök i Sverige förra året - de menade även att chansen vid FET var större om jag följde naturliga cykeln. Har frågat Riga, deras syn är att det inte spelar roll, chanserna är samma. De brukar föreslå stimulerade frysförsök (med nedreglering etc) för utländska patienter mest av praktiska skäl för patienten, om jag förstod koordinatorn rätt. Har också Veronika Glad Det som oroar mig är om jag inte får ägglossning, händer några gånger/år. Då går ännu en månad. Föreslog att stimulera med Letrozol, som jag fick vid frysförsök i Sverige, men det verkar de inte gilla, slemhinnan kan påverkas. Hm, känner mig kluven. Jobbigt när erkända kliniker har så olika uppfattningar. 

    Kände mig också frustrerad att behöva vänta 2 blödningar och försökte forcera en snabbare tid. Tror nu ändå på klinikens inställning att kroppen behöver återhämta sig efter en nedreglering för att få ett bra resultat. Jag ser ju nu hur min kropp reagerat, det är starka preparat man får. (För vissa verkar dock mensen inte förskjutas alls.) Den första blödningen man får är ingen riktig mens. 

    Lycka till alla som kämpar! Kram

  • Tulpa

    Grattis Mooki, verkar väldigt lovande!

    Flera av er verkar ta kortison (Prednisolon). Av vilken anledning har ni fått det utskrivet? Har läst lite i Aten-tråden men inte helt förstått när det kan vara aktuellt. Vet dock att en tjej, som verkade kunnig, ansåg att man alltid borde få kortison som stödmedicin. Själv äter jag Levaxin pga något förhöjda sköldkörtelvärden och har IBS (eller åtminstone symptom), något som jag förstått kan indikera immunologiska problem. Många i Aten-tråden verkar dock ha överaktivt immunförsvar, något jag inte kan ha eftersom jag jämt är småförkyld... Har frågat AVA, men de vill inte lägga till det. Varför inte bara ösa på med stödmediciner? Kan det verkligen försämra chanserna undrar man...

  • Tulpa
    Mooki skrev 2016-01-24 20:01:57 följande:

    Tulpa: jag tror de flesta kliniker utomlands ordinerar kortison i samband med ÄD, även om du inte har immunproblem. Doserna verkar variera mellan 5-20 mg, ibland börjar man före ET, ibland efter. Tror Serum ordinerar högre doser, för precis som du säger har många av deras patienter immunproblem.

    NinaCamilla: är lite trött, yr och illamående, men det beror på progesteronet. Har desutom en hel del molvärk, vilket borde vara ett positivt tecken?.


    Njae, AVA Clinic är tyvärr inte så pigga på att skriva ut kortison. De anser inte att det finns några indikationer. De är väldigt restriktiva med mina stödmediciner, vilket förvånat mig lite. Ska nog ändå lyfta frågan med dem igen!
  • Tulpa

    NinaCamilla: Ja, finns det inte starka indikationer sätter de nog som regel in först efter ett antal försök. Jag blev dessutom spontangravid för ett år sen. Ska kolla igenom lite mer i Aten-tråden och se om jag kan hitta argumenten. Ja, Trombyl eller Albyl Minor blir det definitivt nästa försöka, även om läkare vid förra ET sa lite förmanande "Inga egna initiativ nu!" Flört

  • Tulpa

    Jättekul Savasana!

    Kurrea: Vi verkar ha gjort ungefär samma resa senaste året. Också gjort 2 IVF:er, blev spontant gravid för ett år sen och gjorde ÄD på AVA Clinic i höstas. Såg att du också är en bit över 40 :) IL-dropp tror jag inte kan skada, men är ingen expert. Vet inte var du bor men i Sthlm, på Akademikliniken, finns en kvinna som kan sätta dropp och även skriva ut. Kostar dock! Kortison är man beroende av en läkares gunst för att få. På mitt förslag fick jag allt detta vid mitt sista IVF-försök, men AVA är inte pigga på att ge mig kortison. Kolla med dem, fråga kan man ju alltid. Om det hjälper har jag ingen aning om, känns som man griper efter halmstrån... 

  • Tulpa

    Stort grattis till Mooki, Savasana och Uptomeism. Vad spännande för er!

    NinaCamilla: Jag går själv inte via Serum men skickade blodprov dit efter det misslyckade försöket, nåt jag snappade upp i trådarna. Hade ureaplasma, bacterial load och medicinerade med Doxycyklin i 30 dar. Har du uppfattat det som att Serum rekommenderar att man äter 2 v. före ET, även om man nyligen tagit en lång kur? Har några tabletter kvar som jag kan använda, samtidigt vill man ju inte äta antibiotika i onödan. Tror det blir ett tidspann om drygt 2 mån mellan medicinkuren och ET. Kanske inte lätt för dig att svara på, men jag prövar :)

  • Tulpa

    Jättebra med er info och era synpunkter om antibiotika. Ska fundera på om jag ska ta det eller inte vid nästa ET. Gott om tid att fundera har jag iallafall, mensen vägrar komma efter min senaste nedreglering... Ska göra mitt andra ultraljud imorgon och hoppas det finns mediciner som kan sätta igång kroppen igen!

    Välkommen till tråden Quinna73 :) 

  • Tulpa
    Quinna73 skrev 2016-01-29 21:36:42 följande:

    Ni som gjort ÄD utomlands och som bor i Stockholm vilket gyn har ni gått till och fått hjälp med dom prover som behövs göra under och efter ÄD?


    Fick ett jättebra tips här i tråden om Sophiahemmet/Aleris röntgenavdelning, som jag prövat. De gör ultraljud men är inte gynekologer, så de skriver inte ut mediciner och ger rådgivning osv. Bra pris (750 kr) och drop-in mottagning varje tidig vardagsmorgon. Du kan behöva remiss innan från kliniken. Kanon, om man bara vill åt ultraljudet. 

    Gynekologer i stan jag känner till: Läkargruppen Victoria (tex Estella Iranli), läkarmottagningen Claes Jülling, Eva Einarsson, läkarhuset Odenplan (enl. bekräftelse från åtminstone 1 gynekolog där). 

  • Tulpa
    azurea skrev 2016-01-13 14:01:13 följande:
    Det är ju toppen om du hittat någon läkare som är villig att skriva ut läkemedel. Även VUL kan ju vara svårt att få till om man inte jagar som en tok efter någon som är villig att göra det, jag undrar om det är en försäkringsfråga. T.ex är det många ultraljudskliniker som bara vägrar att befatta sig med utländska behandlingar. Dock har ju oftast klinikerna listor på läkare och gyn som de samarbetar med och som de kan referera till.

    För Stockholm t.ex så kan man ta nödvändiga blodprov på Sophiahemmet, vilket inte heller kan vara lätt att få till. Tror det var Aleris Medilab som gällde. Ev VUL och mätning av slemhinna kan man också gå till Sophiahemmet för, men då är det Aleris Röntgen som gäller, inte någon av deras andra röntgenavdelningar. Det är också det billigaste stället jag hittat att göra VUL på, tror de tog 600 kr och inte 1000 kr som oftast är taxan annars. Även blodprovet var billigare att göra där än jag gjort tidigare, och då kunde jag ange vad jag behövde ta för något förutom grundpanelen) vilket var några extra tester jag behövde ta. Däremot vill de gärna ha skriftliga remisser för både blodprov och VUL från kliniken.
    Tack för toppentips Azurea.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016