Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Alla män är potentiella våldtäktsmän

    CFly skrev 2016-04-20 11:35:03 följande:
    Även om folk slutar anklaga varandra för saker så finns ju rädslan kvar där ändå. Det ändrar ju inte det faktiska att oavsett kön så vet du inte vem du träffar på gatan. Det spelar ingen roll om andra kommer anklaga dig för det eller inte. Du kan i alla fall träffa på en våldtäktsman, rånare, you name it. 

    Det sunda förnuftet när man träffar någon måste råda oavsett kön och situation, oavsett anklagande människor eller inte. Så det är ingen skillnad i det.
    Men eftersom jag vet att skulden kommer att läggas på mig är jag extra försiktig. Alltid när en serievåldtäktsman går lös uppmanar polisen kvinnor att hålla sig hemma istället för att ta in extra poliser för att få fast svinet.
  • K Kalle
    CFly skrev 2016-04-20 11:38:55 följande:
    Jag förstår lite vad du menar Sandra. 

    Självklart är målet att ingen ska våldföra sig på någon oavsett kön. Men så länge vi inte har nått dit så är jag ju bra dum om jag ger mig ut i värsta slummen i en storstad ensam där jag vet att det är mycket brott och härjar runt. Om jag då inte vet att jag utsätter mig för en större risk att bli rånad och nerslagen så är jag självklart dumdristig. 
    Fast det är ju inte så att det är för att kvinnor går runt lättklädda i skumma kvarter som de blir våldtagna.
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-04-22 11:43:32 följande:
    Ta sig därifrån? Och endast bruka nödvärn? Inte tortera våldtäksmannen (ja, det kan låta okänsligt mot kvinnan, men så tycker jag).
    Eh tror du på allvar att det är det vi i tråden menar? I första hand försöker man givetvis springa därifrån, men det är svårt när mannen ligger över en och tar strypgrepp.
  • K Kalle
    fluu skrev 2016-04-22 20:44:41 följande:

    Nej. För det första för att det inte är så och för det andra för att det då betyder att alla kvinnor, även jag själv, är ett potentiellt offer och det vägrar jag vara.


    Så du kan se på en man om han är våldtäktsman eller inte? Grattis?
  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-23 18:06:39 följande:
    Falskt. 

    Jag har inte läst hela tråden, men kan du förklara hur du tänker? Att alla män i så fall har något biologiskt inom sig att vilja våldta eller? Det är ju också en fösvinnande liten del av alla  män som våldtagit någon.

    Jag skulle lättare kunna hålla med ifall det stod "Alla oempatiska, dominanta alfahannar är potentiella våldtäktsmän".

    Jag som man är inte ens intresserad av fyisk sex, så för mig är den tanken att jag skulle våldta någon inte möjlig. Det finns liksom inget intresse där, så varför skulle jag någonsin göra det?
    Om jag möter en man i en mörk gränd kan han vara en våldtäktsman eller inte. Jag vet inte detta, men han är en potentiell våldtäktsman och därför går jag över på andra sidan gatan och tar fram nyckelknippan så att jag bättre kan försvara mig mot ett eventuellt övergrepp.
  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-23 18:06:39 följande:
    Jag som man är inte ens intresserad av fyisk sex, så för mig är den tanken att jag skulle våldta någon inte möjlig. Det finns liksom inget intresse där, så varför skulle jag någonsin göra det?
    HUR ska kvinnan du möter på väg till bussen på kvällen veta detta???
  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-25 13:24:59 följande:
    Påståendet var ju "ALLA män är potentiella våldtäktsmän", vilket alltså är falskt eftersom jag inte är en potentiell våldtäktsman. 
    Jo, om en kvinna möter dig på väg hem från bussen på kvällen så är du en potentiell våldtäktsman i hennes ögon. Därför går hon för säkerhets skull över till andra sidan gatan och kanske tar upp nyckelknippan, en sprejburk eller annat.
  • K Kalle
    Palestrina skrev 2016-04-25 15:04:34 följande:
    Det kan du självklart göra, men det är lite vid sidan av poängen, särskilt i den här diskussionen. Jag hoppas att bilden nedan blir läsbar. Jag hittade den på Lady Dahmers blogg, i det här inlägget (för övrigt ganska klargörande):
    ladydahmer.nu/alla-man-ar-potentiella-valdtaktsman-2/
    PRECIS! Det är detta jag menar!

    "Och när detta sker, när kvinnor våldtas eller blir slagna så lägger samhället och omgivningen oftast över ansvaret på henne:

    ? Varför följde du med honom hem, vad trodde du skulle hända?
    ? Varför klev du in i bilen?
    ? Varför har du kort kjol och urringning om du inte vill att män ska?.?
    ? Varför hånglade du med honom om du inte ville ligga?
    ? Varför drack du så mycket?
    ? Du flirtade ju!
    ? Cock teaser.
    ? Du provocerade!
    ? Varför stannade du?
    ? Såg du inte varningssignalerna?


    Kontentan av detta är:


    1. Mannen ses som ett djur som styrs av sina lustar och känslor.
    2. Kvinnans roll är att ta ansvar för mäns sexualitet och ilska.


    En kvinna som blir våldtagen eller misshandlad får skylla sig själv.  Hon får inte provocera eller uppmuntra. Hon ska förebygga och vidta åtgärder för att vara säker. Hon ?borde veta bättre?, till och med när hon känner mannen hon våldtas av. Kvinnor bör alltså ? enligt samhällets föreställningar ? utgå från att varje man hon möter kan utgöra en fara och om hon inte gör det så är det hon som får bära skuld och ansvar för det som händer henne."

  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-25 16:07:52 följande:
    Det är en rätt så luddig fras i sådana fall som är som gjord för missförstånd. Dessutom vet du inte om alla kvinor känner så heller. 
    Nej såklart, men alla kvinnor jag har pratat med - mina vänner och kvinnliga kollegor på olika arbetsplatser- tänker så och försöker hitta strategier för att inte hamna i ett utsatt läge och strategier för att öka möjligheterna att klara ett angrepp.
  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-26 10:16:44 följande:
    Ja det är ju bra att tänka så, inte alls fel. Men jag tycker inte det är samma sak som att tänka att alla män är potentiella våldtäktsmän. T ex om du blivit bekant med en man och känner honom väl, och märker av hans empatiska drag, så fortsätter väl inte tankarna gå att han när som helst kan få för sig att våldta dig?
    Jag tänker inte att alla män är potentiella våldtäktsmän. Däremot gör samhället det. De flesta våldtäkter begås av någon som känner offret. Ändå läggs skulden på offret "Du borde inte följt med honom ensam" (trots att det är en man man känner väl) "Du borde väl förstått att om du gick med på att kyssas skulle han vilja mer".
  • K Kalle
    pyssel skrev 2016-04-26 10:43:28 följande:
    Tror inte att du riktigt förstår vad som menas: Att kvinnan tagit förväntade "försiktighetsåtgärder", som t.ex att lära känna, ligger i linje med att förhålla sig "som om alla män är potentiella våldtäktsmän". För att försöka gardera sig från både skuld och påståenden om dumhet, "jisses, så naivt" och liknande kalkyler en gör. Kalkyler för både potentiell risk och potientiell idiotförklaring, slampighet etc.
    Precis. Av den anledningen är det färre kvinnor än män på krogen. Av den anledningen är det svårare för en man att få en kvinna att följa med hem än det är för en kvinna att följa en man hem. Av den anledningen vågar många kvinnor inte lägga ut sin bild på dejtingsidor och är försiktiga i kontakterna med män där.
  • K Kalle
    pyssel skrev 2016-04-26 13:10:21 följande:
    Vi läser nog "alla män är potentiella våldtäktsmän" olika. Jag menar inte att det mest, eller alls faktiskt, är en varning (på det sättet jag uppfattar dig), utan att frasen istället pekar ut helt andra saker: Att det är ett problem att kvinnor förväntas förhålla sig till män som potentiella våldtäktsmän. För att skydda sig både från våldtäkt och medskyldighet vid en våldtäkt där de själva är offer.
    Det är nog tvärtom så att kvinnor INTE ser alla män som potentiella våldtäktsmän och låter den manliga klasskompisen sova över när hans sista buss gått - utan att tänka att det skulle finnas risk att han ska våldta en. Rättsväsendet och samhället däremot skulle i det fallet lägga skulden på kvinnan. Hon borde ha fattat att han skulle våldta henne och låtit killen sova på en parkbänk i stället.
  • K Kalle
    joje skrev 2016-04-26 14:08:15 följande:
    Men då är det kanske en fras som borde ändras på, eftersom de flesta verkar läsa den ordagrant som det står och då missuppfatta det, och inte läsa analysen om vad den egentligen står för.

    Du menar att när en kvinna träffar en ny man så ska hon hela tiden tänka att han kan vara en våldtäktsman? Är det inte risk att det bara skapar mer rädsla då? Att vara försiktig och uppmärksam på hur människor är ska man alltid vara. Men det får väl vara i lagom dos så att säga. Ja det finns skitstövlar och de flesta är män och dem ska man hålla sig ifrån, eller vara på sin vakt med. Men jag tror att när man lär känna en man mer och mer så märker de allra flesta om han är en som är kapabel till våldtäkt eller inte.  

    Den här frasen är på ett sätt liknande frasen "Jag hatar alla män" som också tydligen missuppfattades av väldigt många. 
    Och vilka är dessa? HUR ska jag veta om killen jag träffar är en våldtäktsman eller inte? Det syns inte. De flesta är superjusta fram till våldtäkten. Ingen kunde tro att Hagamannen skulle vara en våldtäktsman. Han var en trevlig och juste flerbarnsfar. Men...
  • K Kalle
    K Kalle skrev 2016-04-26 15:04:26 följande:
    Precis. Av den anledningen är det färre kvinnor än män på krogen. Av den anledningen är det svårare för en man att få en kvinna att följa med hem än det är för en kvinna att följa en man hem. Av den anledningen vågar många kvinnor inte lägga ut sin bild på dejtingsidor och är försiktiga i kontakterna med män där.
    "än det är för en kvinna att få en man att följa med hem" ska det vara!
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-04-27 04:35:09 följande:
    Ursäkta min tröghet här, men, vad kan man åstadkomma med en nyckelknippa?
    Det har någon annan redan svarat dig. Man har nycklarna mellan fingrarna för att göra större skada vid ett knytnävsslag.
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-04-27 05:48:43 följande:
    Det är väl jättemånga kvinnor som lägger ut en bild på dem själva på dejtingsajter? Tycker du överdriver lite här.
    Nej, jag skriver så därför att män i andra trådar, som handlar om just dejtingsidor, klagar på att det dels finns för få kvinnor där (vilket kan bero på att skulden läggs på kvinnan om hon råkar illa ut när hon träffar någon hon inte känner) och dels att de kvinnor som är där är knapphändig med sin information och att många inte lägger ut sin bild. Jag letar inte efter kvinnor på dejtingsidor så jag vet inte själv hur vanligt det är. Jag utgår bara från den information som dessa män ger - och de har tydligen fel. Bra att veta.
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-04-27 04:21:37 följande:
    Du anser alltså att man har rätt att gå fri om man mördar den som försöker våldta en? Självförsvar inbegriper mord osv. Bara så jag förstår var vi är.
    För att något ska räknas som mord måste det vara planerat. Alltså kan det aldrig bli fråga om mord i ett sånt fall. Möjligtvis skulle det kunna bli fråga om dråp och kvinnan skulle troligtvis dömas till villkorlig dom pga förmildrande omständighet. En man som attackeras av en våldsverkare som försöker döda honom har samma rätt att försvara sig. Jag antar att du i det fallet inte bara skulle låta våldsverkaren hacka ihjäl dig utan du skulle med alla medel försöka freda dig.
  • K Kalle
    CFly skrev 2016-05-01 14:05:23 följande:
    Jag kan förstå en poäng med att attackera hårdare mot de som är skyldiga. Men jag förstår inte poängen med att skicka en attack/pik eller döma någon som är oskyldig. Det oavsett vilket kön det skulle vara riktat emot. 

    Låt bara för exempel skull jag hade en dålig erfarenhet av golddiggers och kanske vore jätterädd att träffa en sån igen, eller om jag skulle blivit misshandlad och varit jätterädd för en misshandlare igen. Jag skulle aldrig komma på tanken att uttrycka mig som att alla i någon grupp vore potentiella något. Det är sån jag är.

    Så tyvärr förstår jag inte det mer än att man på bekostnad av oskyldiga försöker få till ett mer effektfullt uttryck och klämma åt lite mer för att få upp folks ögon? Om det är fallet så är inte jag en sån person att jag skulle utnyttja oskyldiga på det sättet. Det måste finnas mer människovärdiga sätt att göra det på.
    Det är inte kvinnor som anser att alla män är potentiella våldtäktsmän. Det är vårt rättsväsende samt det omgivande samhället. Kvinnor blir därför kritiserade för att de INTE betraktade den trevlige kurskamraten som potentiell våldtäktsman och därför bjöd hem honom  på fika (som exempel).
  • K Kalle
    CFly skrev 2016-05-02 08:58:09 följande:
    Desto ännu större anledning för kvinnor att inte ropa ut det begreppet. Ännu större anledning för kvinnor att dementera det och säga, nä män är inte våldtäktsmän, det är vissa få idioter som är det, de flesta män är schyssta och vettiga människor. 

    Tyvärr hittar jag bloggar med milslånga inlägg av så kallade feminister som ska förklara varför alla män är våldtäktsmän är ett bra begrepp. Till vilken nytta?
    Jag har aldrig hört en kvinna säga det, och har aldrig sagt det själv. Däremot måste jag förhålla mig till att enligt rättsväsendet och någon sorts allmän moral så läggs ansvaret på mig om jag inte agerar som att alla män är potentiella våldtäktsmän - om jag gud förbjude skulle bli våldtagen.
Svar på tråden Alla män är potentiella våldtäktsmän