Inlägg från: GameOfLife |Visa alla inlägg
  • GameOfLife

    Gravid med första barnet

    Vilken rolig tråd! Önskar att den hade funnits tidigare men är gärna med såhär i slutspurten. Jag är 21 år och är i v.39 :) Väntar mitt första barn som (om ultraljudet stämmer) blir en liten flicka :) Hoppas att ni alla mår bra och att era små knyten inte får er att må allt för kasst ;)

  • GameOfLife
    Sookie85 skrev 2016-02-13 20:58:33 följande:

    Ni som gått lite längre... jag kände sparkar i början av veckan, man såg även utanpå magen men nu är det lugnt i magen och har vart det i några dagar, lite små sprattel bara.

    Är såååå orolig! Är i v 23+3 idag.

    Någon mer som vart med om detta?


    Du har nog inget att oroa dig för :) I den veckan har bebisen fortfarande så mycket utrymme att röra sig på att den kan sparka in mot ryggen och då känns de inte alltid :) Man brukar säga att efter 25 fulla veckor ska du kunna känna fosterrörelser varje dag. Men precis som med alla individer så är vissa mer aktiva än andra :) Min lilla tjej kan vara hel vild vissa dagar och andra dagar är hon jätte lugn.
  • GameOfLife
    Fröken W skrev 2016-02-16 20:01:10 följande:

    Nu har jag varit på inskrivningen. Jag fick lämna blodprov och urinprov, det som hon kunde se direkt (blodvärde och blodsocker) såg bra ut så det var ju skönt. Bm lugnade också ang. blodet jag såg igår.

    Men återigen blev jag lite besviken efteråt...det är fortfarande ingen som har bekräftat graviditeten. Jag tänker ju fortfarande att jag nog inte är gravid, tog ett nytt test i morse som jag tyckte var svagare än tidigare. Mardrömmen skulle ju vara att komma till rul och få höra "men är du säker på att du varit gravid? Vi kan inte se något tecken på graviditet".

    Något tidigare ul var det inte fråga om. Inte för att jag frågade rakt ut men jag sa att jag inte litade på uträkningarna pga oregelbunden mens och att jag tror att jag är mycket kortare gången än 10+6. Hennes svar var då bara att "ja, så kan det ju vara och då märks det på ultraljudet men då får du bara komma tillbaka senare och göra om ultraljudet".

    Nä, usch känner mig lite nere nu.

    Var det imorrn du skulle på hälsosamtal?


    Du kan alltid boka in ett tidigt ultraljud hos en privatklinik, de kostar dock men brukar ligga på runt 300 kr :) Det kan vara värt det, för att stilla oron. Från v.7 ska man kunna se om allt är som det ska :D
Svar på tråden Gravid med första barnet