Kan ha ätit rosa lammkött, hjälp!
Tycker det är så trist att gravida ska vara så hariga. Det finns ingen anledning till det alls. Lammkött ska ju helst inte vara helt genomstekt, det blir lätt torrt då.
Sedan ja, riskerna är små. Jag skulle inte själv stressa upp mig så att jag skriver en tråd på FL för att jag råkat äta lite rosa kött vid ett tillfälle. Det var ju inte rött (dvs rått) och även om det kanske finns en risk så är den inte så stor.
Jag är själv gravid. Jag lever efter rekommendationerna så långt jag kan (men utan att nojja eller oja mig över det). Är det opastöriserad ost på salladen på den interna jobblunchen så ber jag dock om en annan, utan sådan ost. Jag tar inga risker om jag har ett val. Jag är nämligen van vid att vara den som faktiskt hamnar i den där lilla skaran som råkar illa ut, i det där som man från början tänker "det händer inte mig" - för jo, det gör det då och då. Vi fick bl a ett prematurt och sjukt barn som dessutom låg inne på neo längre än vad barn med den typen av komplikationer brukar göra (sannolikheten för prematur är redan låg, 1/3 av de som har den här komplikationen drabbas av den sjukdom/nedsättning som vi hade och av dessa blir de allra flesta friska inom en vecka - inte vi - sannolikheten för det? Extremt låg). Har många andra exempel i livet på där jag hamnat i den där ytterst lilla percentilen som drog ett av de kortare stråna.
Har det någon gång hänt dig? Det verkar inte så?