Inlägg från: Anonym (hemskt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hemskt)

    Fyllecell IGEN

    Anonym (Jag) skrev 2016-04-16 23:36:27 följande:

    Har inte läst hela tråden men vill bara säga mitt.. Du är fortf ung och det är grymt att du tar vara på din medvetenhet, för om du fortsätter på samma sätt så kommer det bli värre och värre för varje år tills det går riktigt åt skogen.

    Jag var alltid medveten om mitt destruktiva sätt att dricka, röka och knapra men maktlös att ta tag i det, så var det ju självklart en livsstil också.

    Men iaf, minnesluckorna blir fler och situationer du hamnar i mot din vilja blir fler och fler och människor kommer vittna till dina fulla misslyckanden.

    Så ta vara på din medvetenhet och sluta inte. Troligtvis är inte du unik som bara ibland kan ha bra fyllor och för alltid hålla dem där.


    Ja men jag brukar inte ta tabletter eller droger överhuvudtaget (förutom alkohol och cigaretter) så jag har ju aldrig tänkt att jag är annorlunda någon annan i mitt umgänge eller överhuvudtaget. MEN nu börjar jag ju förstå att folk hamnar inte i fyllecell, ja en eller två gånger kan ju vara okej men det har jag ju passerat för längesedan. Och akuten ska man inte ens hamna en gång. Jag inte varit ute denna helg men jag har blivit sugen förstås men nu söndagkväll känns det bara asbra att slippa bakfylla och allt som hör till det!

    Men du fick ordning på det sen iallafall? :)
  • Anonym (hemskt)
    Mantrasina skrev 2016-04-17 09:04:17 följande:

    Det där med jobbet är förstås en varningssignal, oavsett vad som är sant eller ej - de har ju då troligen sett varningssignaler tidigare kan man tänka sig - men det har du ju redan förstått och bestämt dig att göra nåt åt, superbra ju! 

     

    Kanske kunde du skriva en lista över de negativa sakerna som du förknippar med att dricka för mycket, fyllecellen, jobbet, körkortet, allt det du tagit upp här, och sätta nånstans, kanske inne i en garderob eller så, där du kan öppna och bli påmind om det när det är svårt.

    En annan grej kan också vara att skriva upp vilka mål du har med att dra ner på ditt drickande. Exempelvis hålla dig på mattan så att du så småningom kan ta körkort, slippa ångesten som ofta kommer efter, kanske spara pengar?

    Bestämmer du dig kommer du att fixa det här, men det är klart att det säkert kommer att bli tufft. Vet dina vänner om att du blivit LOBad? Kan du förklara för dem att du absolut inte vill att det ska hända igen och att du behöver deras stöd för att undvika att dricka så mycket? Om du har bra vänner kommer de att stötta dig i det och vilja ditt bästa!

    Lycka till!


    Ja det jobbiga var ju att hitta på ursäkter till alla att man plötsligt sluta jobbet fast man behövde inkomsten och så en dålig referens på det.

    Det kan kanske hjälpa, skriva ner och påminna mig själv om allt dåligt som hänt. Hade jag varit motiverad till att ta körkort skulle det ju vara ett bra mål men det är jag inte, kan inte se mig själv i trafiken och det känns bara rätt.. kört? Kommer behöva betala tusentals kronor och vet ändå inte om ansökan blir godkänd vilket jag aldrig kan tänka mig den kommer bli.

    De vet men säger ofta att jag inte "förtjäna" det och anklagar poliserna. Men ja vi säger ju varje gång att jag (och dom) inte ska dricka för mycket men ofta man glömmer det eller ändrar sig, för när man är som gladast tror man ju bara allt blir bättre. De flesta gångerna går det ju bra och vi har jättekul. Ska iaf hålla fast vid att mår jag bara lite dåligt ska jag inte gå ut alls och blir det för mycket så ska jag ta taxi hem direkt och kanske viktigast: dricka varannan vatten.

    Tack :)
  • Anonym (hemskt)
    Anonym (Jag) skrev 2016-04-18 08:59:49 följande:

    Ja, men det tog bara 14 år... Jag hade många fyllor som var lugna och sen alla dem när det händer som det händer. Fyllecell har jag varit i en gång för xtrem fylla och tre för fylla och fylle attityd =) men nej, det är inte relevant... Grejen är ju att man om och om igen glömmer hur illa det var och nästa helg är man peppad och redo igen. Bor i storstad så här behövde man aldrig vänta på helgen heller..

    Men ja, du lär få återfall men det är kanske bara bra så att du blir påmind om att du inte kan dricka, alls... Om du inte under tiden du chillar nu tar och fixar det som är trasigt inom dig.

    Asså såhär, jag Vet jag har alkogenen men jag Vet att jah inte behöver AA, däremot medvetenhet, min träning och min terapi.. För jag drack för att slippa all kaos sorg och ilska som bubblade inom mig, jag drack för att förgöra mig.

    Du har ju så klart din alldeles egna livs historia och så men det skulle va dumt av dig att bara ta en paus och tro det är svaret.

    Samtidigt som du uppenbart är medveten så är du även i förnekelse men så är det, ingen med en sund syn på alkohol piller osv råkar inte ut för sånt som vi.


    Oj vad jag känner igen mig. I det där med att bo i en stad där man inte bara har möjlighet att gå ut på helgen, om den där fylle attityden man får, alkoholgen från familjemedlemmar och framförallt att dricka för att förgöra sig. Det sista känner jag verkligen igen mig i. För ibland har jag tänkt att nu skiter jag i vad som händer, att jag hoppas nästan det händer något illa redan innan jag börjat dricka.

    Därför tror jag att om jag som du säger tar itu med det som jag är ledsen/arg över så kommer jag inte ha något behov av att dricka så mycket och då kommer jag inte råka ut för sånt här utan använda alkohol på rätt sätt.

    Men ja just nu vet jag att jag inte har en sund relation till alkohol men också att jag kan få det om jag bara öppnar mig för nån professionell någon gång och försöker reda ut allt och även är noga med tex varannan vatten osv! Jag tror inte det "sitter i mig" utan i problemen men det kan väl bara tiden visa
  • Anonym (hemskt)
    Boll86 skrev 2016-04-18 09:56:48 följande:

    Be en kompis vara nykter en kväll och följa med ut och filma dig. Efter det kommer du inte vilja dricka igen.

    Förstår att du är ung och festandet ger utlopp för någonting i dig. Förmodligen mår du inte särskilt bra. Förmodligen blir du rastlös av att sitta hemma nykter när "alla andra" är ute och super. Men fråga dig själv varför? Vad vill du med ditt liv? Vill du utveckla seriösa alkoholproblem och bli en gammal fyllkärring? Jag är lite äldre än dig och har sett det hända, många gånger.


    Alltså, de blir oftast alltid lika fulla som mig. Jag sticker inte direkt ut jämfört med dom, eller ens andra på krogen. Flera gånger kan jag skämmas för andras skull som knappt kan gå rakt. Så det är kanske inte riktigt som du/ni tror. Jag blir alltid rätt full men det är extremt sällan jag blir dyngrak och förtjänar hamna i fyllecell. Problemet är ju impulserna som kommer, ungefär som "nu vill jag inte sova än så nu ska jag svälja en hel tablettburk". Helt oförståeligt dagen efter.

    Jag har frågat mig själv många gånger vad jag vill med mitt liv och kommer nog inte riktigt på det svaret. Klart jag inte vill bli en fyllekärring med alkoholproblem men jag är rätt nöjd med att jobba för att ha kul och resa för tillfället. Mina vänner är ju på samma nivå än och har inte heller kommit längre än så så antar att det är okej ett litet tag till. Sen ta tag i allt man ska ta tag i som utbildning träning körkort köpa bostad familj osv.
  • Anonym (hemskt)
    Pkb skrev 2016-04-18 14:59:11 följande:

    Alltså alla som dricker mycket är inte alkoholister, då skulle vi inte ha termer som riskbruk, missbrukare osv. Alkoholist är man när man är psykiskt OCH fysiskt beroende av alkohol, dvs man får abstinens (fysiska symtom om man inte dricker), det leder bland annat till att man måste ta sig en återställare dagen efter för att överhuvudtaget fungera i vardagen.


    Ameeen. Precis det jag försökt komma fram till. Jag har ett riskbruk/missbruk men jag är definitivt inte beroende av alkohol eller haft nån abstinens och skulle aldrig komma på tanken att ta en återställare. Sen kan ju det hända i framtiden om jag skulle fortsätta som nu men det ska jag ju inte.
  • Anonym (hemskt)
    Anonym (nykter) skrev 2016-04-18 15:26:57 följande:

    Jag får väl sticka ut näsan lite då och fråga, är inte ts psykiskt beroende av alkohol? Eftersom ts inte vill sluta dricka trots att hon hamnar i fyllecell och värre.


    Nä jag kan absolut sluta dricka vilket jag tänkte göra nu. Nu blir det här mitt sista inlägg. Har tagit till mig allt ni skrivit och ska göra slut med alkoholen.

    Ha det så bra allihopa!
  • Anonym (hemskt)
    klyban skrev 2016-04-18 16:38:41 följande:

    Nä, det är ett beroende då.

    Det är TS handlingar(fyllecell), förlora jobb och utsätta sig för farliga situationer.

    Som gör TS till missbrukare/alkoholist.


    Är tvungen. Så alla jag känner som också hamnat i fyllecell eller gjort ogenomtänkta/farliga saker på fyllan är också alkoholister? Har en vän som cyklat påverkad och ramlat och fått sy, en som ramlat ner i en iskall sjö och en som fick magpumpas. Samtliga har också hamnat i fyllecell eller att polisen har ringt dit föräldrarna/kört hem. De är inte bara unga och dumma eller gjort ett misstag för mycket eller inte riktigt lärt sig sin gräns då det hände utan de är alkoholister kan vi säga redan nu? Trots att det händer 1 av 1000 gånger? Vad gäller jobbet var det inte alkohol som gjorde att jag fick sparken, det var en del i det hela men det var ju fortfarande bara ett rykte som inte var sant pga en bild på internet.
  • Anonym (hemskt)
    Anonym (Jag) skrev 2016-04-19 09:10:44 följande:

    [quote=76548341][quote-nick]Anonym (hemskt) skrev 2016-04-19 00:58:26 följande:[/quote-nick]Är tvungen. Så alla jag känner som också hamnat i fyllecell eller gjort ogenomtänkta/farliga saker på fyllan är också alkoholister?]

    Nä, kanske inte alla. Det beror ju även på vem som växer ifrån det och vem som blir kvar i det... För alltid


    Exakt
  • Anonym (hemskt)
    klyban skrev 2016-04-19 13:13:16 följande:

    Du faller under missbrukare, JA.

    Men detta är inga enskilda händelser för dig eller hur?

    Och du faller under samtliga kategorier.


    Ja jag har förstått det nu. Enskilda händelser för mig??
  • Anonym (hemskt)

    Nej men jag var ute igår och tänkte denna gång ska jag anstränga mig. Så jag åt en stor middag, varannan vatten, valde cider och vin och när det tagit slut så var jag sugen på att dricka mer men skulle lika bra kunna avstå. Vi gick ut och tog EN drink men sen hem och laga mat och prata istället. Och enda tabletten jag tog var en imovane vilket jag iförsig inte borde gjort för då kändes fyllan fem gånger värre, balansen försvann inte omdömet dock.

    Jaja told yaaa

  • Anonym (hemskt)
    Anonym (nykter) skrev 2016-04-19 13:49:19 följande:

    Nej, men om de uppfyller tre av kriterierna i inlägg #172 är de det.


    Jag uppfyller bara en "kontrollförlust". Eller gjorde? Möjligen två, att jag inte slutar dricka trots negativa konsekvenser med fast nu vet jag att jag kan hantera alkoholen om jag anstränger mig lite, men det har ju hänt saker tidigare. Men nått tredje kriterie uppfyller jag inte. Så ska man inte glömma att jag är ung och dum heller och inte 30 år och har barn för då skulle jag inte dricka överhuvudtaget eftersom risken alltid finns att det går snett, och den är lite större för mig än många andra.

    Ha en bra helg!
  • Anonym (hemskt)
    lollys skrev 2016-04-22 08:54:42 följande:

    Jaha, då var det fredag igen och ts sparkar igång tråden. Suprise suprise....


    Skulle bara berätta hur bra det gick med alkoholen igår vad har fredag med det att göra
Svar på tråden Fyllecell IGEN