• anki75

    IVF mars/april

    Regnbågsdröm skrev 2016-03-06 12:32:10 följande:

    250 är nog generellt sett inte en låg dos. Vissa börjar ju på typ 37 Det där har helt att göra med vem man är, vad man har för värden och allt sådant förmodligen. Alla börjar absolut inte på samma dos, utan det kan vara väldigt olika. Men för dig kanske 250 är en ganska låg dos. Precis som den är för mig. För mig händer det ingenting på 250, utan det krävs maxdos för att det ska växa över huvud taget. Det är mycket att ta in och lära sig, men det kommer efterhand. Och du kan alltid fråga här så svarar vi bäst vi kan

    Jag har inte börjat spraya än, utan gör det den 20 mars. Där ett tag kvar. Men startade gruppen nu när jag fick min planering

    Kanske ska vi göra en liten lista så alla hänger med på vilka som är med och vart vi ligger? Så uppdaterar vi och fyller på efterhand Jag är dålig på det där med att fylla på, men du kanske kan BK1986? Jag börjar:

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16.


    Jag hoppar oxo in här om nån vill lägga till mej.

    Anki75, 40år. Långt protokoll. IVF nr 2. Spraystart synarela 26 feb. Planerat plock v 13
  • anki75
    CAM86 skrev 2016-03-05 12:53:44 följande:

    Hej alla. Jag är som sagt ny på familjeliv och IVF. Om man vill svara på någons inlägg hur gör man då? Ha ha. Har någon av er använt synarela och har ni fått biverkningar av det? Eller sprutorna som jag ska börja ta om en vecka? Jag har inte fått några biverkningar än sålänge av sprayen. Går man inte på någon kontroll under spray tiden för att se om man fått rätt mängd?


    Förra gången jag tog synarela kände jag mej mest trött o lite disträ. Denna gång tycker jag humöret har påverkats. :)

    Jag har sprayat 10 dagar nu o ska in på vul imorgon för att se om jag är nedreglerad. Även ta blodprov.

    Av sprutorna upplevde jag mest ömhet över äggstockarna. Kunde inte ens rulla med en sån klädroller över magen.haha Jo det sved om man tryckte in medlet för snabbt med.
  • anki75
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-06 17:49:29 följande:

    Just det. Vissa får ta blodprov också under spraytiden. Vi har dock aldrig gjort det. Vet inte vad det beror på att bara vissa gör det.

    Välkommen till gruppen också Anki! <3 Jag hoppas någon som är duktig kan göra en lista, så vi får koll på alla!


    Nä jag vet inte heller varför en del gör det o andra inte.

    Tack, kan vara bra med en nystart <3
  • anki75
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-07 15:03:24 följande:

    Ringde kliniken idag för att höra om kortare synarela-tid. De sa att det varierar lite, men minst 14 dagar ska man spraya. Och antalet dagar beror helt enkelt på vilken dag man fick sin mens, plus att de vill matcha in det så att äggplocket inte riskerar att hamna på en helg. Så, då vet jag det

    Passade även på att fråga hur de ställer sig till att sätta tillbaka två ägg i det fall det finns till oss. Hon sa att den frågan absolut är relevant med tanke på våra få ägg och att det är vårt tredje försök. Vi ska prata mer med läkaren om det sen. Kändes som ett bra svar. Jag och sambon är överens om att vi gärna sätter tillbaka två ägg om det finns.


    Nu när vi körde igång igen fick jag ett mail från läkaren hur vi ska gå tillväga. Och hon skrev även att vi skulle fundera hur vi ställer oss till att sätta in 2 st. Men att vi får inte bestämma det själva. Både jag och killen tycker att vi sätter tbx 2 om vi får.
  • anki75

    Hej igen!
    Jag har inte varit här inne på ett tag, försökt fokusera på annat. Försökt läsa ikapp lite =) Håller tummarna för er Celavie1 och regnbågsdröm.

    Jag har gått igenom ännu ett ivf (nr2) och fick en fin blastocyst tillbaka 11/4. (Läkaren hade funderat fram o tillbaka om dom skulle sätta in 2 st, men tyckte det var högrisk att göra det.)  Fick inga rosa eller bruna spottings en enda gång (som jag fick flera gånger förra gången) så denna gången kändes det hoppfullt. Men så fort jag slutade med lutinuset så fick jag blödning dagen efter, och idag testade jag minus.

    Fast denna gång fick jag även 2 blastocyster till frysen, så det var en lättnad. 

  • anki75
    celavie1 skrev 2016-04-24 10:47:52 följande:

    Testdag idag! Vaknade superkissnödig redan kl 03.30. Gick upp gjorde testet och lade det bredvid sambon i sängen. Sade till honom att han fick titta först. Jag vågade inte. Han var helt yrvaken men lyckade tillslut uttyda GRAVID 2-3 på stickan!!!!

    Helt otroligt, kan ni fatta!? Mitt lilla ynka ägg har blivit kvar i gamla mig!

    Sedan låg jag och sambon klarvakna i chock och stirrade ut i mörkret. Vi är ju medvetna om att mycket kan hända än. Missfall och sådant men just nu är vi så glada att vi klarat detta. Då innebär det ju att vi kan bli gravida i allafall.


    Vad härligt att höra! :) Äntligen!
  • anki75
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-24 11:56:11 följande:

    JAG RUVAR!!!! Så fantastiskt lycklig. Ett litet hjälteembryo ska nu få gro inuti mig. Nu kan vi inte göra annat än att hoppas att den utvecklas som den ska.

    De andra två var inte tillräckligt bra, därav bara ett ägg tillbaka. Den ena hade delat sig för lite, den andra för snabbt. Men den jag nu bär på var fyrcellig och fin! Vi är väldigt glada och hoppfulla nu! Håll gärna tummarna för oss <3

    Och Celavie1, så oerhört lycklig för er! Vilken historia! Stort grattis och all lycka!


    Härligt att höra! Lycka till nu! Kram :)
  • anki75
    Nicka skrev 2016-04-24 11:27:30 följande:

    Har idag gjort testet som visade negativt :(

    Känner sån fruktansvärd sorg och hopplöshet nu...


    Beklagar. Vet hur du känner. Känner med hopplöshet just nu
  • anki75
    celavie1 skrev 2016-04-24 11:12:26 följande:

    Tack så mycket. Känns helt overkligt. Står och tvättar fönster här med ett fånleende på läpparna.


    Förstår det :) vet du förresten hur det gick för henne som bodde i London?
  • anki75
    celavie1 skrev 2016-04-24 13:35:00 följande:

    Du menar Loppi? Nej du jag vet inte hur det gått för henne. Vi kanske kan söka henne via min gamla tråd och höra?


    Ja just det så hette hon ju. Jag försökte kolla där men gav upp efter 25 sidor. Haha
  • anki75
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-28 14:08:53 följande:
    Det där med din chef är under all kritik. Du kan fan anmäla honom för det där. Du ska inte behöva berätta för hela arbetsplatsen. Jag har gjort det, men det var mitt eget val och vi är bara 10 pers. Min chef är rätt lynnig och svår i vanliga fall, men det här har han tagit bra. Och semester/ledighet ska du inte heller ansöka om, eftersom det inte är det du ska ta ut. Du sjukskriver dig när du behöver vara borta. Så det så! Inte mer med det. Han får skylla sig själv om han inte kan ta att han får veta på ett ungefär när du är borta. Då kan du lika gärna skita i att säga någonting och bara sjukanmäla dig istället. Fasen vad arg jag blir, idiotchef! Ta fan inte det där!
    Sjukskriver man sej när man man är borta för ivf? Det hade jag ingen aning om. Jag har plockat ut semester varje gång. Det var ju bra att veta, det ska jag göra nästa gång.
  • anki75
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-28 16:13:39 följande:
    Jag gör det. Jag tänker verkligen inte ta ut någon semester när jag ligger på ett operationsbord. Det är inte semester, det är medicinskt och för mig är det mer likt ett sjukdomstillstånd än någon semester. Sen är det ju så att om man vill ha betalt blir det ju semester. Jag får ju karensdagar så länge dagarna inte är i följd. Men det struntar jag i. Slösar inte semesterdagar på detta, inte en chans.
    Jag har inte ens tänkt på att det räknas som sjukdom. Sist var jag borta i 2 veckor, dels för att det är 35 mil bort, och så en  vecka för att ta det lugnt efteråt. Så jag messade min chef nu  o sa att han får ändra det, man har ju rätt till 5 dagars sjukskrivning så det vill jag ha istället. Kan man spara sina semesterdagar så.
Svar på tråden IVF mars/april