• Uptomeism

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Jag har följt er tråd och tänkte jag skulle skriva ett inlägg. Inte minst för att jag just nu har en ganska positiv historia och sådana har jag själv funnit mycket stöd i det senaste året.

    Jag är ensamstående och började för ungefär ett år sedan att fundera på ytterligare ett barn (det första som ensamstående). Jag tänkte mig ett smidigt besök i Danmark, men hade ingen mens efter cellgiftsbehandlingar som jag fått på grund av en reumatisk sjukdom. Min läkare hade sagt att mensen skulle komma tillbaka, så jag tänkte att det bara handlade om att vänta. I början av hösten gick jag till en gynekolog och fick veta att jag hade passerat klimakteriet. Jag är 38 år.

    Min gynekolog skrev ut pergotime, men vi kunde snart konstatera att det inte fanns någon äggproduktion alls. Jag läste då på om alternativen och förstod att det måste bli en dubbeldonation för min del.

    Jag gjorde mitt första fet med två tredagarsembryon på Elite Clinic i Tartu, Estland i november. Jag testade negativt hemma på ruvardag 10 och sedan på blodprov på ruvardag 11. Den 6 januari gjorde jag ett nytt fet. Nio dagar senare visade urinprov ett svagt plus och på ruvardag 12 var mitt hcg 314. Det är lustigt för ett tag trodde jag inte ens att de hade satt in några embryon eftersom jag vid första tillfället fick se dem, men denna gång inte. Den 2 februari ska jag göra vul och se om det är ett eller två foster.

    Kliniken har ordinerat mig progynon och progestoron fram till vecka 9, men jag överväger att fortsätta till vecka 12. Jag har också fått trombo ass (aspirin) som jag ska äta 30 dagar från insättning. Jag äter normalt 10 mg kortison för min reumatiska sjukdom och har på eget bevåg höjt dosen till 20 mg.

    Visst är det fantastiskt att man kan bli gravid trots att man inte längre själv producerar ägg, hormoner eller slemhinna!

    Stort grattis till er som plusat! Jag hoppas att det blir många fler i den här tråden!

  • Uptomeism

    Tack längtar74!

    Jag har verkligen kastats mellan hopp och förtvivlan och tänkt att det aldrig kommer funka. Och så blev det positivt på andra försöket! Jag vill gärna sprida lite hopp till andra att det plötsligt händer utan att man vet varför det funkar just dem gången.

  • Uptomeism

    Härligt Savasana!

    Själv är jag lite bekymrad. Jag har just varit i Egypten en vecka. Det verkar som att jag fick i mig något dåligt på slutet för nu har jag fått magsmärtor och diarré. Det verkar som att det kan vara en risk med den typen av bakterier så här tidigt i graviditeten.

  • Uptomeism

    Tack för omtanken Savasana! Jag är helt övertygad om att det inte finns några åtgärder att vidta i det här läget. Jag avvaktar någon dag då det känns som att det har lugnat sig. Annars får jag be om att få lämna prover så att de kan se om det är något som behöver medicineras och anmälas.

  • Uptomeism

    Hej Quinna!

    Jag tror inte jag har sett nåhon här som varit i Tjeckien, men i den här tråden var det väldigt populärt: www.familjeliv.se/forum/thread/64244223-vi-som-gorfunderar-pa-att-gora-embryoadoption

    Den handlar iofs främst om embryodonation, men det är ju också en äggdonation fast utökad med spermiedonation. Det går ju att få äggdonation och använda egna spermier.

    Själv har jag varit på Elite clinic i Estland vilket har känts som en smidig klinik både att ha att göra med och att åka till.

  • Uptomeism

    Jag har haft turen att hitta en gynekolog som skriver ut alla mediciner jag ber om så jag kan ta dem på högkostnadsskyddet.

    Till Estland reser du billigast med båt till Tallinn och tar sedan en buss på två timmar till Tartu för 8-10 euro. Jag bodde på ett fint hotell för drygt 300 kr så resa och hotell gick på sammanlagt 1200-1300 kr. Då var jag borta tre nätter. Två på båten och en på hotell. Men jag vet inte hur priserna för äggdonation ligger på kliniken jämfört med andra eftersom jag adopterade frusna embryon. Inte heller vet jag om de har längre eller kortare väntetider.

  • Uptomeism

    Tack Bappen!

    Magen är mycket bättre nu och jag ser fram emot vul på tisdag! Så nyfiken på om det är en eller två.

  • Uptomeism

    Härligt Savasana!

    På min klinik tycker de att det räcker med ett blodprov om man ligger över 50. Sedan blir nästa koll vul i vecka 7. Så jag hoppas att mina 314 har gått åt rätt håll.

    Jag tar en lutinus tre ggr per dag och hade bra värde när jag testade. Och då har jag ju passerat klimakteriet och har ingen egen ägglossning eller progesteronproduktion.

    Har du testat ditt progesteronvärde Savasana eller är så hög dos standard på din klinik?

  • Uptomeism

    Tack för svar Savasana. Då tolkar jag det som att det är standard på din klinik att ta dubbelt så mycket lutinus som på min. Jag har ju ingen egen produktion av progesteron, men har fina värden och inga blödningar som tyder på att jag borde höja. Så 3 tabletter per dygn verkar räcka bra.

    Quinna73: jag går också hos Eva Einarsson och är nöjd. Hon är extremt hjälpsam med recept och prover. Provremisserna och svaren går analogt. Därför tar det längre tid än hos uppkopplade kliniker. Kan man leva med det och med att hon har lite administrativt strul ibland så rekommenderar jag henne varmt. Bara att boka en tid hos henne själv i bokningssystemet.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016