• ullkofta

    Sköra slemhinnor, lång kur Flukonazol

    Har haft problem med sköra slemhinnor, svamp och bakteriell vaginos i snart två år. Har äntligen hittat bra och förstående gynekologer på specialklinik i GBG. Nu har jag fått ett 6 månaders lång kur med Flukonazol och en 7 dagar antibiotikakur mot min BV (som jag ska ta efter nästa mens om den är kvar). Jag fick rådet att avstå sex ett tag. De har tagit tester på alla könssjukdomar och det är ej något sånt.

    Jag sköter min underlivshälsa efter konstens alla regler dvs aldrig tvål, försiktig med vatten direkt på vaginan när jag duschar och mkt insmörjning med ekologisk kallpressad kokosolja. Jag äter mkt grönsaker men annars ganska normal kost. Jag har tagit ut min p-stav utfall att det skulle vara den som utlöste problemet men än har inge förbättring skett. Ska ta en kur med Lactal Balans tuber varje kväll i en vecka och därefter Ecovag varje kväll i en vecka.

    Är det någon mer som har knasigt underliv och tagit långa kurer Flukonazol?

  • Svar på tråden Sköra slemhinnor, lång kur Flukonazol
  • Marie357

    Jag har sista halvåret haft jättekonstigt underliv, först trodde jag det var svamp, gick till gyn där han sade att det var slidkatarr, behandlades för det och sedan fick jag svamp på det.. Behandlade för det. Men sedan är mina slemhinnor jättetorra och konstiga. Gör ont att kissa och ha sex.


    Ska äntligen till gyn nästa vecka igen, men de har också tagit alla prover på könssjukdomar och även rekommenderat att smörja mig med olika salvor, men nu börjar jag tröttna..

  • nq87

    Jag gick med detta problem i över ett år, allt från bv till svamp. Fick äntligen hjälp. Jag fick flukonazol utskrivet och en antibiotika kur för bv, fick även pevisone utskrivet som kräm för att använda första veckan. Det hjälpte verkligen men problemen kom tillbaka  efter några månader då jag fick några "syra" kaplsar ( kommer tyvärr inte ihåg vad de hette bara att de kostade 800kr...). då vart den riktigt borta efter det. Jag har fortsatt äta flukonazolen varje månad efter mens i förebyggande syfte och har varit symptomfri sen dess. Något som man bör tänka på är att många hormonbaserade preventivmedel kan vara en faktor i detta. Jag använde mig utav Zoely då och märkte att dessa torkade ut mina slemhinnor vilket i sin tur leder till små sprickor i underlivet efter samlag ( dessa behöver absolut inte göra ont eller märkas) och i dessa sprickor fullkomligt älskar svamp att frodas. Jag slutade även men hormonbaserade preventivmedel och satte in en kopparspiral. Jag vill inte påstå att jag älskar min spiral, den gjorde ont att sätta in, jag fick mens varje månad och pms på det, men i slutändan så har det varit värt varje mensvärk och gråtattack för jag har inte haft svamp på två år och jag kan ligga precis när jag vill utan att få ont.

    Fick även som råd att smörja mig med parfymfri babyolja när jag duschar så att inget vatten eller tvål kan torka ut, oljan i sig är rengörande. Man kan även smörja med en fet salva som bepanthen, eller vit vaselin några gånger dagligen för att hålla de yttre slemhinnorna mjuka. Vissa menar att man kan använda olivolja eller cocosfett men enligt en gynekolog som även var hudspecialist så kan det finnas ämnen i dessa som kroppen kan vara allergisk mot och ge irritation.

Svar på tråden Sköra slemhinnor, lång kur Flukonazol