Inlägg från: Anonym (Sophia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sophia)

    Antidepressiva? NEJ TACK!

    silhuett skrev 2016-01-30 00:10:49 följande:

    Läste bara lite i första länken, där de menar att depression ju inte kan bero på serotoninbrist, för i så fall skulle man få effekt av medicinen omedelbart och inte efter fler veckor. Samtidigt motsäger ju detta placebo-effekten, den kommer inte smygande efter flera veckor, utan kommer ganska omedelbart (om man drabbas av den).

    Jag har ätit mediciner i 10 år, utan dem skulle jag inte klara av ett normalt liv. Och jag har testat olika mediciner, vissa har funkat bättre, vissa sämre. Handlar inte om placebo.


    Men hur kan du veta att det inte är Placebo?! Att säga "det är inte Placebo, för jag blev hjälpt" är inte så genomtänkt. . . 

    Självklart kan också Placeboeffekten komma först efter ett par veckor, den behöver inte komma direkt. Hur tänkte du där?

    SSRI (och andra antidepp) är Placebo för lättlurade (oftast) kvinnor som vill "få på pappret" att det är synd om dem så de slipper ta tag i sina liv. Det låter hårt, men är tyvärr helt sant.
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (qqq) skrev 2016-02-19 12:13:02 följande:
    Men det finns de som inte ens är mottagliga för placebo, så hur förklarar du då effekten?
    Hur förklarar du att en person som får placebo inte rapporterar några som helst förändringar i mående och där heller inte brain scans visar på förändringar, men där samma person rapporterar förändringar i mående när denne får icke-placebo, och att dessutom brain scans visar på förändringar i hjärnan? Detta trots att personen inte har vetat att denne får icke-placebo?
    Lugn, lugn, lugn. . . en sekund!

    Du verkar sjukligt mån om att kunna påvisa läkemedelsindustrins förträfflighet.

    1) Vadå, "inte mottagliga för Placebo" - utveckla!

    2) Visa gärna på test på påvisar nummer två du talar om! Mig veterligen finns det ingen sådan undersökning i universum, men du tycks sitta på andra kunskaper!!!

    3) Att man inte vetat att det man får inte är Placebo är en klassisk dubbel negation!! Tänk efter! Det bevisar så klar inte mer än Placebo själv.

    Faktum kvarstår - SSRI (och SSNRI) är preparat för lättlurade idioter som inte förstår hur vanlig vetenskap fungerar och som är desperata efter att få "på pappret" att det är sjukt synd om dem!!
  • Anonym (Sophia)
    silhuett skrev 2016-02-11 17:06:46 följande:
    Hur tänker du nu? Alla som äter denna medicin vet att den inte löser de problem man har i livet. Jag har jobbat med mig själv och mina problem aktivt både i terapi och på egen hand, samtidigt som jag ätit medicin. Jag har även testat att sluta äta medicin, och då återkommer känslor av nedstämdhet och aggression, trots att ingenting i min omgivning har förändrats. 

    Sen några år tillbaka lever jag ett liv utan symtom på depression; jag studerar och tar hand om barn, hem och relationer som vilken annan människa som helst. Ingen självömkan. Det är dock inte möjligt för mig utan medicin (jag har som sagt testat det). Sen bryr jag mig inte om ifall det beror på placebo eller ej (men betvivlar starkt att det skulle göra det).
    Vad kan jag säga:

    "Whatever floats your boat".

    Klarar du dig med det så fine!

    (Det får lätt mig att tänka på människor som är övertygade om att de inte kan gå igenom livet utan en viss sten i en viss volym i fickan, eller personer som måste "uppgradera sin aura" minst var tredje månad. Men - okey - det funkar för dig!

    (även om jag personligen aldrig skulle kunna bli beroende av sådant patetiskt skit).
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Solen) skrev 2016-03-07 12:41:28 följande:

    "Eftersom medicinen inte funkar för mig gör den nog inte det för någon annan heller"

    Det blir ungefär samma naiva tänkande som:

    "Jag har uppfostrat mina barn såhär, det borde funka för alla andra med"

    "Jag älskade skolidrott, alla som inte gör det är lata"

    Tänk om medicinerna är verkningslösa för 70% av befolkningen? Ja, kanske, men tar ju inte bort det faktum att de hjälper övriga.


    Nej, det är just så det inte är. När man undersöker mediciners effekt mäter man alltid mot Placebo. (Detta gör Placebo till världens i särklass mest utforskade "medicin" som vi vet en hel del om).

    Det man kan se vid undersökningar inom antidepp är att den inte i någon enda studie haft bättre effekt än Placebo. Endast enstaka studier på svår depression (obs - nu menar jag svår depression i medicinsk bemärkelse, inte bara att man mår jättepissdåligt) visar en marginell bättre effekt än Placebo.

    Det går med andra ord inte att säga att antidepp alls hjälper. Med tanke på biverkningarna är det bättre att inte skriva ut dem alls.

    Att Placebo har så god effekt vid psykisk ohälsa är intressant i sig. Den är långt bättre än för de flesta andra sjukdomar! Vad det beror på får man väl spekulera i.
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Solen) skrev 2016-03-07 14:09:28 följande:
    Nu underdriver du effekten av antidepressiva men om vi skulle säga att det var var sant:

    Presentera lösningen för de som håller dig flytande med dessa mediciner (placebo eller ej)!

    Vi har ju då god och välorganiserad psykvård...? Inte ens barn får den hjälp de behöver, samt flera ÅR för sent i många fall.

    Vi kanske borde erbjuda en ny matta att stå på innan vi rycker undan den befintliga? Att försöka lösa det är ett jobb är mer hedervärt till skillnad från att bråka med människor som äter antidepressiva på ett forum.
    Fast underdriver gör jag inte, det är helt sant. Om du vill kan du söka lite i Läkartidningen eller annan vetenskaplig, medicinsk tidskrift så ser du snabbt att det är den bistra sanningen. Har du bevis för något annat får du gärna presentera dem.

    Det låter nästan som att du säger att "vi kan lika gärna fortsätta ge sockerpiller, för vi har ju ändå inget annat att erbjuda". Det låter skumt.
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Förintelsen har heller inte skett.) skrev 2016-08-02 12:36:22 följande:

    När SSRI preparaten kom minskade antalet självmord drastisk. Sedan fick läkemedlsverkat för sig att det inte var en rekommenderad behandling för barn och unga och självmorden började öka igen,  Vi kan ha personliga uppfattningar om SSRI men man ska bara fatta beslut på fakta och dessa är mycket klara. Den främsta orsaken till självmord är depression och SSRI botar depression.

    www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2014/07/Drastisk-okning-av-sjalvmord-bland-unga-utan-SSRI/


    Fast den typen av statistiska samband ska man i och för sig vara försiktig med. Att minskningen av självmord och förskrivningen av SSRI inträffade samtidigt betyder inte att den ena var orsak till den andra.

    Det kan naturligtvis lika gärna vara så att i och med att hjärnan började ses som ett organ bland andra minskade den personliga känslan av misslyckande, vilket gjorde att färre kände skuld.

    Hur (i hela friden) vet du att SSRI botar depression?!?!
  • Anonym (Sophia)
    Furienna skrev 2016-08-03 02:15:37 följande:

    Kanske det, hör och häpna, får folk att må bättre?


    Ditt inlägg är inte i närheten av att besvara frågan och jag undrar varför du skriver överhuvudtaget.
  • Anonym (Sophia)
    Furienna skrev 2016-08-03 15:29:48 följande:

    Jag svarar ju visst på frågan. SSRI minskar på antalet självmord genom att folk kan ta dem och sluta vara deprimerade.


    Anser du verkligen att du gjorde det? "De här två kurvorna liknar varandra så det finns ett orsakssamband".

    Undrar hur fåglarna på telefonstolparna kan orsaka våldtäkter. .
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Förintelsen har heller inte skett.) skrev 2016-08-03 17:10:38 följande:

    Det är strikt vetenskapligt riktigt att sambandet inte är *bevisat* men ett högst rimligt antagande. Lägger man till det (som jag länkade) att självmorden ökar signifikant igen om man minskar behandling med SSRI blir det tom riktigt sannolikt att det finns ett starkt samband.

    Om man googlar på "studie ssri depression" får man upp 33.000 svar. Alla är inte studier men en hel del är det. Det är förmodligen ett av det mest belagda medicinska faktum att SSRI botar depression. Likaså vet man att depression är den vanligaste anledning till självmord.


    Men snälla lilla du! Du menar inte att du tror på allvar att antalet träffar på google markerar graden av troligjet#?!?

    Snälla, du trollar. . .

    Det finns inga studier som visar att SSRI fungerar alls.
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Psst) skrev 2016-08-04 10:49:58 följande:
    Viktigt att notera att det positiva sambandet bara gäller vid svår depression. Vid mild till medelsvår depression ses inte alls något sådant samband.
    Precis! Och då ska man också känna till att "svår depression" i medicinsk bemärkelse är något annat än att må "väldigt dåligt". Begreppet "svår depression" felanvänds för det mesta (min erfarenhet). Alla anser att deras depressioner är svåra.

    Dessutom är det ju så att Placeboeffekten är som starkast just på subjektiva symtom, såsom nedstämdhet bland annat. Det är därför inte konstigt att effekten blir hög.
  • Anonym (Sophia)
    Anonym (Förintelsen har heller inte skett.) skrev 2016-08-04 23:27:02 följande:
    Om kostomläggning kunde visa på lika bra eller bättre resultat i en vetenskaplig studie som SSRI gör skulle säker flertalet av alla läkare ordinera det istället. Problemet är väl att det inte finns några sådana resultat.
    Fast det finns det! Motion har bättre effekt än SSRI och rätt kost har ungefär lika god effekt.

    Trots detta sitter många och knaprar sina piller istället för att göra något åt sin situation. Att det blir så är ju inte svårt att förstå. Piller är enkla och omställningar är svåra.
  • Anonym (Sophia)
    Furienna skrev 2016-08-05 00:26:42 följande:
    Jaha, nu talar du i nattmössan igen. Jag vet från egen erfarenhet att motion och "rätt kost" inte hjälper mot panikångest.
    Så du menar att om det finns en enda individ som har erfarenhet av att något inte funkar så kan det inte finnas statistik som visar att det är lika effektivt som SSRI?!?!

    Tänkte du på vad du själv sa nu?
  • Anonym (Sophia)
    Furienna skrev 2016-08-05 01:39:54 följande:
    Jag tycker att det är du, som inte bryr dig om min erfarenhet.
    Jag bryr mig om allas erfarenhet. Allas erfarenhet tillsammans blir statistik. Den kan säga oss någonting.

    Varje enskild individ kan ha olika uppfattningar om olika behandlingar. Men man kan inte säga ett skvatt om ifall de fungerar eller inte utan att se till ett större antal. Förstår du?

    Din personliga erfarenhet av att motion inte fungerade raserar därför inte forskningen.
  • Anonym (Sophia)
    Furienna skrev 2016-08-05 10:28:01 följande:
    Jag sa inte att motion inte är bra för hälsan. Men jag behövde framför allt medicin för att bli bättre från min panikångest.
    Men du börjar bli tröttsam!!

    Du sa att motion inte hjälper mot panikångest = det hjälper inte!!!

    Snälla, fattar du inte  att DI inte är mall för andra?!?!

    Det funkade inte för DIG, men det kan funka för ANDRA?!?!

    Sluta upp med att göra dig själv till universums medelpunkt nu och tänk lite!!!!!!!
Svar på tråden Antidepressiva? NEJ TACK!