• ankii

    Ivf Sahlgrenska 2016

    Jag är också från Skövde och har gjort utredning på KSS. Ska dit i april på läkarbesök där vi får reda på vad utredningen visat. Innan "domen" gör de VUL på mig samt spolning om jag inte har mens.

    Känns ju hopplöst efter att ha läst hur lång väntetid det är :( kanske man ska satsa på privat behandling?


    miamarina84 skrev 2016-03-24 16:54:01 följande:

    Ägnar mig åt blommor, terapi :) shoppar o vill vara sysselsatt... Har även vart på tre zonterapi behandlingar i hopp om ett mirakel ;) mindre sex o mindre ägglossningstest, o livet känns lite lättare. Mer harmonisk nu.


    rebeqqa skrev 2016-03-24 09:08:11 följande:

    Det var samma här -på kss ville de inte ens träffa mig. Jag hade kontakt med med urban först i december - då kontaterade han att jag har pco. Vi har testat två cykler med letrozol men inga äggblåsor ville växa trots dubbel kur. Så IVF är tydligen nästa steg. Utredningen är klar på mig vi väntar bara på min mans spermaprov. Vi ska träffa honom i slutet av april. Jag vet faktiskt inte om vi står i kön redan men jag tror inte det. Jag tror att Urban väntar in min mans resultat innan han skriver remissen. 8mån väntan känns som en evighet.. tycker att det är konstigt att han skickar oss på ivf så snabbt. För vi har inte testat så mycket än.. jag är rädd för att vi nu kommer vänta i 8 månader för att sen få höra av sahlgrenska att vi måste testa diverse saker innan ivf är aktuellt. Vi har inte gjort en spolning på mig och inte testat några sprutor och han ville inte att jag skulle testa pergotime heller.. =/

    Jag tycker att det är lite konstigt..


  • ankii

    Jag tog ut min spiral i oktober 2013, haft oskyddat sex sedan dess. Juni 2014 började jag med ägglossningsstickor. Skrev på remissen till gyn att vi försökt sedan juni 2014 så får räkna på det å då blir det snart två år (:

    Jag börjar mer och mer fundera på privat. Nordic IVF har fin statistik med (: men får se. Ska diskutera vilka alternativ som finns när vi träffar läkaren i april.

    Hur gamla är ni? Vi är 27 och 28.

    Skriv vad Örebro ger för besked. Är ju helt klart ett alternativ.


    miamarina84 skrev 2016-03-24 22:34:39 följande:

    Jsg gör reflexologi finare o modernare ord för zonterapi hos "sol lyktans massage" hon arbetar mot fertilitet :) ska dit nästa torsdag på min fjärde o sista behandling, 600 timmen. De e det värt :) i höst har vi försökt i två år. Hur länge har ni två försökt? Ja de e lång väntetid men privat o massa pengar väntar Jsg med ;) men Örebro ska jag ringa o kolla väntetiden på för Örebro ligger ju både närmare o smidigare väg.


  • ankii

    Nej inte SU i april. Sista besöket på KSS i utredningsledet. Vi får besked om de hittat något då och jag antar att kallelsen skickas då med i så fall. Och med denna väntetid så lär det ju inte bli något förrän nästa år :/


    miamarina84 skrev 2016-03-25 09:04:09 följande:

    Tog ut min spiral september -14 sen dess försökt aktivt. Vanligtvis kommer man in till ivf efter två år. För man måste ca försöka ett tag själv också efter infertilitetsutredningen. Vi är 32 o han 33 så åren går :/ o trodde ibte det skulle vara så här svårt, trodde på första försöket typ.. Ja nordic har bra statistik. Men jag tror eller hoppas nu att vi blir gravida innan ivf första mötet i ca augusti, för utredningen hitta inget fel på oss. Nu är vi i kö o nu vet jag att vi for hjälp då släpper lite stress o förhoppningsvis blir vi gravida innan ivf ;) men i april blir det sahlsgrenska iaf sen får ni se?


  • ankii

    Det har gått ganska fort på KSS med. Fick kallelse för att komma på besök två månader efter att vi skicka in egenremisser. Sen har det flutit på. Första besöket var i mitten av februari och sista blir nu i april :)

    Det är sant det kostar mkt. Men det kan vara värt det. får man embryo till frysen å blir gravid innan man hinner använda dem kam man ju använda dem till syskonförsök till samma kostnad som i landstinget.

    Men jag har inte bestämt mig för det än. Bara att man börjar bli lite otålig :/ vi har varit tillsammans så länge, skyddat oss öänge för att undvika graviditet, sen när man väl vill så funkar det inte . Usch.


    rebeqqa skrev 2016-03-25 09:25:51 följande:

    Vad "kul" med en till från Skövde - lättare att byta erfranheter då! :) nu har du kommit såpass långt i utredningen så jag skulle råda dig att gå kvar där men hade du precis börjat hade jag rekommenderat Urban. Allt går så mycket snabbare där. Privat Ivf behandling kostar mycket - så det sparar vi till eventuella syskonförsök -då landstinget inte bekostar syskonförsök. Så vi får snällt vänta och hoppas under tiden.


  • ankii

    De bistår med syskonförsök till ett självkostnadspris. Har man i frysen och gör återföring med ett embryo tror jag det kostar 11 - 12 000 på SU.


    miamarina84 skrev 2016-03-25 14:57:03 följande:

    Jaha visste ibte att landstinget inte bidrog med syskonförsök, dåligt....


  • ankii

    Fick min remissbekräftelse igår. Nu är det bara väntan.... Ringer jag det nummer som står på bekräftelsen för å sätta upp mig i kort-varsel-kön?

  • ankii

    Jo visst kan jag det. Tänkte fråga bara eftersom det verkar vara flera i tråden som gjort det och som vet vad som gäller.


    ivf februari skrev 2016-06-23 18:46:16 följande:

    Ingen aning. Ring till sjukhuset, ivf kliniken och kolla hur du ska göra..


  • ankii

    Tack! Då ska jag göra det :)

    Kul att du är igång!! Ja vänta är vi ju experter på så det går snabbt till oktober ;) njut ordentligt av sommaren och glad midsommar :)


    miamarina84 skrev 2016-06-24 11:27:53 följande:

    Jspp du ringer det nr som står där. Berätta oxå att du vill stå i kortvarsellistan, då ksn du komma in liiiite före den vanliga kön. Jag stod fem månader i den kön istället för sju som det egentligen tar ;)


  • ankii

    Vi har väntat 3 månader idag. Tänkte ringa till dem imorgon och höra hur vi ligger till i kön. Vi står uppsatta på kort-varsel-listan också. När jag ringde i juni sa de även till mig 8mån i vanliga kön och 5 månader i kort-varsel-kön.

    Tänkte ringa vårdgarantikansliet imorgon med för att se om det finns en annan lösning.

  • ankii
    rebeqqa skrev 2016-09-23 11:12:34 följande:

    För oss ser det ut som för er. Väntat i 3mån nu. Vad sa de till er? Jag pratade också med dem och frågade om när de trodde vi skulle få vår kallelse. De sa någon gång i januari borde vi få en första tid. När jag nämnde vårdgarantin sa hon att vi absolut kunde nyttja det men då skulle vi troligtvis hamna i Linköping och ställas i deras kö. Jag kontaktade då Linköping som sa att de har ca 5mån väntetid. Så.. jag vet inte vad vi ska göra. Vi har lika långt till båda sjukhusen..

    Tror vi blir kvar hos Sahlgrenska. Tycker dock att det är ett knäppt system - det finns ett beslut som säger att vi ska få vård inom 3mån - men det är inget som upprätthålls och inget händer när det inte upprätthålls.

    Nyfiken på hur det gick för er?


    Ringde till SU idag. De sa kötid 6-7månader (frågar alltid om kötid för att se om det har ändrats) frågade om vårdgarantin och fick till svar att de i så fall väljer landsting åt oss och att vi får ställa oss längst bak i den kön. Jag sa då "då gäller ju inte vårdgarantin?" Och fick till svar att jag skulle ha åberopat mig det tidigare. Detta samtal var dock till reproduktionsmedicin på SU på torsdag ringer jag till vårdgarantikansliet för att höra vad de säger. De har bara öppet på torsdagar tydligen.

    Lutar mer och mer åt ett privat försök i väntan på SU
  • ankii
    rebeqqa skrev 2016-09-27 23:47:42 följande:

    Jag skulle inte ha för mycket hopp om vårdkanslit. De gav mig absolut inga svar och hänvisa bara till mottagningen remissen kom till. Alltså.. reproduktionsmedicin. Så jävla ful stil så det finns inte..


    Nej det var väldigt onödigt att vara hoppfull inför det samtalet :/ de sa som de gjorde till dig att jag skulle ringa till mottagningen dit remiss var skickad och då får man som sagt ställa sig längst bak i kön hos det landsting de skickar en till (Malmö/Linköping/Sthlm).

    Kan ju hoppas på att kort varsel listan kickar in snart ;(
Svar på tråden Ivf Sahlgrenska 2016