• Anonym (T)

    Hur stor del i era barns liv har barnens mor och farföräldrar

    Som rubriken, hur stor del i era barns liv har barnens mor och farföräldrar?

  • Svar på tråden Hur stor del i era barns liv har barnens mor och farföräldrar
  • Anonym (Bla)

    Farmor och farfar är barnvakt någon timme var tredje vecka och mormor och morfar kanske en gång i halvåret.

  • MammAmma

    De ses på födelsedagar och högtider, typ. Kan hända att de kommer förbi på en fika 'utan anledning' också iofs, nån enstaka gång om året.

  • Anonym (Backa!)

    Så stor del/omfattning som mina barn önskar att vi som mormor/morfar ska vara närvarande.

    Våra barn vet att vi finns och att vi hjälper dem när som helst när de är i behov av det. Vi visar ömsesidig respekt. Kommunikation är svaret på det mesta!

     

  • Anonym (Plrrbt)

    Inte särskilt. Mormor o morfar är sjuka, dementa och bor 80 mil bort.
    Farfar reser mkt i jobbet och kan dyka upp om han är i närheten av där vi bor.
    Farmor kommer och hälsar på några dagar per år.
    En faster och en morbror finns nära och träffar barnen ofta.

  • Anonym (Mycket)

    Jättestor del. Vi bor nära både mormor, farmor och farfar. Mormor och farmor hämtar ofta på förskola/skolan och leker med barnen. De följer med på olika utflykter ibland och en vecka om året drar vi till Mallis allihopa. Barnen turas om att sova hos mormor och de tar med dem på bio el museum etc. Egentligen behöver vi sällan hjälp, men de vill så gärna och barnen med så vi låter dem hållas haha. Nej men snart blir barnen stora och kommer inte vilja hänga med dem och de själva blir äldre och kommer inte orka, så de passar på. En del skulle nog bli knäppa på så mkt kontakt med svärisar och egna föräldrar, men det fungerar jättebra och alla kan säga nej utan att ngn blir sur.

  • Anonym (Anna)

    Mycket stor del rent känslomässigt, mindre del fysiskt.

    Vi bor långt ifrån varandra, men trivs mycket bra i varandras sällskap, både vi och barnen. Barnen skypar gärna med dom, och vi hälsar på varandra några gånger om året.

  • Anonym (Mrs K)

    Ingen del alls, eftersom barnets mor- och farföräldrar är döda. Farmor var den enda som levde länge nog att hinna träffa sitt barnbarn, hon dog när barnbarnet var 11 månader gammalt.

  • Anonym (Inte mycket)

    Inte mycket vad det gäller de biologiska, som inte är så intresserade.
    Däremot har vårt barn fått bonus mor/farföräldrar som han träffar nästan varje dag och som älskar honom som sitt eget barnbarn.
    De är grannar till oss.

  • Anonym (!)

    Stor. Farmor och farfar träffar barnet minst en gång i veckan. Mormor och morfar träffas 6 gånger per år då de bor över 100 mil bort samt att vi FaceTimear nästan varje dag.

  • Anonym (vidå)

    Vi åker hem till morfar i stort sätt varje helg, plus att han passar nån gång när det behövs och vi ibland hittar på nått tillsammans allihopa.

    Farmor och farfar bor i ett annat land typ 250 mil härifrån så dom träffar vi ca 3-6 veckor per år. Då bor vi hos dom. Men vi pratar med dom på Skype typ varje/varannan dag, skickar bilder m.m.

Svar på tråden Hur stor del i era barns liv har barnens mor och farföräldrar