• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Milla2016: Jag håller tummarna för dig, hoppas så att allt går bra. Kram.

    Själv har jag goda nyheter: var på akuten idag och fick ett jättefint bemötande. Träffade 2 olika läkare. Embryot, som förra gången såg ut att vara några dagar efter i utvecklingen, hade nu växt till sig och motsvarade 7+1. Klara, tydliga hjärtslag. Allt såg perfekt ut. Inga tecken på infektion i urin eller blod. Tyvärr har jag fortfarande rejält ont, men specialistläkaren trodde att jag kunde ha väldigt kraftig växtvärk i livmodern. Jag blev sjukskriven i en vecka pga värken. På lördag blir det VUL igen hos Eva E som ska skicka resultatet till Riga.

  • Mooki
    Savasana skrev 2016-02-15 12:59:01 följande:

    Gud vad härligt att höra Mooki! Det är ju helt fantastiska nyheter.
    Men inte behöver du väl göra ultraljudet på lördag nu? Känns ju lite onödigt så tätt in på, för ni betalar väl en rejäl slant varje gång till den där Eva?

    Själv börjar jag bli rejält nervös här inför mitt VUL i em.


    Nej, egentligen behövs det väl inte, men jag tror vi gör det ändå, för sambons skull. Jag fick ju se hur fint hjärtat tickade idag, men han var inte med. Dessutom vill kliniken i Riga att jag ska ta nya blodtester för att se om det räcker med att jag tar Fragmin igen eller om vi måste lägga till Trombyl och jag tänkte att Eva kunde hjälpa till med remiss.

    Förstår att det känns nervöst, håller tummarna för att allt ser fint ut för dig också i eftermiddag!
  • Mooki

    Tuttis: 10 blastocyster är ju ett fantastiskt resultat, men man vill ju så klart alltid att det ska lyckas på första försöket. Skönt att du känner förtroende för din läkare, det är viktigt. Du kanske redan har berättat det, vilken klinik går du på?

    Uptomeism: skönt att du sluppit blödningar, men jobbigt med tröttheten så klart. Har ingen aning om vilket hormon som ligger bakom. Vi får hoppas att det vänder snart!

  • Mooki
    emmm28 skrev 2016-02-15 16:24:19 följande:

    Panik här. Efter lunch idag fick jag plötslig värk i magen och kände hur "det började droppa". Vi kastade oss i bilen och körde till akuten. Fick smärtstillande och de gjorde ett vul där man såg hinnsäck, gulesäck och förmodligen fladdrande hjärtslag. Dock menade läkaren på att det är så pass tidigt att det precis ska ha skett/ska ske (att hjärtslag ska synas), och att ultraljudsmaskinen inte var den absolut bästa som finns. Hon menade på att hon kunde konstatera att en graviditet finns som sitter rätt men att man får vänta ca en vecka (då jag har mitt vul) för att se tydliga hjärtslag. Ingen kan väl förklara blödningen men det kan så klart vara början på ett missfall. Hon sa också, som vi ju erfarit här inne, att blödningar förekommer och allt kan gå bra ändå.

    Vet inte vad jag ska tro. Känns som att hoppet är ute men samtidigt lite hoppfullt då den inte kommit ut - än... Fick utskrivet liknande cyklo f, mot blödning men inga andra råd. Jag tar ju normalt 3 Lutinus per dag - har ni några råd kring det?


    Oj, vilken pärs! Hoppas så att allt går bra. Positivt att de kunde se hjärtslag, om än fladdrande. Jag tycker gott du kan ta en extra lutinus eller två. Vissa i denna tråd tar 6 om dagen. Ta c-vitamin också. Se om du kan få tag på de koncentrerade tabletterna som någon, jag tror det var Savasana, tipsade om. Och se till att vila. Jag håller tummarna för att det inte kommer mer blod och att allt ser finfint ut nästa vecka. Kram!
  • Mooki
    trex2013 skrev 2016-02-16 08:46:17 följande:

    HCG nr2 visade 5454. så det har ökat bra på 6 dagar. =D


    Grattis till fin stegring!!!
  • Mooki
    Hopp72 skrev 2016-02-16 11:05:37 följande:

    Har varit i kontakt med Ava för att kolla hur länge jag behöver äta progynon och ta Lutinus och det verkar som jag ska trappa ner efter v 8

    Med progynon och efter v 12 med Lutinus. Försöker se om jag kan få en VUL om två veckor och väntar svar från Eva. Hoppas så mycket på att det ska gå hela vägen. Jag blir lite ängslig själv när jag hör om blödningarna i v 7-8 för det var då mina missfall började så det känns skönt att höra att de små liven hänger i där trots blödningarna. Det inger hopp och det behöver vi alla känna nu.

    En fråga, har ni redan skrivit in en på någon MVC än och finns det någon som kanske är mer anpassade för just äggdonation här i Stovkholm ?


    Ja tyvärr är vi många som haft blödningar. Förstår att det måste kännas extra jobbigt om man haft MF tidigare. Jag håller alla tummar för att du slipper den nervpersen!

    Angående MVC: jag har inskrivning på min närmaste MVC nu på torsdag. De ska skicka remiss till specialmödravården, eftersom jag hade en graviditet med för tidig vattenavgång 2013. Jag tror på mamma mia-klinikerna i Stockholm. De är hbt-certifierade och vana att ta emot ÄD/ED-patienter.
  • Mooki

    Uptomeism: då har du och jag samma mål, specialmödtavården på SöS:). Hoppas verkligen att jag får komma dit. Fick ett löfte efter min förra graviditet, men det var 2013.

  • Mooki
    längtar74 skrev 2016-02-17 08:37:53 följande:
    Hej,
    oj, jag har aldrig ens reflekterat över att det skulle spela någon roll - och har heller inte fått några rekommendationer från kliniken, Jag har nog alltid varit lite nojig och försökt hålla medicintiderna så bra som möjligt, så de gånger jag har lämnat blodprov har det alltid varit efter morgonmedicinen (östrogen o progesteron tex)

    Vad säger de på werlabs? 

    Roligt att höra att du är på gång - och snart redan dags för test! Håller alla tummar för dig. 

    Kram!
    En vän till mig fick 2 embryon insatta vid äggdonation i Sverige som gjordes förra året. Så tillåtet är det.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016