• Limpan nr2

    har någon erfarenhet av Progesterall kräm?

    Jag använder krämen morgon och kväll. Har ca 5 olika ställen på kroppen som jag varierar mig med och smörjer in. Har haft 4 mf/MA och märkte att jag verkade ha ganska få dagar mellan äl och bim. Efter senaste äl började jag smörja mig med krämen och blev gravid direkt, är nu i v.10. Vet ju inte om det beror på krämen men tror nästan det.

    Lycka till!!


    Väntar barn nr 2 :)
  • Limpan nr2
    Mariana79 skrev 2016-01-23 08:10:31 följande:
    Woohoo vilken grej! Stort grattis och lycka till :)

    Jag har 15 dagar lutelfas så jag använder den inte utav den anledningen att den är kort utan denna kräm är väl det som jag har kvar att testa av alla "hjälpmedel" som finns :/

    Har inte mycket värk nu så det känns bättre med krämen, har 7 dagar kvar till bim.
    Håller tummarna stenhårt att krämen gör underverk!! Lycka till!!
  • Limpan nr2
    Kampenombarnlängtan skrev 2016-01-24 10:34:06 följande:
    Åh grattis till dig vilka ställen smörjer du dig på? Har du försökt länge med att bli gravid/ få behålla barnet? Är det ditt första?

    Man blir så glad att höra att det funkar för många, önskar så otroligt mycket att det ska hjälpa mig oxå då dem ej har hittat någon orsak:( det är frustrerande att gå månad efter månad, år efter år och aldrig blivit gravid på egen hand.

    När jag fick min son efter 5 år via vanlig IVF så vet jag att jag fick crinone vaginalgel i samband med insättning och det gick bra. Sen 1,5 år senare skulle vi sätta in FET syskonförsök och fick då ej crinone och det misslyckades. crinone innehåller progesteron o dem är mycket kraftigare. Detta kom jag på när jag satte o läse min journal o fundera och kom då på att kanske det kan vara detta som är mitt problem.
    Mariana79 skrev 2016-01-23 08:05:56 följande:

    Tack snälla du :) "värken" har avtagit, känner ff att det drar lite ibland men inte som det gjorde mellan äl+4-äl+6... Skönt att läsa att det är fler som känt SÅ även om vi givetvis hoppas på en annan orsak ;)


    Okej, vi håller alla tummar och tår Mariana79. Fortsätt och skriv dina symtomer och om du plussar

    Jag är nu inne på min andra runda med smörjning o är på ÄL+6. Smörjer morgon o kväll med ett toppat kryddmått i ansiktet, hals, bröst, underarmar/armveck, knäveck, fotvalvet/mellan tårna och sist nacken/bakom örat. Så jag smörjer mig den ordningen från topp till tå

    Änsålänge känner jag dragningar där nere men det gör jag varje månad.

    Va roligt förresten att så många hänger på denna tråden och attvi som smörjer nu kan följa varandra Bara fortsätt och hoppas på att fler hoppar på
    Tack snälla!
    Jag har ett barn sen innan. Granskats haft väldigt lätt för att bli gravid. Men när vi skulle försöka få till ett syskon så började problemen. Gravid blev jag i stort sätt på första försöken, men det ville helt enkelt inte stanna kvar. Under ett år hade jag 2 mf och 2 MA. Alla relativt tidigt. Fick genomgå utredning som inte visade på något.
    Så när jag nu blev gravid en 5:e gång efter sonen så började jag med progesterall efter äl. Jag smörjer mig på undersidan av armarna, armvecken, magen, bröstet och halsen.
    Var på ul för någon vecka sedan och allt ser bra ut. Såhär långt har jag inte gått när de slutat i mf eller ma. Kan tillägga att när det inte gått vägen så har jag aldrig riktgt känt mig gravid mer än ömma bröst.
    Nu mår jag konstant illa och kräks då o då. Så för mig har kraftigt illamående varit = stark graviditet.
    Stort lycka till!!!! Jag vet hur frustrerande det är när det aldrig vill bli någon.
  • Limpan nr2

    Jag började också ca 2 dagar efter positivt äl test och hade tänkt sluta nån dag innan bim om inte graviditetstestet visat plus, vilket det nu gjorde då jag har bara fortsatt att smörja :)

  • Limpan nr2

    Kampenomettbarn:

    Jag tog inte albyl utan trombyl men det är hu samma sak. Min läkare sa åt mig att sluta med dem i v 13. I samma veva slutade jag även med progesterallkrämen. Är gravid i v 24 nu så det verkar ha fungerat för mig.

    Stort lycka till!!


    Väntar barn nr 2 :)
  • Limpan nr2
    Kampenombarnlängtan skrev 2016-04-24 19:38:43 följande:
    Okej tack då vet jag:) grattis till graviditeten. Trappade du ner med det eller du sluta tvärt med både trombyl o progesterall?
    Men trombylen slutade jag tvärt. Progesterall tror jag att jag kanske tog då och då någon vecka extra.
    Tack!!
  • Limpan nr2
    Kampenombarnlängtan skrev 2016-05-04 07:11:55 följande:
    Hur länge ska man äta albyl minor/trombyl? Hur länge ska man ge det en chans för att se om det är det? Jag har ätit det i 2 månader nu o 2 ägglossningar o jag äter dem varje dag. Bara undrar hur länge åt du dem innan du blev gravid? Vad gjorde du för speciellt den månaden du blev gravid?
    Jag har haft 4 mf/ma innan denna graviditet och testade då trombyl vid ett par tillfällen men det hjälpte inte då. Skillnaden jag gjorde denna gång var att jag börlade smörja mig med progesterallkrämen nån dag efter äl tänkte sluta nån dag innan mens men blev ju gravid så fortsatte att smörja. Trombylen började jag inte med förrän ca v 5 tror jag. Vet ej vad som gjorde vad men jag tror mest att det var krämen för min del. Blir du gravid har jag förstått det som att du ska fortsätta med trombylen till v 13.
Svar på tråden har någon erfarenhet av Progesterall kräm?