• Linutis

    Vecka 14 och konstant huvudvärk

    Har haft huvudvärk nu i tre dagar i rad! Blir galen! Det dunkar mer eller mindre, Alvedon hjälper inte. Har någon här varit med om liknande? Kanske havandeskap förgiftning? Dåliga kuddar? Ja det kan va allt...hjälp....

  • Svar på tråden Vecka 14 och konstant huvudvärk
  • Xandie

    Stackare! Jag har precis likadant, hade konstant huvudvärk mellan vecka 10-17 typ. Alvedon hade verkligen ingen effekt. Enda som funkade var att vila mycket, även på jobbet. Jag fick gå o lägga mig på lunchen, och ibland flera gånger. Sen försvann huvudvärken spårlöst för att göra entré igen runt vecka 30, då gick jag på massage, och efter några tillfällen hade hon löst upp alla spänningar i nacken och axlar, och jag mår toppen sen dess. 
    Tyvärr inte mycket hjälp för din del, men testa med varm vetekudde i nacken, och ta det lugnt om du har möjlighet. 

  • milli79

    Det kan vara bra att ta ett tillskott med mineraler. Speciellt magnesium är viktigt och muskelavslappnande. Har du svårt att sova/muskelkramper mm så är magnesium extra viktigt.. Gärna i kombination med kalcium.

    DRICK VATTEN... graviditeten är en stor omställning för kroppen och det är extra viktigt att dricka mycket gärna mer än du tror att du behöver och mellan måltiderna är bäst för kroppen. Köp gärna himalyasalt och blanda med citron i ett glas.... kan va effektivt mot huvudvärk. 

    www.bakom-kulisserna.biz/news/vatten-och-salt-%E2%80%93-tv%C3%A5-enkla-naturliga-satt-att-forebygga-och-bota-sjukdom/

    adriennebarkar.blogspot.se/2015/07/tips-mot-migran.html

    www.alternativmedicin.se/sok/Huvudvark.html

    Att äta mer fett och protein och minska på kaffe och snabba kolhydrater/socker kan oxå hjälpa mot huvudvärk. Kanske något tips nedan?!

    "Näring viktigt under graviditet


    Starten är viktig för hälsan. Ju bättre hälso- och näringsstatus föräldrarna har innan de försöker bli med barn desto bättre start i livet får barnet. Om båda föräldrarna förbereder sig genom att äta näringsrik kost, ta kosttillskott och motionera regelbundet ökar det chanserna för en graviditet och även för att barnet ska få en god hälsostart. Fertilitetskliniker som använder kost- och näringsbalansering får cirka 80 procent lyckade graviditeter jämfört med provrörsbefruktning.

    Moderns hälso- och näringsstatus före och under graviditeten är oerhört viktiga faktorer för fostret kroppsliga och mentala utveckling. Till exempel ökar näringsbrist under fosterstadiet risken för övervikt i vuxen ålder, det beror på att vid svält prioriteras hjärnans utveckling på bekostnad av de inre organen. Nyfödda som är särskilt små (för sin ålder) har en ökad risk att senare i livet utveckla metabolt syndrom, det vill säga övervikt och systemsjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.

    I dag föds fler och fler stora barn jämfört med för bara 30 år sedan. Det har att göra med moderns höga konsumtion av snabba kolhydrater under graviditeten, vilket leder till mer insulinutsöndring (insulin är ett tillväxthormon). Den moderna kosten medför både näringsbrist och ett förhöjt kaloriintag som ökar risken för metabolt syndrom. Snabba kolhydrater ger även ökad frisättning av stresshormoner, vilket ytterligare bidrar till att öka stressen i kroppen. Stress är en hög riskfaktor som kan leda till för tidig födsel.

    Därför är det mycket viktigt att vårda sig under graviditeten:
    ? Undvik snabba kolhydrater (juice, läsk, bullar, glass, godis etc).
    ? Ät rikligt med långsamma kolhydrater (råris, fullkornspasta, rotfrukter, grönsaker).
    ? Ät flera portioner grönsaker och rotfrukter varje dag.
    ? Ät högvärdigt protein vid varje måltid inklusive frukost (fisk ett par gånger i veckan, kött, bönor, linser, tofu, ägg).
    ? Få en bra fettsammansättning med tillskott av omega 3-fettsyror varje dag (2 tsk kallpressad linfröolja eller fiskolja) och näringstillskott.
    ? Tillför hälsosamma tarmbakterier varje dag.
    ? Försök att äta en så kvalitativ, giftfri och näringstät kost som möjligt!
    ? Ta tid för mental och kroppslig avkoppling och återhämtning genom meditation, motion och massage.

    Givetvis är det precis lika viktigt att fortsätta med detta när barnet är fött. Den näring som ett spädbarn får har stark inverkan på dess utveckling. En studie av för tidigt födda barn visade att de som fick en extra näringsberikad modersmjölksersättning under den första månaden hade högre IQ och presterade bättre i skolan vid sju och femton års ålder, jämfört med dem som fått standardersättning. Det är näringen som bygger kroppen och skapar en fungerande och stark kropp och ett robust psyke. Glöm inte att beröring och vänliga, kärleksfulla ord också är näring för kroppen!" www.ehdin.com/

Svar på tråden Vecka 14 och konstant huvudvärk