Inlägg från: Vonlila |Visa alla inlägg
  • Vonlila

    Gravid med första barnet

    Hej


    Jag är gravid i v23 +3 och väntar en flicka i juni, så himla spännande.
    Vi blev gravida på första, inte ens försöket, då jag slutade med p-piller efter vårt bröllop och tänkte att om typ 2-3 månader kan vi väl börja försöka, men så en dag kände jag mig lite extra trött och sliten, bara några veckor efter bröllopet och mensen kom inte den dagen som den skulle så jag testade mig och vips, gravid!


    Det var vi inte riktigt beredda på.


    Första veckorna mådde jag toppen, i v 6- ca v 11 började jag må ganska illa, men spydde aldrig eller så, jättesugen på apelsiner och räkost! Sen någon gång efter v 12 avtog illamåendet och sedan dess har jag mått toppen.


    sedan v 22 började jag känna av lite blodtrycksfall och måste tänka på att inte resa mig för fort, för då snurrar det till. Men annars är allt toppen. Nästan så man inte vill skriva att man mår så bra med tanke på alla stackars kvinnor som mår pyton, jag är så himla imponerad över er!! vilka supertjejer!


    skriver lite om min graviditet i bloggen www.vonlila.se


  • Vonlila
    Sookie85 skrev 2016-02-13 20:58:33 följande:

    Ni som gått lite längre... jag kände sparkar i början av veckan, man såg även utanpå magen men nu är det lugnt i magen och har vart det i några dagar, lite små sprattel bara.

    Är såååå orolig! Är i v 23+3 idag.

    Någon mer som vart med om detta?


    jag är också i v 23+3 :)


    min BM sa att efter v 25 SKA man känna bebis varje dag men fram tills dess kan det vara lite uppehåll någon dag utan att det ska vara något knasigt.


    Jag kände min lilla i slutet av v 18 och känner henne lite varje dag. Ibland går det långt mellan rörelserna. Tror inte du behöver oroa dig.


  • Vonlila
    Sookie85 skrev 2016-02-13 22:11:20 följande:

    Tack för svar :)

    Jag känner bebisen varje dag men inte några hårda sparkar som tidigare,,därför jag blev orolig... Men det kan ju ligga med armar och ben inåt.

    Kul att vi har gått lika länge :) mår du bra?


    ja precis, ligger säkert där och sprattlar lite utan att det alltid känns.


    Ja det är ju jättekul att vi gått exakt lika långt :)


    Jag mår jättebra! men har börjat känna av lite snurr i huvudet om jag reser mig lite för fort så det måste jag tänka på lite, så är jag ganska så trött om dagarna.


    Själv då? Hur har graviditeten varit hittills?

Svar på tråden Gravid med första barnet