• Lavisen

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej alla,
    är nygammal i tråden då jag tidigare hängde med lite i förra årets tråd.
    Håller tummarna för er som blöder, och det behöver ju som ni säkert redan vet, inte betyda det värsta... är ju rätt vanligt att man kan småblöda lite utan att det är ngt allvarligt.

    Jag har tidigare tagit Utrogestan o blev bra knasig av det, verkligen kände hur hjärnan kopplades bort o blev hög/låg (hur det nu känns) o kunde inte hänga med i ngr konversationer o blev väldigt trött. Alla på jobbet märkte det så det gick inte direkt att hymla om att man var under IVF/ägg donations behandlng ;)

    Är just nu på Cypern för försök nr 2 (försök 1 i sept slutade tyvärr i missfall, väntade 2 o tappade ena v 7 o andra v 10) o har insättning imorgon. Här på Cypern tar jag både Lutinus vag, samt Progynova som både vag och oralt + prednisolone, doxyferm o kommer sedan även ta Klexane o Prolutionspruta var 4:e dag + troligtvis Intralipid vid insättning. Är ett himla schå att hålla koll på alla mediciner (flera får inte tas samtidigt) o man är nästan rädd att missa ngt hela tiden. Håller tummarna för er som är gravida o som är strax efter! :)

  • Lavisen

    Mooki: skönt att höra att allt såg fint ut.


    Tutti: vad tråkigt att det inte funkade förstår att du är besviken om det verkligen är kört!? Håller med de andra 10 blasto är ju fantastiskt bra så det kanske var värt att prova ett ostimulerat försök då!?


    Då kan man väl göra ett nytt försök snabbare inpå, än om man tar stimulerat? Jag är tyvärr inte så insatt i hur det funkar, med tanke på att jag vid mina äggdonationsförsök får så mycket hormoner/mediciner o allt?Så är det ju fantastiskt att det bara går att stoppa in ägget och att det fastnar utan all hjälp utifrån. (funkade för en vän till mig).


    Milla: håller tummarna att allt går bra, vet känslan när det börjar blöda o man vill bara sätta på stop knappen :/


    Emmm28: håller tummarna för att det inte var ngt allvarligt nu för er!


    Själv känner jag inte särskilt mycket denna gång från att förra ggn känna tydliga symptom väldigt tidigt. Men det är ju fortfarande väldigt, väldigt tidigt så det är ju bara att ha is i magen, som vi alla måste ha som håller på i det här, en riktig känslomässig bergodalbana.

  • Lavisen

    Grattis Savasana.

    Tänkte höra lite om ngn varit med om att vid tidigare graviditeter haft symtom väldigt tidigt. För att i nästa graviditet knappt känna ngt alls, men ändå vara gravid? Vet att det är väldigt tidigt för mig, men förra ggn hade jag symtom redan vid det här laget (skrev upp de dag för dag för att kunna jämföra framöver). 4-5 dgr efter ET hade jag molvärk, väldigt kissnödig, lätt illamående ibland , metallsmak, ont i brösten (men de gjorde ont redan före transfern o denna gång inte alls, konstigt nog), och sjukt osugen på sötsaker. Köpte en glass som jag var tvungen att slänga o åt inte godis o socker från 3 ruvdagen till efter mitt missfall, när jag normalt sett är en liten godisråtta. Eftersom jag då kände så många olika symtom mot mina tidigare IVF försök som inte lyckats, så var jag då rätt säker på att jag var gravid o tog tom grav test 4-5 dgr innan mot vad kliniken tyckte, o det var posetivt. Så jag är bara nyfiken på om ngn varit med om samma?

  • Lavisen

    Emmm: när jag fick missfall så blödde jag rosa o sedan lite mera klarrött.


    Däremot fick jag aldrig klumpar eller jättemycket, allt höll sig runt en 5 krona/dag.
    Men jag fortsatte att vara gravid men nr 2 o nr 1 tog kroppen hand om /absorberades av kroppen inom 7-12 dgr,


    Så det kan ha berott på att jag fortsatte att vara gravid med nr 2 som det aldrig kom ut ngt.


    När jag tappade 2:an fick jag tillbaka rosa 5 kronan ngn dag före mitt ultraljud, där de upptäckte att hjärtat slutat slå ngr dgr tidigare.


    Hade inte heller superkramp, var mera molvärk med första o kände inget med andra, men det upptäcktes nog före missfallet startade på riktigt.


    Däremot märkte jag direkt att alla symptom var borta, illamåendet, brösten, fick fett hår, hård mage (mot tidigare lös) osv?


    Förstår att du är orolig o håller tummarna för att allt går bra!


     


    Tuttis: för min del har mensen alltid kommit tidigare, trots hormoner, men jag har också korta cykler. Så det är kanske bäst att höra med kliniken!?


     


    Tulpa o Löparnörden: lycka till, håller tummar för er J

  • Lavisen

    Tack rara längtar 74..
    Ja usch, det har varit tungt efter och jag var ledsen o arg/besviken rätt så länge.
    Man har satsat så mycket tid (försökt till o från i 6 år), pengar o energi + att jag mådde uselt v6-11, o såg fram emot att gå in i v 12 o börja må bättre + sluta med medicinerna... för att snubbla på målsnöret i v 11 med missfall. Har vän som blivit mirakel gravid med eget ägg precis före äggdonation... o här hade jag betalt dyra pengar för tipptopp med äggdon/spermiedon + PGD o ändå missfall (så det var lite frustrerande). Men man får nästan räkna med det i min ålder (nästan 43) o har många vänner som haft det o det var väl min tur nu. Känns bättre nu o hoppas däremot att detta försök håller i sig bättre o försöker hålla mig positiv. Men jag har flera vänner som haft flera missfall o till slut blev det baby o även en som gjort 10 äggdonations försök innan det blev bebbar, så det finns hopp för oss alla, bara inte ge upp! :)

  • Lavisen

    Sant, o det är ju värt allt smör i Småland när det fungerar :)
    Eftersom jag varit ensam/singel och över 40 i mina första 3 försök så har det aldrig varit aktuellt att få hjälp för min del. Jag och exet blev utredda 2011 o vi fick snabbfil till IVF via landstinget för att det var så bråttom. Men då ville han inte längre med mig och vi separerade. Ja sen jag bestämde mig för att göra detta ensam fick jag huvudvärk för 2,5 år sen, så det har nog varit en extra stress o påfrestning med allt detta, man blir ju lite manisk periodvis ;)

    Tror o hoppas att allt går bra, hade en hel del molvärk natten till igår (de kom på ruvardag 4, som de nog gjorde sist med) o igår på dgn + kissar runt 4 ggr/natt. Hade ju väldigt tydliga symptom tidigt sist (som visade sig vara rätt), så jag hoppas att de stämmer nu med :) Testdag på min födelsedag, 25/2, hoppas det är ett gott tecken :/

  • Lavisen

    Tack, jo det hoppas jag med.
    Men jag har känt skillnad mot när jag gjort mina IVF:er som inte lyckats/fastnat, hur jag har trott att jag känt ngt men att det bara har varit pga äggutplocket. Så förra ggn kände jag stor skillnad o tänkte att det är så här det känns :)

    Åker ni i nästa vecka?
    Jag var hos Serum/Penny i maj för att kolla upp mig.. .
    Hon kände väldigt bra, varm, engagerad, omtänksam jämfört mot Embio i Aten (hade en superrar kontaktperson men gillade inte läkaren, kändes som en hal säljare). Gjorde mitt andra IVF på Embio nov-14.

  • Lavisen

    Tulpa: håller tummarna för att det går vägen. (har inte så stor erfarenhet av tunn/tjock slemhinna tyvärr. Förra ggn fick jag en extra spruta för att tjocka på den ngr dgr före ET för att de tyckte att den var lite tunn. Men som de andra säger, vissa studier visar ju tvärtemot o många tjejer är ju bevis på att 7 räcker :) .
    Löparnörden: lycka till nu :)

  • Lavisen

    Oj, är lite osäker eftersom kliniken gav mig den! Men tror att det var progesteron spruta... Köpte mig m 6 st via kliniken som ska tas var 4:e dag intramuskulärt (rumpmuskel) då de inte fanns att få tag på här hemma! Heter Prolution Depot, m står på turkiska på de.


    ronon skrev 2016-02-19 17:17:20 följande:

    Lavisen: vad var det för spruta du fick för att tjocka på din slemhinna?


  • Lavisen
    ronon skrev 2016-02-20 21:18:46 följande:

    Lycka till Löparnörden! När har du testdag?

    Tack för svar Lavisen. Jag har vid alla våra försök haft svårt för att få till en tjock slemhinna. Den har alltid varit treskiktad men nästan alltid bara runt 7mm trots höga doser Progynon, så jag försöker samla på mig tips om man kan medicinera på något annat sätt för att få den tjockare.


    Jag tar oxå Progynon, 6 st oralt o 3 vaginalt/dag, nu efter ET. Tog 4 oralt o 3 vag 1 vecka före ET + såklart 3 vag Lutinus. Min Gyn hemma trodde jag hade misstagit mig på att jag skulle ta Progynon vag, men det är så jag ska ta de.
    Så hör med kliniken om du kan öka prognon o ta både vag o oralt?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016