• Mollan81

    IVF mars/april

    Hej,
    Jag hoppar också in i denna tråd. Vi ska börja vårt första IVF nu. Jag börjar med sprutor idag (onsdag) och har planerat äggplock v13. Känner mig väldigt hoppfull, vi har försökt blivit gravida på egen hand i snart två år och lyckats en gång, dock slutade den graviditeten i missfall.

    Lyck till alla!

    Med vänlig hälsning

  • Mollan81

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16. 

    BK1986, 29 år. Kort protokoll. IVF nummer 2. Inväntar mens för sprutstart Menopur. 

    Linoa131, 34 år. Kort protokoll. IVF nr 1. Sprutstart kring 29 mars Gonal-F. Planerat plock v 14 

    Anki75, 40 år. Långt protokoll. IVF nummer 2. Spraystart synarela 26 feb. Planerat plock vecka 13. 

    FruA78, 37 år. 1:a IVF-försöket. Första besökstid i början på april. Vet ej behandlingsmetod. 

    Sjöblomman, 30 år. 8:e försöket (3 hela + 4 FET tidigare, MF oktober 15), Sophiahemmet. 

    Zasu, 42 år, kort protokoll, 4 försöket (1 helt försök, 2 FET, missfall april-15), plock 2016-03-08 

    Nicka, 35 år, väntar på ägglossning för att göra frysåterförande. Försökt bli gravid i ca 6,5 år. Gjort 3 el 4 behandlingar och ca 8 återföranden.

    Ivfsyskon, 36 år. Ivf nr 4. Syskonförsök till ivfdotter född -12. Carlanderska, Göteborg. Halvägs genom det korta protokollet.

    Juli13, 35 år. Försökt bli gravid i 2.5 år. Ivf färskt försök januari. Fet februari. Ny lång behandling med början 20 mars

    Mollan81, 35år. Försökt bli gravid i 2 år, ska påbörja första ivf om tre veckor, äter p-piller två veckor för att skjuta över påsken. Första injektion ska tas 8 april, planerat äggplock v 16.

  • Mollan81

    Hej, jag ska börja med puregon imorgon. Skulle egentligen ha börjat idag som är min andra blödningsdag men när jag ringde till sjukhuset så sa dom att man inte startar en tisdag. Har någon annan fått det svaret? Varför inte en tisdag? någon som vet?

  • Mollan81

    [quote=76485601][quote-nick]Regnbågsdröm skrev 2016-03-30 08:24:30 följande:[/quote-nick]

    Kollade listan och ser att det är rätt många som enligt planering har plock vecka 16. Så kul att vi är många som följs åt då

    Lycka till alla ni som ska plockas den här veckan!!

    [/

    Håller med! Spännande, lycka till alla! Jag fick lite ändrad planering och börjar med inj ikväll. Är så taggad! :)

  • Mollan81
    CAM86 skrev 2016-03-30 20:31:10 följande:

    Liten uppdatering från mig. Vi gjorde första äggutplocket i måndags, gick väldigt bra och faktiskt väldigt smärtfritt då jag hade byggt upp att det skulle göra väldigt ont.. Vi fick ut 13 ägg och igår fick vi samtal att 8st hade blivit befruktade.. Så nu hoppas vi att de små vill överleva tills på lördag då det är dags för insättning..


    Vad härligt cam86! Ska hålla alla tummar och tår! :)
  • Mollan81

    [quote=76492332][quote-nick]Sjöblomman skrev 2016-04-01 10:19:56 följande:[/quote-nick]

    Så, då var ägguttaget avklarat. 10 st fick de ut. Det gick bra förutom att ena äggstocken ville gömma sig så barnmorskan fick trycka allt hon hade på magen, medan läkaren punkterade. Aj aj kan jag säga, men de är verkligen duktiga och jag fick extra smärtstillande.

    Nu hemma i sängen, fullproppad med citodon och Voltaren.

    [/

    Vad bra, härligt! Skönt att ha det avklarat! Håller tummarna att många blir befruktade. Varför punkterar de? Är det för att få ut äggen? Detta är mitt första ivf, ska på första UL på tis.

  • Mollan81

    En fundering, hur gör ni alla under tiden ni sprutar med alkohol? Låter ni helt bli eller vågar ni ta ett glas till maten? Jag ska på middag ikväll och är väldigt kluven hur jag ska göra. Låter jag bli helt bli så kanske en fråga kommer och jag orkar verkligen inte med att prata om detta. Jag funderar på att ta ett glas och dricka väldigt långsamt så att det inte tar slut på hela kvällen... Hur hade ni andra gjort? Kanske inte hör hit egentligen men jag testar att fråga.

  • Mollan81

    Hej, det händer mycket här! Lycka till allihopa, det är en väldigt ansträngande period detta. Hopp, förtvivlan, glädje och sorg om vartannat. 

    Vi hade insättning igår och det gick bra, en 5-dagars blastocyst hade labbet åstadkommit. Jag blir oerhört ödmjuk inför vården och vad de kan! Nu väntar alltså 2 veckor av väntan tills test. Jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig riktigt. Men har ingen plan för när jag ska tjuvtesta.

    Lycka till allesammans! Skulle vara kul att höra hur tidigt ni andra testar som heller inte klarar av att hålla er riktigt hela vägen till test dag? 14 dagar efter ägguttag? 11 dagar efter ovitrelle? 14 dagar efter insättning?

    Stor kram till er allesammans som kämpar på liksom vi

Svar på tråden IVF mars/april