• mocha8676

    Ägglossningstest som graviditetstest!

    Som rubriken lyder, någon som har erfarenhet att gravtesta med Ältest? Jag har läst gamla trådar om detta här på familjeliv och läst på lite om det på internet. Vet att det inte är pålitligt, men för många funkar det.

    Det jag undrar över är ifall ni med starka ÄLtester (istället för gravtest) har fått mens, eller har ni fått positivt på gravtestet efter?

    Jag testade nämligen precis och fick starkt utslag på bim+3. Testade med ÄLtest då jag inte hade nåt gravtest hemma. Ska testa med ett cbndigital någon dag!

  • Svar på tråden Ägglossningstest som graviditetstest!
  • mocha8676

    Tack för era svar! Har läst att det även kan ge fullt utslag även om mensen är påväg. Tänkte för skojs skull köra ÄL-test imorn också, men ska snarast köpa g-test. Har som sagt läst att man inte kan lita på att man är gravid. Har stark molvärk och känner av hugg i livmoder/ner mot könet. Kanske mens på gång..

  • mocha8676
    Anonym (M) skrev 2016-04-16 23:08:21 följande:

    Japp, jag brukar alltid ha ältest över så tar både äl- och gravtest innan bim och mina ältest har alltid blivit positiva när jag varit gravid. Rätt självklart eftersom ältest inte kan skilja på lh och hcg. Har fått stegring på ältest innan mens, men aldrig positivt!


    Tack för ditt svar. Tog idag ett cv digital ÄL test och fick glad gubbe. Spännande att testa med ett vanligt g-test snart :)
  • mocha8676
    GrönaDruvan skrev 2016-04-17 10:30:36 följande:

    Sen fick jag positivt på äl test en gång när jag inte var gravid. Så tror nog inte man ska lita på sådana test. Ältest är till för just att kolla äl.


    Precis. Läst om att det kan vara så också.
Svar på tråden Ägglossningstest som graviditetstest!