• miamarina84

    Ivf Sahlgrenska 2016

    provi87 skrev 2016-02-10 15:45:06 följande:

    Hej!

    Vi väntar också på IVF på SU. Men till oss sa de att vi ska räkna med 8 månaders kötid så först i juli är det dags, vi har väntat sedan 29/12 (remissbekräftelse). Är så less på denna väntan, det går sååå långsamt!!!! När räknar ni med att börja?


    I fredags sa de att väntetiden var sju månader till mig samt läste i en annan tråd att en ringde i v och då var det sex månaders väntetid..... Hmm augusti för våran del.
  • miamarina84
    provi87 skrev 2016-03-02 07:03:26 följande:

    åhhh hoppas det är sex månaders väntetid!! jag pratade med dem förra månaden och då bokade de tid för de som fått remissbekräftelse i augusti. Men de sa att jag inte kunde tänka som så att då är det bara fyra månader kvar för vår del eftersom de i typ okt fått in dubbelt så många remisser som i sept, och att flödet är så ojämnt. Och att 20% blir gravida på annat sätt (naturlig väg, privat IVF) under tiden i kön.. 

    Ni som fått tid nu, hade varit kul att veta när ni fick remissbekräftelsen så vi vet när det börjar närma sig vår tur :) 


    Min remiss är från sista januari. Ja vi hoppas ju givetvis att vi blir gravida innan :)
  • miamarina84

    Ska ni fortsätta på sahlsgrenska eller ska ni använda valfrihetsgaratin till någon annan klinik. Om ibte sahlsgrenska hpller sin vårdgarantin på tre månader har de rätt att skicka oss dit det är kortare tid. Är lite intresserad av Örebro :)

  • miamarina84
    ivf februari skrev 2016-03-07 17:11:50 följande:

    Hej alla. Va på första besöket idag på sahlgrenska. De va riktigt intressant måste jag säga. Stressen oron och rädslan som man haft bara försvann när vi satt med läkaren. Jag sätter igång med allt den 13 april.. hoppas veckorna går fort nu.


    Ja när man väl kommit dit kan man börja pusta ut lite för då vet man att nu är det i rullning. Härligt :) hur länge har ni stått i kön?
  • miamarina84
    Sarah32 skrev 2016-03-07 14:29:31 följande:

    Mirakel kan ske!

    För en liten stund sedan ringde de från Sahlgrenska och vi har fått en återbudstid i slutet av veckan! När jag pratade med dem för 3 veckor sedan, var vi nummer 10 på den listan, så jag trodde aldrig att det skulle gå den vägen.

    Har gråtit av lättnad en stund nu, känns som om att en oerhört känslosam resa nu ska ta fart. Snart är det er tur med:)


    Underbart, nu händer det. Hoppas oxå på att tiden ska gå fort. Hur länge hade ni stått i kön innan?
  • miamarina84
    provi87 skrev 2016-03-08 15:52:15 följande:

    Sahlgrenska ringde mig nyss, de har en kort varsel-tid imorgon! Men vi kan inte ta den för min man är bortrest imorgon med jobbet och kommer inte hem så enkelt. Jag insisterade på att komma själv men det fick jag inte. 

    aaaaaaghh den här fruktansvärda frustration, jag blir helt galen!! Jag har ju väntat på att de ska ringa, jag vill inte vänta mer :(


    Nehe vilken otur. Denna väntan vi håller på med asså :/ hur lång tid har ni väntat för att få denna tid?
  • miamarina84
    Sarah32 skrev 2016-03-09 17:29:31 följande:

    Ni som har gjort utredningar, visade dessa något, eller räknas ni som ofrivilligt barnlösa? Jag tror att vi räknas som ofrivilligt barnlösa, men jag har inte fått något konkret svar på det ännu.


    De hitta inget fel på oss under vår infertilutredning så vi kallas ofrivilligt barnlösa. Men under ivf kan de ju se kvalitén på våra ägg osv, då kanske domen blir annorlunda?
  • miamarina84
    Sarah32 skrev 2016-03-11 06:40:42 följande:

    Hej! Är både lite chockad och glad efter gårdagens besök.

    Mest chockad eftersom vinfått olika besked av våra läkare, den som gjorde vår utredning lämnade besked till oss att detbinte fanns något fel och att vi egentligen kunde försöka själva ett tag till, inte ha så bråttom, men jag insisterade "tack o lov" på ivf remiss ändå. Läkaren vi träffade igår menade att vi hade små chanser att bli spontangravida då jag hade en dålig äggreserv och min sambo dåliga simmare, tom så att vi nu ska genomgå ivf med icis befruktning (att man injicerar en utvald spermie i ägget). Så därmvar vi till en början rätt ställda!

    Det positiva är dock att vi har goda möjlugheter med ivf och att vinpåbörjar vår behandling i nästa vecka!

    Vi fick det långa protokollet pga av att man vill tränga fram fler ägg hos mig, men det känns helt ok. Har hämtat ut alla mediciner och börjar med nässpray först.

    Vi var på Sahlgrenska och allt rullade på bra, möjligtvis att vi kände att första mötet var lute forscerat, allt gick väldigt fort, men sen var vi båda lite chockade efter beskedet vi fått.

    Det ska nu bli spännande att få följa er andra och hoppas att vi kan följas åt även med bebisar i magarna framöver:)


    Åh så störande att de hade två olika svar. Känns som om din fertilitetsutredning hade fel, för ni gjorde väl ul och lämna in spermaprov. Känns som stora fel :( men skönt nu att ni är på rullning :) hur länge har ni väntat?
  • miamarina84
    Sarah32 skrev 2016-03-11 15:48:39 följande:

    Ja på utredningen gjorde jag ul, spolade äggledarna, lämnade blodprov och min man lämnade blod- och spermaprov.

    Vi påbörjade vår utredning i augusti och fick remiss inskickad i oktober. Vi har försökt själva sedan sommaren 2014.

    Hur ser allt ut för dig nu?


    Vi gjorde detsamma med blodprov, spolning, ul o mannen gjorde spermaprov o blodprov. De hitta inga fel. Vi började fertilitetsutredningen september o vsr kvar december o vår remiss skickades 29/1 så inväntar väl ivf i augusti. Då det är sju månaders väntetid, har även ställt oss i varsellistan :) bim i morgon i spänningen är hög som varje månad i 1,5 år :/
  • miamarina84
    Sarah32 skrev 2016-03-12 08:51:43 följande:

    Ja, hoppet är väl det sista som sviker;) Hoppas på plus, så att all väntan försvinner:) Hoppas annars att ni får ett kort varsel samtal, det var helt underbart att bara få stryka flera veckor från planeringen!

    Hur länge försökte ni innan ni sökte hjälp? Hur gamla är ni?


    Jsg är snart 32 o sambon 33, inga barn o aldrig sett något plus. Min mens e så regelbunden så har aldrig behövt kissa på ett gravtest :/ vi fick hjälp efter ett års försökande o i september har det gått två år. Js man får hoppas efter det efterlängtade samtalet :) hur gamla är ni o hur länge har ni försökt o kommit?
Svar på tråden Ivf Sahlgrenska 2016