• Iowhannah

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-05-10 12:57:27 följande:

    Men jag trodde att hon skulle sätta jobbet först, det var så jag kom på att jag skulle gå ner i tid. 


    Du trodde?! Du kan ju inte utgå ifrån att hon inte sätter sina barn i första rummet (vilket de flesta föräldrar gör)! Låt sonen och svärdottern komma till dig istället för att du tränger dig på och vill diktera hur de ska leva sina liv! Visst, nu har du kanske redan förstört relationen för ett tag framöver, men för allas skull: BACKA!
  • Iowhannah

    Jag känner att jag måste fråga (men du svarar nog inte, det verkar vara ett genomgående tema här): vad har din svärdotter gjort som fått dig att ogilla henne så mycket? Du kallar henne präktig för att hon sätter barnen först och ger dem det de behöver, i form av kärlek, tid och hemlagad mat. Hon är präktig för att hon inte ser på skräp-teve och tar med barnen ut i skogen. Vad hände? Jag skulle väldigt gärna även få veta hennes sida av historien.

  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-10 22:04:45 följande:

    Att man vänjer barnen att sova själva. Det kan ta tid.. mina sov själva runt 6 v. Min dotters barn fick skrika men man behöver ju inte göra så.


    Och hur vande du barnen att sova själva (och varför? Du tycks ju inte vilja att de är självständiga)? Små barn skriker för att de har behov att få tillfredsställda, inte för att jävlas. Jag skulle aldrig kunna lämna mitt barn skrikande i sin säng!

    Och gnälla på samsovning... Det har aldrig slagit dig att kanske både barn och föräldrar faktiskt tycker att det är mysigt? Dessutom väldigt praktiskt om man nattammar.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-12 09:21:00 följande:

    Det jag fått lära mig är att om man inte vet så frågar man mamma, syster, pappa, bror i första hand vilket jag även lärde mina barn men sonen gör inte så längre.


    Vilket i det här fallet är en bra sak, eftersom han och hans fru har mycket bättre koll än vad du har.

    Dessutom är det 2016. Vet man inte så googlar man. Eller frågar på bvc (ifall det gäller barnen). Jag tror att de flesta gör så, innan de kommer till mamma. Och med en mamma som lever kvar på 40-talet (och ska bestämma allt) så förstår jag om man inte ens kommer till henne.
  • Iowhannah
    Harmagedon skrev 2016-05-12 09:46:53 följande:

    Så ni har effektivt stängt alla vägar för ny kunskap att nå in till er släkt?


    Exakt så. Jorden är platt, solen cirkulerar runt jorden och bebisar ska lära sig att de är ensamma i denna värld! Lika bra att "nöta in det direkt" (talat som en riktig sektmedlem).
  • Iowhannah
    Anonym (förstår på sätt och vis) skrev 2016-05-12 09:54:10 följande:

     Riktat till TS        men citerar dig sextiotalist för jag håller helt med dig här

    TS du måste ta in att de allra flesta utanför din lilla bubbla har utvecklats och tagit del av nya rön ang mkt. Ni lever envist kvar i det förgångna,  Du kan ju inte vänta dig att alla andra ska anpassa sig efter ditt lilla samhälle där ni avstannat i utveckling och blundat för hur det ser ut i resten av Sverige.!!!

    Du säger att du inte tycker du är orsaken till problemen för att du gör som "ni alltid gjort"   Men det fungerar uppenbarligen inte längre!!!  För din son flyttade från er lilla bubbla och UTVECKLADES och hade turen att träffa en vad det verkar, sund, stark, intelligent kvinna med ett offantligt stort tålamod som inte har gått under pga hur du totalt försöker köra över henne

    Du visar henne ingen som helst respekt MEN sitter och undrar varför hon inte vill ta till sig dina "råd"  ?!  

    Skulle du ha tyckt om när du var ung  ifall  någon utifrån (tex om DIN svärmor hade kommit utifrån din lilla bubbla)  och lade sig i hur du levde ditt liv- som din mamma troligen levde och överförde på dig - Och tycka att du inte har tillräckligt eller fel  möbler, eller klandra dig för hur du tog hand om dina barn, tycka att du måste helamma tex ? 

    Jag ger upp nu, för du VILL verkligen inte fatta att DU/ NI i er lilla by HAR INTE DEN BÄSTA KUNSKAPEN, ni vet inte hur man bäst tar hand om ett barn 

    och ert sätt att leva, lite som ett kollektiv, PASSAR inte de flesta för DE FLESTA har förstått att vi nu lever år 2016 och saker har förändrats och de har anpassat sig till ny forskning ang barn mm  Medan DU och din släkt sitter envist kvar i er lilla håla och VÄGRAR ta in ny lärdom Lite som en sekt faktiskt 

    Ledsen, men du kommer att förlora din son och hans familj men du har ju din dotter henne lyckades du ju förstöra och hindra så hon nu sitter fast i ditt föråldrade tänk och kan inte ens planera så att hennes barn får frukost.   Såå sorgligt ! Men bara DU  känner dig behövd så är det väl bra för dig antar jag  Fy fan !


    Har du missat att TS är den viktigaste i hela världen? Att hennes ord är lag?
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-12 22:41:27 följande:

    Nej det gör vi inte men det händer att hon vill ha något som hon inte har råd med och då hjälper vi henne. Nu tjatar hon om att hon vill ha en ny säng trots att den hon har bara är några år gammal.


    Jag hoppas att ni inte köper en till henne. Det är skillnad på "vill ha" och "behöver".
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-12 22:50:58 följande:

    Men dottern är ju som hon är, det är för sent att ändra det nu.


    Det är det ju inte, men jag tror inte att du VILL ändra det. Jag tror att du mår bra när folk är beroende av dig. Tragiskt.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-13 09:46:09 följande:

    Hon visar ju ingen vilja till att göra något så det är som det är tycker jag.


    Hon behöver ju inte ha den viljan heller, ni gör ju allt för/åt henne. Hon har ingen anledning att kämpa för nåt så länge hon har en så curlande mamma.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-13 09:49:01 följande:

    Nej inte direkt! Ibland tänker jag att det vore skönt att leva så som sonen gör och bara ha sitt eget att tänka på faktiskt. Det är slitigt att flänga runt som vi gör.


    Är det avundsjuka det handlar om alltså? Kan du inte bara vara glad för sin sons skull? Han har ett bra liv och har tagit sig bort från er kontrollerande släkt. Starkt jobbat av honom!
  • Iowhannah
    Fiona M skrev 2016-05-13 12:42:54 följande:

    OK. TS själv har aldrig skrivit om sex, däremot en del om egentid - då hon skulle vara barnvakt... - för att göra andra saker, gå ut etc.


    Det känns som att TS vill att svärdottern är en frånvarande mamma...
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-13 12:53:06 följande:

    Nej... vi har ju inte kunnat resa sen hennes barn föddes t ex.


    Men sluta. Självklart har ni kunnat resa, men ni väljer att inte göra det. Dottern ska ju aldrig behöva ta något som helst ansvar.
  • Iowhannah
    Anonym (Mia) skrev 2016-05-16 08:04:13 följande:

    Vad snällt av henne att hjälpa er! Kul!


    Onödigt snällt, mtp hur mycket TS ogillar henne. Men ja, snällt. Hoppas hon blir mer accepterad nu.
  • Iowhannah
    Anonym (jag) skrev 2016-05-15 14:00:06 följande:

    Som jag sagt förut kvittar det vad folk tror. Jag skriver om mitt liv. MITT LIV!


    Jag har svårt att tro att det kvittar vad folk tror när du skapar trådar här för att få veta vad folk tycker. Så länge vi inte håller med dig så väljer du bara att "inte bry dig".
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?