• Lsaep

    IVF mars/april

    Hej,

    Jag hoppar också in här. Jag har läst igenom hela tråden. Vilka motgångar och vilka kämpar. Statistiken säger att 75% av paren lyckas inom tre försök...

    Jag är 30 år och har gjort tre ivf försök på 6 månader. Vi har manlig faktor då min man enbart har ett fåtal spermier och gör därför icsi. Vi har aldrig fått till frysen.

    Nu är vi i vårt fjärde försök och börjar med sprutorna imorgon. Kör långt protokoll denna gången, de andra tre försöken har vi kört kort. Mår skit av nedregleringen. Hur snabbt mår man bättre efter att man börjat med sprutorna?

    Kram

  • Lsaep

    [quote=76553646][quote-nick]BK1986 skrev 2016-04-20 18:15:09 följande:[/quote-nick]Välkommen hit!

    Hur har era tidigare omgångar sett ut?

    Vi laddar inför omgång nummer tre och långa protokollet. Har inte heller testat det så jag är lite nyfiken hur det går för andra.

    Jobbar du eller är du sjukskriven?

    Ursäkta 1000 frågor. ;) Hoppas att det går bra för er denna gång!

    Kram![/

    Ivf nr 1: gonal f 225, kort protokoll, 12 ägg icsi, 3 befruktade. 2 av toppkvalitet, ett till mig på dag 3, de andra två gick inte att frysa. Riktigt dåligt spermaprov med enbart ett fåtal spermier.

    Ivf nr 2: gonal f 300, kort protokoll, 9 ägg, 4 befruktade, 2 av toppkvalitet, ett till mig på dag 3, de andra fick inte att frysa. Lika dåligt spermaprov denna gången.

    Ivf nr 3: menopur 300, kort protokoll, 8 ägg, 1 befruktat, återfördes till mig på dag 3 och var då av toppkvalitet. Lite bättre spermaprov, några tusen spermier finns.

    Ivf nr: 4 synarela start 4/4, börjar med gonal f 300 idag.

    Läkarna tror att min man snart kommer sluta producera spermier så de tycker inte att vi skall vänta för länge mellan gångerna.

    Dessutom har min man två barn som blivit till genom ivf men det är nästan 10 år sedan.

    Jag jobbar men mår skit. Tycker att den här nedregleringen har tagit på krafterna.

    Jobbar du? Jag har funderat på att bli sjukskriven 25 % då jag mår så fruktansvärt dåligt nu.

    Kram

  • Lsaep

    Ägguttag är bokat nu på måndag. Om det blir 8 ägg eller fler så har vi möjlighet att delta i en studie (IMSI) där de kollar och väljer ut de bästa spermierna. Vi har manlig faktor. Problemet är att då odlar de till blastocyster och återför på dag 5 om det finns något att återföra.

    Vi har alltid fått tillbaka på dag 2 och de andra embryona har aldrig klarat sig till frysen så det finns en stor risk att det inte ens blir återföring.

    Hur ska vi göra/tänka? Ev ökar chansen att få barn om de lyckas välja ut bättre spermier men det finns också en risk att vi inte får återföra alls.

    Är det fler här i tråden som har manlig faktor?

  • Lsaep

    [quote=76582678][quote-nick]Emmet1976 skrev 2016-04-30 09:57:08 följande:[/quote-nick]Aldrig har dagarna gått sååå långsamt som nu. Inte ens när man var barn o väntade på jultomten. Inne på RD11. BIM +4 (Men det går ju eg inte att tänka så om BIM eftersom jag tillför progesteron)... Men ändå... Solen skiner, det är helg, semester med min älskade mamma nästa vecka, och bebishoppet är på topp.

    Önskar dig, kära ivf-syster, en fin helg![/

    Jag vet precis hur lååååångsamt tiden går och ena stunden känns det hoppfullt och nästa känns det hopplöst. Håller tummarna!

    Ha en riktigt skön semester!

  • Lsaep

    Äggplock igår vilket resulterade i 9 ägg. Tyvärr var spermaprovet sämre igen så enbart ett fåtal spermier fanns så IMSI gick inte. Nu får vi bara hoppas att de hittar någon bra spermie.

    Väntar på att kliniken ska ringa, de har sagt att de ringer mellan kl. 10 och 12 idag. Nervöst, hoppas att något har klarat befruktning...

  • Lsaep

    Enbart två ägg som klarat befruktningen pga att spermierna var så dåliga. Återföring imorgon om de har delat sig som de ska.

  • Lsaep

    [quote=76595211][quote-nick]Regnbågsdröm skrev 2016-05-04 12:11:26 följande:[/quote-nick]Resan slutar här. Ruvardag 11, floder med blod. Jag bryter ihop nu. Fullständigt. Ta hand om er alla! Hejdå.[/

    Nej, så fruktansvärt!

    Jag tänker på dig och skickar en jättekram??

  • Lsaep

    [quote=76597248][quote-nick]zasu skrev 2016-05-05 00:52:51 följande:[/quote-nick]Grattis till 2 st. Jag ruvar på ett sen i måndags.[/

    Då kan vi följas åt. När har du testdag? Jag har testdag den 18/5.

    Hur många försök har du gjort?

    Detta är vårt fjärde och vi har aldrig fått till frysen. Vi har manlig faktor.

  • Lsaep

    Zasu; kollade de inte dina värden när ni gjorde utredning? Är det något man borde be att de kollar igen?

    Usch, vilken jobbig resa ni haft, jag håller verkligen tummarna för att det är er tur nu.

    Vad är orsaken till er barnlöshet?

    Vi har gjort samtliga behandlingar utan paus emellan då läkarna tror att min man snart inte kommer producera några spermier alls. Det känns väldigt stressande.

  • Lsaep

    [quote=76611370][quote-nick]BK1986 skrev 2016-05-10 11:45:59 följande:[/quote-nick]Hej alla kämpar. Jag har haft en liten paus från tråden då jag behövt tid att läka samt att vår relation tagit en rejäl smäll i allt detta med IVF:andet.

    Nu är vi dock igång igen och jag sprayar Suprecur för fullt. Vi får se hur aktiv jag kommer vara här på familjeliv. Måste försöka ha fokus på mig själv just nu.

    Grattis till er som fått plus!

    Stor varm kram till alla er som kämpar och som fått minus. Livet kan vara orimligt hårt. <3[/

    Välkommen tillbaka.

    Ja, den här ivf-karusellen tar ju nästan död på all livslust. Inget känns meningsfullt just nu och man får verkligen kämpa i relationen.

    Jag håller tummarna för att det går vägen denna gången.

    Kram

  • Lsaep

    [quote=76604460][quote-nick]Mama5 skrev 2016-05-07 23:16:21 följande:[/quote-nick]Hej på er!

    Jag är på RD 9 och fick tillbakas 2st 2dagar och har testdag den 18/5

    Mitt 3,e försök men bara denna gång fick jag något åter, det blir mitt sista försök då jag passerat 43år nu..

    Väntan är olidlig[/

    Hej Mama5!

    Jag har också testdag den 18/5, jag fick tillbaka 2 st dgr precis som du.

    Hur går ruvandet för dig?

    För mig är det verkligen upp och ner, börjar känna mensvärk emellanåt och då känns det hopplöst. Jag har haft mensvärk de tre andra gångerna jag ruvat och då har mensen kommit precis som vanligt. Så det är väldigt svårt att tänka att det skulle kunna gå vägen.

    Tiden går verkligen sakta nu...

    Håller tummarna för oss!

    Kram

  • Lsaep

    Mama5; Jag tror inte att du behöver vara orolig om du fick minus en hel vecka innan testdag. Det tar ju några dagar efter att det fäst innan kroppen börjar producera graviditetshormon och sedan tar det ytterligare några dagar innan nivåerna i kroppen är så höga så de ger utslag på test.

    Jag skulle gärna vilja tjuvtesta på söndag morgon för att slippa få oväntad blödning på jobbet på mån el tisdag som vid mina tidigare ruvningar. Men min man vägrar tjuvtesta så jag får hålla mig...

  • Lsaep

    Mama5 och Zasu; NEJ, jag lider med er. Jag vet precis hur fruktansvärt det känns.

    Kramar till er!

Svar på tråden IVF mars/april