Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    Septemberbebisar 16'

    Åh grattis NollÅtta! Första "septemberbebisen" :)

    Jag mår väl bra, vecka 36+6 idag. Halsbränna till och från, inte direkt ont någonstans men är less på graviditeten nu. Vill bara veta vem som finns där inne. Jag jobbar fortfarande och tänkte fortsätta denna och nästa vecka också om jag mår fortsatt bra. Kommer vara en vecka kvar till bf då... Är jag optimistisk, borde jag nöja mig efter denna vecka? Tänker att jag vill sysselsätta mig med nåt för att få tiden att gå.

  • Fröken W

    Åh vad spännande att septemberbebisarna börjat titta ut! Stort grattis till er som fått träffa era mirakel.

    Jag har bf om drygt två veckor och börjar fundera på det här med bb-väskan. Vad har ni andra packat/kommer att packa?

    Ni som fött barn tidigare, fanns det något ni packat men som kändes onödigt?

    Och en sak till, amningsinlägg...var köper man det? Tänkte att det borde finnas på större mataffärer men hittade inte på Ica maxi iaf... Var i affären ska man leta om det finns där? Bland intimprodukter eller babysakerna?

  • Fröken W

    Tack för era tips till BB-väskan.

    När har alla bf? Kanske dags för en bf-lista, eller finns det redan?

  • Fröken W

    Jag gör en bf-lista. Står du inte med får du gärna kopiera och lägga in din dag i listan.

    1/9 Kimmelim

    10/9 Jungfrumamman

    15/9 varmlanning

    19/9 Fröken W

    20/9 Kpax

    29/9 8295

  • Fröken W

    Min sambo är den som kommer att vara med. Skulle inte vilja ha med nån annan. Hoppas bara att han kommer våga/veta vad han kan hjälpa till med. Han är världens bästa men har svårt att visa engagemang om jag t.ex. är ledsen. Inte så att han struntar i mig, han vill hjälpa men vet inte hur. Någon som har tips på hur jag kan få honom att bli mer aktiv i såna situationer?

    Jag vet ju inte själv vad jag kommer att vilja vid förlossningen då detta är vårt första barn men jag vill ju att han ska vara aktiv och "våga" stötta mm. Något som jag dock känner mig väldigt säker på nu är att jag INTE vill ha en massa hejarop och beröm. Så det känns svårt att kunna ge honom konkreta tips på vad han kan göra. Vad har ni som fått barn tidigare velat ha för stöd av er partner?

    Ang. smärtlindring känner jag mig öppen för förslag. Är lite "orolig" över lustgas...hört att man kan bli illamående av den och det är jag verkligen inte sugen på att bli. Gillar heller inte berusningskänslan/att tappa kontrollen när man dricker alkohol så dricker väldigt sällan, en-två gånger/år. Har hört att vissa jämför lustgasen vid just alkoholberusning.

    Hur har ni upplevt lustgas?

  • Fröken W

    Åh det är så kul att septemberbebisarna börjat komma ut! Längtar så mycket efter min lilla plutt nu, en vecka kvar till bf.

    Har de senaste två-tre dagarna fått en ilande/huggande känsla i underlivet/blygdbenet. Det kommer plötsligt och försvinner snabbt, är kvar max 10 sekunder. Det är mer obehagligt än gör ont men om jag går så behöver jag stanna till. Bebisen är fixerad och har varit det i minst en vecka. Någon som känt lika och har någon aning om vad det är jag känt?

  • Fröken W
    8295 skrev 2016-09-12 18:55:21 följande:

    Jag känner samma ilningar, har gjort 2-3 veckor. Läste någonstans att det är bebisens huvud som stöter ner mot bäckenet, så kanske det är? Jag tycker det gör jätteont :/

    Mina förvärkar jag haft de senaste veckorna försvann plötsligt 3-4 dagar sen, men kom tillbaka idag kraftigare än förut. Inget regelbundet dock. Har en sammandragning var tredje minut och haft i flera dygn, håller nästan på att kissa på mig varje gång haha.


    Ok, då kanske det är det jag känt också då. Jag har knappt haft några sammandragningar och ingen tillstymmelse till förvärkar... Skulle ju vara trevligt att få några tecken på att det börjar närma sig slutet.
  • Fröken W
    varmlanning skrev 2016-09-17 08:53:50 följande:

    Var beräknad till den 15 september men börjar tro att BMs uträkning var 15 september nästa år...

    Så jävla frustrerande och hör jag en jävel till fråga om "det är på g" så smäller det xD

    Känner ingenting. Kommer aldrig föda.


    Haha, håller med. Även om jag inte passerar bf än. Men det är sååå frustrerande med alla som frågar, särskilt när man inte märker minsta lilla tecken på att det skulle kunna vara på gång.
  • Fröken W

    Åh vad alla börjar bli frustrerade och less nu. Förstår precis, har själv bf idag och har inga som helst tecken på att det är något på gång.

    Hoppas att det händer något för er som har känningar snart! Och er andra också såklart. Snart får vi alla, förhoppningsvis, träffa våra små.

  • Fröken W

    Grattis Kpax, ännu en septemberbebis är ute!

    Jag har under dagen haft ont i ryggen, från ungefär mitten och neråt. Det är absolut inget som är outhärdligt och det sitter i hela tiden, inget som kommer och går. Mer som vanlig trötthet i ryggen/ryggont, har dock inte haft några känningar i ryggen under graviditeten. Kan det här vara ett tecken på att något händer och att det är på gång? (Letar alla möjliga tecken nu)

Svar på tråden Septemberbebisar 16'