• Anonym (Patienten)

    Mysig middag med läkare

    Idag hade jag tid hos en läkare för att prata om en fysisk sjukdom som jag har. Det tog ett par minuter och sedan frågade han hur det var annars och jag sa att jag varit nere ett längre tag. Då säger han att jag måste ut och ha kul och rekommenderade mig att gå ut på en mysig middag med någon jag gillar. Han sa vidare att han gärna kunde bjuda mig, "vi kan säga att det är medicinskt nödvändigt om någon undrar". Jag skrattade bort det, men det fortsatte i de banorna. Jag kände ju att det var mest skoj kanske, men samtidigt var hela samtalet sådär. Är det konstigt beteende eller är jag fånig? Jag tror att han kanske ville muntra upp mig, men det kändes mer som ett flörtigt samtal på krogen än ett läkarbesök (som jag verkligen kände att jag behövde). 

    Har en ny tid med honom nästa vecka och har ingen lust att gå. Han är dock enda specialistläkaren inom min sjukdom, så har ingen annan att gå till i min stad. Vad gör man?

  • Svar på tråden Mysig middag med läkare
  • Anonym (4)

    nej det låter konstigt. 

    möjligen gå dit en gång till, sätt igång inspelning på mobilen innan du går in och se om han säger liknande saker en gång till. Då har du bevis om det blir något konstigt efterspel. Säg naturligtvis inget om att du spelar in. 

    Tycker också du ska reagera tydligt om han pratar på samma vis igen. Vad menar du? Bjuder du ut mig på en date? Säger han då ja och du inte alls är intresserad av detta får du  säga att det inte är ok för en läkare att bete sig så. Det är oprofessionellt, du är där som patient osv. Du tappar förtroendet för honom. 

  • Anonym (Woow)

    Nää menar du att en läkare stötte på dig??? Vtf is going on .. damn....

  • Anonym (Patienten)

    Tack! Ja, du har rätt, jag skulle ha varit tydlig. Blev så förvirrad bara, har inte träffat en läkare som uppfört sig så tidigare. Kunde inte avgöra om han försökte lätta upp stämningen eller faktiskt träffas privat. Han sa också att jag var välkommen när jag ville för en pratstund (jag har väntat länge på den här tiden) så allt kändes bara märkligt. 

  • Anonym (4)

    även om han bara ville lätta upp stämningen borde han i så fall gjort det på ett annat sätt. Han borde insett hur det kan ha uppfattats.

  • Anonym (jojo)

    Min läkare ska alltid flörta med ögonen så där blink blink med ena ögat på ett charmigt sätt

    Jag tycker bara det är gulligt

    Så tänk inte mer på det nu

  • Anonym (Patienten)
    Anonym (jojo) skrev 2016-05-24 19:37:24 följande:

    Min läkare ska alltid flörta med ögonen så där blink blink med ena ögat på ett charmigt sätt

    Jag tycker bara det är gulligt

    Så tänk inte mer på det nu


    Tycker du? :D Jag tyckte det var jättekonstigt. Vill ha råd om min hälsa, trevligt bemötande utan prat om mysiga middagar och blinkande ögon,  men som sagt, kan vara jag som är konstig.

    Tack för ditt svar. Ger det ett försök igen nästa vecka då kanske.
  • Anonym (Ganesha)

    Hans beteende är märkligt. Oavsett vad man tycker om det, om man personligen uppskattar det eller inte, så går han över en gräns. Han får inte som läkare bete sig så mot patienter. Han har ett ansvar och regler att förhålla sig till. Tycker du ska spela in samtalet nästa gång som någon sa. Så har du ditt på det torra. Och om du vill ta detta vidare, så har du bevis. Så det inte bara blir ord mot ord.


    Vet en tjej som var med i liknande situation, fast det gällde ännu grövre saker och när hon då sa ifrån direkt så skrev han i efterhand in i journalen att man ska vara vaksam mot henne, att hon verkar vara drogmissbrukare mm. Vilket gjort att hon inte kan ta smärtstillande (hon har en allvarlig ryggskada), och är misstrodd av många läkare hon träffar, då denne varning inte går att ta bort. Nu har hon träffat en bra läkare som tror henne, men hon har haft det jäkligt pga denne läkare.

Svar på tråden Mysig middag med läkare