Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    Gravid med första barnet

    Hej!

    Jag är gravid med mitt första barn och skulle gärna ha någon att dela alla tankar och funderingar med.

    Imorgon går jag in i vecka 11 enligt bm men jag tror dessvärre att jag inte är så långt gången, har haft oregelbunden mens senaste 1,5 åren.

    Hur går det för er?

    Hur långt in i graviditeten är ni?

    Hade ni försökt länge?

    Hur mår ni?

  • Svar på tråden Gravid med första barnet
  • Fröken W
    Pillan84 skrev 2016-02-09 21:08:39 följande:

    Hej!

    Jo det går förväntans bra, inget illamående eller konstiga cravings.

    Är i v14+3 idag. Vi har försökt i ca 2år och fått ett missfall för ca16 månader sen

    Hur går det för dig?

    Mvh


    Vad skönt att höra. Hoppas allt går som det ska hela graviditeten!

    Jag har inte märkt av så mycket av graviditeten tills för ca två veckor sedan då tröttheten verkligen slog till. Skulle kunna sova hela dagarna känns det som :P Illamåendet har också smugit sig på. På morgonen måste jag gå upp tidigare för att hinna äta frukost i lugn och ro och efter frukosten behöver jag lägga mig en stund igen.

    Men allt känns hanterbart och på något vis känns det mer på riktigt när man faktiskt märker av graviditeten.

    Har ni berättat för några om graviditeten än?
  • Fröken W
    Linnojsan skrev 2016-02-10 09:50:40 följande:

    Hej!! Kul tråd! Jag testade positivt i söndags. Däremot testade jag negativt två veckor innan det. Så jag tror jag är i max vecka 4-5. Har också så oregelbunden mens så jag kan inte räkna ut riktigt. Ska träffa bm nästa onsdag och få hälsosamtal och kostråd och ska skrivas in i mars. Ska ta upp då med henne att jag vill kolla närmre vilken vecka jag befinner mig i..

    Jag har bara berättat för en kompis då hon nyligen fått en son så jag kände att henne kan jag luta mig mot och få alla råd jag behöver. Vi har inte vågat berätta för föräldrar än och absolut inte på jobben.. men hur länge ska man vänta? Är ni också rädda för reaktionerna? Jag känner att det känns jobbigt att tala om till mina föräldrar.. vet ej varför. Jag är 23 år liksom och har en stabil vardag :)


    Kul, grattis!

    Har du några särskilda symtom än? Var graviditeten planerad?

    Jag längtar efter att berätta för mina föräldrar, första barnbarnet för dem. Jag är 28 så jag tror att de bara "väntar" på att få bli morföräldrar snart :) Men jag vill inte berätta för dem än, vill gärna passera vecka 12 först. Ska till bm för inskrivning nästa vecka, hoppas att jag kanske kan få tid för tidigare ul för att ta reda på mer exakt hur långt gången jag är. Jobbet tänker jag vänta med till efter rul. Men känner samtidigt att jag skulle vilja berätta så snart som möjligt även där. Jobbar som lärare och det är svårt att få tag på ersättare så vill att de ska få gott om tid att rekrytera.

    Vad jobbigt att du känner dig nervös över att berätta för föräldrarna. Hur gammal är din partner? Hur länge har ni varit tillsammans?
  • Fröken W
    Pillan84 skrev 2016-02-10 12:05:07 följande:

    Ja har ju både gjort ul i v10 samt i v12+5, så är inte så orolig. Och har även köpt hem en doppler så jag kan lyssna när jag känner mig osäker

    Nu längtar man till Rul den 9/3

    Vi berättade redan på julafton för våra föräldrar, var då mellan v7-9. Dom tog det positivt o blev jätte glada

    Hoppas era graviditeter går bra också!


    Åh vad kul att du redan fått göra ul. Hur kommer det sig?

    Vet du hur tidigt man kan göra vanligt ul (ej vul)?
  • Fröken W
    Linnojsan skrev 2016-02-10 20:56:28 följande:

    Ja symptomen jag har haft i en vecka hittills är: extrem trötthet, illamående mitt på dagen samt galet ömma bröst. Kan inte ens krama min fina sambo ordentligt utan att skrika av smärta i brösten. Haha jösses. Annars inga övriga symptom och magen är platt som en pannkaka än så länge så det är nästan som att man inte kan tro på gravtesterna hehe.

    Vad roligt för dig! Grattis till graviditeten! Bra tänkt där med jobbet men känn efter själv när du vill berätta för jobbet. Det är deras problem att hitta ersättare så tänk på dig själv bara i den frågan

    Ja jag är nervös för mina föräldrar för vi har liksom aldrig pratat om barn eller något. Jag är bara 23 år. Sambon är också 23. Vi har varit ett par i 6 år och förlovade i 2. Vi har köpt bostad och har fasta tjänster så egentligen tror jag inte att våra föräldrar kommer att se negativt på det. Det hoppas jag inte iaf. Känner liksom inte att jag kan försvara en abort på något vis då vi ju faktiskt har förutsättningar för att få en liten. Sen har man ju "övat" inför bebislivet eftersom man har en liten hund man lämnar o hämtar på dagis varje dag hehe


    Haha, känner igen det där att man inte riktigt tror att man är gravid på riktigt. Har tagit flera tester för att kolla om det verkligen är sant, men nu var det ett tag sen.

    Låter ju verkligen inte som att det skulle ses som konstigt eller negativt med barn i er situation. Men förstår ändå tanken eftersom ni "bara" är 23.

    Absolut är det jobbets problem att hitta en ersättare men det är ju kollegor och framförallt elever som blir lidande om de inte hittar någon. Men jag är som sagt ganska säker på att jag tänker vänta med att berätta där till efter rul.
  • Fröken W
    Pillan84 skrev 2016-02-10 22:09:10 följande:

    Jag fick göra 2st kub. Det första var för tidigt då var jag bara i v10+5 och då fick jag en ny tid 2veckor senare


    Ok. Är kub standard där du bor eller var det något du aktivt valde att göra?
  • Fröken W
    Pillan84 skrev 2016-02-11 05:35:21 följande:

    Bor i Örebro och där blir alla tillfrågade. Annars får man vänta till Rul om man inte har ont eller har blödning, blivit lovad om tidigt ul av bm


    Ok.
  • Fröken W
    Linnojsan skrev 2016-02-11 06:49:20 följande:

    Haha ja gud ja jag ska ta ett test till i helgen. Allt känns så spännande och nytt. Samtidigt så vill jag ju vara "ung" förälder och jag har ju jämngamla kompisar som har söner på 2 respektive 0,5 år så hälften av min närmsta vänkrets har redan barn. Vilket gör att det känns mer naturligt än att jag skulle vara den "första" av oss.

    Ja jag förstår det med jobbet. Lycka till iallafall när är beräknat bf för dig? ska du ta ut någon sommarsemester innan bf eller hur tänker ni andra kring semester om man ska föda i säg augusti - oktober.


    Ja, jag såg också framför mig att bli ung förälder för några år sedan...men så blev det inte.

    Bf 6 september men jag tror att det kommer bli senare. Ang. semester så är man ju ledig stor del av sommaren så det tar jag ut som vanligt.

    Hur tänker du göra?
  • Fröken W

    Vad kul att fler har hittat hit! Hoppas vi kan dela med oss av och diskutera sådant som dyker upp.

    Jag har varit illamående senaste ca två veckorna men så igår mådde jag inte illa. Första tanken var ju direkt att något var fel. Idag var illamåendet tillbaka, lugnande, även om det såklart är skönare att inte må illa :) Men värst är helt klart tröttheten, orkar ingenting.

    Hur är det för er andra?

  • Fröken W
    Linnojsan skrev 2016-02-12 19:08:32 följande:

    Fröken w; förstår dig när du säger att men hellre väljer att må illa. Jag är i vecka 6 tror jag iaf nånting sånt. . Mår illa som tusan men är så orolig för typ missfall :/ ska t bm nästa vecka äntligen för första hälsosamtalet


    Jag var också galet orolig för missfall första veckorna. Men sen blev jag helt lugn och bara tänkte "inget blir bättre av att du oroar dig, blir det ett missfall så blir det och det finns inget du kan göra för att förhindra det". Sen har jag ju fortfarande haft det i tankarna att det kan vara så att det inte går vägen men inte på samma nojiga sätt som tidigare, det är skönt.

    Hoppas att hälsosamtalet kommer att kännas bra. Jag kommer ihåg att jag fortfarande tyckte att graviditeten kändes så overklig även efter hälsosamtalet. Dels hade jag i princip inga symtom och dels så hade jag nog väntat mig att någon skulle undersöka alt. göra ett grav.test och på så vis bekräfta "ja, du är gravid". Så lite besviken var jag efteråt, men det beror väl också på vilka förväntningar man har innan.

    Jag ska på inskrivning nästa vecka, det känns spännande. Skulle gärna vilja göra ett tidigt ul för att få ett tydligare och säkrare besked om hur långt gången jag är.

    Har ni berättat för någon om graviditeten än?
Svar på tråden Gravid med första barnet