• S765

    Vecka 5

    Hej! 
    Nyss fått veta att jag väntar mitt första barn, är bara i vecka 5 så allt är väldigt nytt och jag känner att jag har miljoner frågor. Jag är hela tiden rädd att jag ska få missfall, men försöker så gått jag kan att inte tänka på det utan istället njuta. 

    Hittills känner jag molande värk i magen, mensvärksliknande ont i brösten och illamående en del morgnar. Hur hade ni det i vecka 5? Kände ni den molande värken?

  • Svar på tråden Vecka 5
  • S765

    Tack! Ska bli så himla spännande! Längtar tills magen börjar växa, nu i början känns allt så osäkert. 

  • S765

    Det går bra! Är i vecka 6+4 nu, ska göra vul på måndag. Såå nervös!

    Ja, född 93? Är 22 än så länge men fyller 23 i september!

    Kul! Hur går det för dig?

  • S765

    Sista veckan har jag haft ont i höger sida av ryggen, därav vul på måndag. Men det oroar mig lite. Jobbar dock som sjuksköterska och har det väldigt tungt på jobbet just nu. Så kanske inte alls har med graviditeten att göra. Någon mer som har haft ont i ryggen så tidigt i graviditeten?

  • S765

    Hej! Känner inga sammandragningar, men mensvärk och kissnödighet känner jag! Men alla är olika och känner olika. Säkert ingen fara!

  • S765

    Jag med, så länge jag kan minnas har jag velat ha! Så är så himla glad! Men det känns overkligt...

    Men det är ju ett klokt beslut att vänta till efter semestern, kommer säkert gå jättebra för dig med!

    Min molvärk kommer också och går. Under dagen idag tycker jag knappt det känts men nu på kvällen kom den tillbaka.

    Ja min sambo ska med, han är också nyfiken :)

  • S765
    1900920802 skrev 2016-02-25 08:43:05 följande:

    Ja, man vill göra ett VUL så man ser att allt är bra så man verkligen tror 100 på alla tusen tester man tagit! ;) ena sekunden tänker jag " alla tester har visat fel, eller att de är cancer som gjort utslag på tester, haha :D låter sjukt men efter att försökt upp till ett år så blir man helt förvånad å kan inte tro på de alls!! Ska ju göra vul 3 mars då vi har tid på en fertilitetsmottagning, ska sticka dit endå å förklara allt!

    härligt att du hunnit till v 7, då borde de synas på vul för dig, har du gjort nåt sånt än? :)

    Jag är dock Nojig över att jag inte känner ett endaste dugg i mina bröst, inte spända å inte ont alls. Dom var små öm ett par dar för nån vecka sen, men inget mer. De är väl endå de första symptomen som ska dyka upp! De är då den drygaste nojan ja lyckats fått!


    Det är så drygt att gå och vänta och känna dessa veckorna. Går in i vecka 8 imorgon och tycker tiden seeeegar sig fram.

    Jag har inte heller så ömma bröst, det är lite från och till :)

    Nej det blir mitt första vul, kommer vara i vecka 7+2 då och då borde man ju se ett pickande hjärta!
  • S765
    1900920802 skrev 2016-02-25 11:30:30 följande:

    Ja verkligen! Jobbigt när man inte vet nåt!

    Om nån eller nåra dar ska jag egentligen ha mens, de oroar man sig också för, att den helt plösligt ska dra upp trots alla tester!

    Ja klart de borde synas på ditt vul då, du lär säga hur de gick sen! :D


    Ja, man oroar sig så mycket i onödan och glömmer njuta. Men ju fler veckor som går dessto tryggare blir man antar jag (hoppas jag).

    Det ska jag absolut göra!
  • S765
    1900920802 skrev 2016-02-25 19:00:40 följande:

    Hej! svara hemkt gärna så fort ni kan!! :)

    Hade sista mens 30 jan, är alltså i v 4-5 nåt

    15de tog ja rätt starkt test, 17 februari fick jag gravid 1-2 på digitalt test, testat varje dag med stickor därefter, alla har blivit starkare å starkare, sen nu idag på eftermiddagen fick jag för mig att ta ett till test, gjorde de och de var mycket mycket svagare, (tog 3 st) de var av en billigare variant från gravidkollen som ja inte testat med förut , jag brast ut i gråt i en timme å tänkte nu är de kört, så arg å ledsen! Har ju fått superstarkt på eftermiddagen i förrgår, är de missfall på g eller kan de hända att mitt urin är utspett då jag drack kaffe en halvtimme innan? Kan HCG sjunka under den tiden ens mens egentligen ska komma? För att kroppen inte hängt med? Jag har INTE haft nå tecken på missfall som blödning/smärta!

    Vad tror ni ?


    Jag tog 4-5 test efter mitt första positiva test, sen har inte jag tagit fler. Men någon av dom testen, tror det var natural cycles egna, var mycket svagare än de andra. Antog att det hade med testen att göra och inte min graviditet. Oroa dig inte! Allt är säkert precis som det ska vara!
  • S765

    Måste bara lätta på mitt hjärta. Jag har gått till en barnmorska redan och pratat och tagit urinprov + cellprov. Men kände att jag ville byta bm och gå till en annan där en läkare alltid finns tillfälligt och man vill ha extra ul eller om något skulle gå snett. Har dessutom varit i kontakt med denna läkaren tidigare.

    Skrev iaf ett trevligt mail och förklarade mig till den första bm, som blev arg och otrevlig! Har jättedåligt samvete nu. Men samtidigt har jag ju rätt att byta??

  • S765

    Var på vul idag och hjärtat pickade på så fint så! Allt såg bra ut, känns helt underbart!

  • S765
    1900920802 skrev 2016-03-01 19:02:25 följande:

    Jag tog bilen och åkte till akuten å blev hänvisad till gyn! Satt i väntrummet å fick komma in å göra gravtest vilket visade svagt positivt, fick då göra ett VUL och dom såg inget som tydde på graviditet i min kropp, dom såg inte ens en hinnsäck. Kan de bero på att jag är så pass tidigt gravid så att de inte ens hunnits se en hinnsäck än? Att de kan vara anledningen till mina positiva tester?

    jag hade tydligen fått mens! De var de som var min "blödning" nu enligt gyn. Men eftersom mina gravtester varit så otroligt starka för några dagar sedan och helt plötsligt nu är dom svagare. Hon kunde inte svara på varför mina tester visar positivt. Ska till fertilitetsmottagningen på torsdag och ska då få göra mer undersökningar å även få svar på hcg blodprov som jag tog idag!

    Så jag är ett frågetecken nu!


    Vad konstigt! Så dom menade att du inte ens varit gravid? Kan det inte varit ett tidigt missfall?

    Riktigt tråkigt iaf!
  • S765
    1900920802 skrev 2016-03-01 21:44:22 följande:

    Jo gravid har jag varit, de måste ha varit nåt missfall som följde med mensen nu sa dom, eller att ja är gravid trots mens nu men de är för tidigt för att se något på ett VUL. Så himla tråkigt att man ödslade hela dan på sjukan för att knappt fått veta nåt! Att dom inte kan försöka lista ut vad de är på ett sjukhus är helt sjukt! Sjukhus i ett nötskal.


    Hur har det gått/går det?
  • S765
    1900920802 skrev 2016-03-05 15:17:55 följande:

    Var in på fertilitetsmottagningen å alla prover å sperma provet såg kanon ut! Dom gjorde ett till vul å såg inget tecken på missfall men dom antog missfall eftersom ja fick mens å att mina tester hade blivit svagare! Dom misstänker att jag inte får äl varje månad så jag ska få börja med letrozol i nästa mens! Dom tog även gravtest på mig för att se om dom blivit ännu mer svagare i förrgår, och de hade blivit en aning väldigt lite svagare. Jag skulle hålla koll med tester om en vecka å se satt hcg gått ur kroppen, tog ett test i går eftermiddag av ren nyfikenhet och de visade mycket starkare?! Förstår inte vad som händer nu. Är jag gravid igen fast väldigt tidigt å dom missat å se nåt eller ökar mitt hcg trots att jag fått ett , de dom tror är " missfall " ?


    Okej, skönt att allt såg bra ut! Men jobbigt att inte veta! Förstår att du blir frustrerad!

    Hoppas det går bra i alla fall!
Svar på tråden Vecka 5