Inlägg från: Farfallos |Visa alla inlägg
  • Farfallos

    Extremt mansöverskott i framtiden

    Cortouche skrev 2016-01-26 09:33:34 följande:
    Det löser sig nog med tiden. Länderna som männen lämnar får ju det omvända problemet.
    Vad har situationen i de länder som dessa pojkar lämnar att göra med Sverige?

    ...och sedan så är det inget som nog löser sig med tiden. Samma problematik (många män bland flyktingar) har vi sett förr, och det har inte rättat till sig med automatik. Anhöriginvandring är lösningen.
  • Farfallos
    Världsmedborgare skrev 2016-01-28 08:52:10 följande:
    Det är helt otroligt hur vissa svenska män uppvisar en sån rädsla och underlägsenhet inför de män som kommit till Sverige, kanske dags för er att göra en uppryckning så ni blir mer attraktiva hos kvinnorna.

    Förresten, de män som idag är de utpekade bråkstakarna, dom vet vi kommer att bli utvisade och hemskickade, eftersom det inte är asylsökande eller flyktingar.
    Senast nu på morgonen så talade man om det i ett nyhetsinslag, så följ utvecklingen istället för att gnälla på det som redan är på väg att få en lösning.
    Jag håller med dig, men ditt inlägg är trots det otroligt OT, och varken berör eller bemöter TS inlägg. ...som jag vill komplettera med dessa ord av Hans Rosling i expressen i höstas.

    Vanligen ger ett överskott av män på lite längre sikt fler ensamma frustrerade män i kriminalitet och utanförskap. Dessa blir inte hemskickade vare sig idag eller då de har blivit Svenska medborgare. Jag vill inte gärna bidra med dystopier, men jag befarar att detta kommer att orsaka jättestora problem och spänningar i Sverige längre fram om vi inte gör något. Jag ser personligen anhöriginvandring som en självklar del av lösningen. 
  • Farfallos
    Världsmedborgare skrev 2016-01-28 13:54:46 följande:
    Men vi vet ju inte ens om det kommer att bli något överskott av män i framtiden..
    Vi får allt vänta och se, innan vi börjar ropa på vargen.
    -----------------------------------

    Det är så förbannat mycket negativt tjafs kring invandringen nu, men inget om vad som eg händer i dagsläget, som att de kriminella som inte har rätt till asyl, nu är på väg att utvisas.
    Fast t.o.m det gnälls det nu på från SD håll.

    Själv är jag intill leda less på allt gnäll från SD och andra på högerkanten, det enda dom håller på med, är att beskylla invandringen för allt skit dom ö.h.t kan komma på.

    Jag tycker det är långt mer intressant att se hur bra det går för Sverige just nu, det är antagligen därför som SD:s anhängare verkar ha gripits av rena paniken, och nu nått nya oanade höjder vad gäller gnället, kolla in DI så får du se.
    Eller så är det för att SD möter moteld av M, M som helt anammat SD:s metoder och gnäller och anmäler på allt och alla, och därmed tar allt fler väljare från SD.

    Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet, fast mest synd är det om väljarna, som inte längre har en chans att få ta del av nån som helst politik idag, allt körs över och mosas sönder av skitsaker, spekulationer, fria fantasier och/eller gissningar.
    Om framtiden vet vi inte heller huruvida jorden kommer att invaderas av utomjordingar eller ej...

    Av döma av historiken så kommer endast en liten del av invandrarna att återvända till sina ursprungsländer. Det som TS tar upp är inte "gnäll", en grundlös dystopi eller SD-propaganda, utan ett reellt "hot", och det lär inte heller här fungera med någon slags överslätande attityd.

    ...och jag håller med om att det är mycket korkat från SD-håll, men just på den här punkten så är det faktiskt en statistiskt väl underbyggd farhåga för att en herrans massa killar aldrig får möjlighet att bilda familj och få ett meningsfullt liv, och som i många fall (sett till historik och statistik) istället kommer att hamna i missbruk och kriminalitet. För min egen del så lär jag inte drabbas, men många män (ursvenska som nya svenskar) kommer att göra det. 
  • Farfallos
    Världsmedborgare skrev 2016-01-28 17:02:26 följande:
    Hur ska det kunna bli nåt överskott på män, när 60-80.000 ska utvisas, och det lär med all säkerhet vara så gott som bara män.
    Och då är ju problemet borta...

    Nä för mig är det en ickefråga så länge det är enbart spekulationer, så låt oss vänta nåt år och se hur det blev i verkligheten.
    Ö.h.t så bör vi hålla en låg profil vad gäller invandringen, och inte haka upp oss på nuläget.
    Att ha det extrema som nåt slags referens gör vi aldrig annars, och jag är helt säker på att när det väl återgår till mer normala förhållanden, så kommer det att se helt annorlunda ut.

    Och jag hoppas verkligen att de styrande tänker både en, två och tre ggr innan dom tar några mer övergripande beslut i det läge vi befinner oss i nu, just med tanke på det extrema läget.

    Annars verkar M ha fått upp ångan med sin nya strategi, nu kom den 3:e KU anmälning från deras sida på bara ett par dar.
    Så deras strategi är klar, allt görs för att inte släppa fram regeringens politik för påseende hos väljarna, att det går bra för Sverige just nu, det ska tystas ner och inte komma till väljarnas vetskap.
    Sen ska SD bekämpas på alla sätt, det är det viktigaste sa Kinberg Batra, allt för att få över SD-väljare till M, och nu är det nästan övertydligt hur M bytt taktik, och helt övergått till anmälningar, gnäll och klagosång, allt för att skapa rubriker och få mesta möjliga media utrymme., så det ska bli intressant och se hur SD ska hantera det. smile1.gif
    Men snälla du!!!! Överskottet av män beror inte bara på vad som kom 2015, utan inkluderar alla dem som kommit de närmaste åren. Av de 163000 som sökte asyl 2015 så beräknas 80000 få återvända, men det är bara en del av den problematiken. Överskottet av män är inte ett påhitt, utan ett reellt problem, och det rättar inte till sig med automatik. Även sedan kriget på Balkan (då främst män flydde) så har vi fortfarande ett överskott på män från den gruppen. Nu händer det igen, men i mycket större skala.
  • Farfallos
    Världsmedborgare skrev 2016-01-29 13:48:32 följande:
    Du gör det till ett långt större problem än vad det är, de verkliga befolkningsproblem har vi dragits med i Sverige under lång tid, och dom finns i glesbygden, eller förresten utanför storstadregionerna.
    Men eftersom ingen vill se hela Sverige leva, så ältas bara de problem som finns i 2.5% av Sverige, vi andra får lösa problemen bäst vi kan.

    Det var bland det dummaste jag har hört! Befolkningen i glesbygden är visserligen också ett stort problem, men ETT HELT ANNAT! ...och två fel gör inte ett rätt. I den här frågan har du inte kommit med något vettigt över huvud taget, utan endast med oriktigheter och ovidkommande argument, så jag undrar uppriktigt vad sjutton du håller på med? Varför vill du så gärna förneka läget och de sannolika problem som det kommer att ge framöver. Att stoppa huvudet i sanden lär ju inte hjälpa eller? Min lösning på problemet är att underlätta för anhöriginvandring, men vad är din lösning (förutom att förneka problemet)?
  • Farfallos
    Världsmedborgare skrev 2016-02-05 08:05:40 följande:
    En helt väntad utveckling som följer tidigare större flyktingkatastrofer.
    så nu får SD och andra högerextremister ljuga ihop nåt annat än att det är bara män som som finns i flyktingströmmen.

    Det blir väl att dessa kvinnor och barn sägs vara utbildade terrorister som kommer hit för att bli självmordsbomare för Daesh räkning.
    Eller så kanske högerextremisterna knackar ner dom på våra gator och torg, för fegare människor än de från SD och andra högerextremistiska grupperingar är omöjligt att finna idag., dom vågar inte ens visa sig öppet, utan döljer ofta sina fula nunor när dom visar sig ute och sprider sin rasism.
    Kan du inte ägna dig åt något vettigare än att lägga ord i andras mun eller förutspå vad de kommer att göra.

    Vi har ett permanentat och olyckligt överskott av män (som man på mycket goda grunder kan anta kommer att bli än mer problematiskt de närmaste 30 åren än vad det redan är idag) och det finns två sätt att hantera detta. Antingen måste vi slänga ut en massa män (vilket är orimligt) eller så måste vi aktivt jobba för att få hit unga kvinnor från Syrien och Afganistan (anhöriga eller "lycksökerskor" spelar ingen roll så länge vi kan få bukt med obalansen).
  • Farfallos
    Smecker skrev 2016-02-10 11:13:40 följande:
    Men när vi historiskt sett hade permanent överskott på kvinnor så var det inga problem? Märkligt resonemang.
    Märkligt resonemang? Jag resonerar inte, utan hänvisar till ett faktum - att ett överskott på män leder till många ensamma män, och många män utan familj leder i sin tur till mer missbruk och kriminalitet. Bakom detta ligger det varken resonemang eller värderingar, utan det är ett statistiskt säkerställt faktum. Men jag anser att detta faktum är problematiskt. Huruvida det var några problem (och i så fall av vilken sort) då vi hade ett kvinnligt överskott har jag ingen aning om. Kanske är kvinnor i allmänhet lite mer civiliserade, mindre frustrerade och aggressiva bara.
  • Farfallos
    K Kalle skrev 2016-02-10 08:55:12 följande:
    Tja, de som fått avslag på sin asylansökan och vägrar lämna landet kan vi "slänga ut", samt de som kom från annat EU-land innan de kom hit.
    Visserligen, men det löser inte problemet.
  • Farfallos
    Tintin i Amerika skrev 2016-02-10 11:27:24 följande:
    Antalet män ökar drastisk i hela världen. Det beror i sin tur på tuffare livsmiljö. Ex stress.
    Stress gör att det blir fler pojkar än flickor. Bekymra dig inte för invandringen! Bekymra dig för världsproblem! Vi kan inte hålla Sverige isolerad från andras lidande. Oavsett vilket parti som styr! Jorden är människans gemensamma ansvar. Finns inte vi och ni! Dadde hink å spade perioden måste ta slut för att jorden ska bli frisk.
    Förstår inte riktigt vart du vill komma genom att flytta fokus i frågan. Andelen män i världen ökar eftersom man aborterar bort flickor, men den globala snedvridningen är ingenting jämfört med hur det ser ut i Sverige i åldersgruppen 15 - 25. Och TVÅ fel gör inte ETT rätt. Det finns ingen motsättning mellan att ta hand om våra egna problem och bry sig om världens problem. PK daddelekar tycker jag nog att vi har haft nog av. Nu har vi reella problem i Sverige som vi måste ta tag i och inte förminska dem för att det finns stora problem någon annan stans.
  • Farfallos
    Tintin i Amerika skrev 2016-02-10 16:39:14 följande:
    Det är just det du inte förstår! Jag poängterar att vi och ni ska inte finnas. Men det finns tydligen hos dig! Jag och du är nog inte på samma diskussionsnivå och därmed sätter jag punkt för vidare resonemang med dig! Haj!
    Men Jöns, vakna! Denna fråga handlar ju inte om att dela in människor i "vi och dom" eller att ställa någon grupps intressen mot någon annans. Pga krig och elände i världen så har Sverige fått en unikt stor könsobalans då vi erbjudit väldigt många flyktingar säkerhet här. Det är bra att vi kan göra det, men detta kommer i en framtid att drabba både Sverige som nation och de ensamma männen. På vilket sätt menar du att jag skulle göra detta till en fråga om "vi och dom"? Jag anser nog att du får förklara vad du menar, för annars är det du håller på med bara en neslig anklagelse mot mig, och därmed rent skitsnack från din sida.
Svar på tråden Extremt mansöverskott i framtiden