• Roykotten

    Hur svenska vuxna spenderar sina liv

    Vaknar, äter frukost, borstar tänderna, stressar iväg till sitt halvtråkiga jobb. Kallpratar med kollegorna, börjar jobba, äter sin medhavna matlåda och jämför sin matlåda med kollegorna. Jobbar på tills man ska åka hem. När man kommer hem är det dags att laga mat, blir nåt enkelt som pytt i panna. Sen diskar man och går ut med soporna. Resten av kvällen spenderas av slötittande framför tvn eller Facebook. Sen går man och lägger sig för att uppleva en liknande dag. Det ser självklart lite annorlunda ut för de med barn.

  • Svar på tråden Hur svenska vuxna spenderar sina liv
  • Santin

    För många ser det nog ut så men definitivt inte för alla. Många gillar tex sitt jobb eller kanske bra jobbar en viss procent och lägger resten av tiden på annat skoj

  • sportpappa

    Många har roligt på jobbet och tycker att man gör andra roliga saker än att bara jobba. Jag umgås med mina arbetskamrater, fikar, tränar ibland på lunchen, går på seminarier och utbildningar, lär mig något nytt nästan varje dag, letar upp någon ny lunchrestaurang de dagar jag inte har matlåda, gör roliga arbetsuppgifter och mycket mer. Jag försöker minimera de tråkiga uppgifterna för de är själadödande. För många tråkiga uppgifter och jag söker mig vidare till ett nytt jobb.
    För att göra jobbet roligare så försöker jag fördjupa mig inom något varje dag. Det tar lite längre att göra klart det jag gör, men på sikt så tjänar kunden troligtvis på det eftersom jag blir bättre och bättre.

    Att laga mat tillsammans på kvällen är kul och hela familjen äter sen ihop och pratar. Vi försöker införa åtminstone en ny maträtt varje vecka för att testa något nytt. Hel- och halvfabrikat ska undvikas så mycket som möjligt, men självklart slinker det med fiskpinnar och köttbullar ibland för det är väldigt uppskattat av barnen.

    Slötittande framför TV har vi strukit helt för flera år sedan. Om vi ska titta på något så tittar vi aktivt, dvs. ETT avsnitt av en TV-serie eller EN film om vi känner för något så långt. TV:n står aldrig bara på.

    Mitt surfande håller jag på och effektiviserar, men har inte riktigt kommit i mål än. Tanken är att jag ska titta på varje sida endast en gång per dag, dvs. jag går in på Facebook en enda gång och sen får det räcka. Samma sak med olika forum. En genomgång av inlägg och sen när jag har stängt ner sidan så går jag inte dit mer förrän nästan dag. Stäng av mail och notifieringar från Facebook och alla andra tjänster som skickar ut oändligt med uppdateringar. Jag går ju ändå in på sidorna en gång per dag och ser vad som hänt.

    När jag borstar mina tänder gör jag olika balansövningar från yoga. Då slösar jag inte bort den tiden och den blir mer meningsfull.

    Jag cyklar till jobbet för att få motion och frisk luft. Alltid kul att cykla förbi alla bilar som tuffar fram i snigelfart i bilköerna.

    osv...

    För att göra livet roligare så försök göra varje liten del lite roligare och mer meningsfull. Gör varje sak aktivt och försök göra det bra. Om något tar kraft och tid och inte görs aktivt så sluta med det NU.

  • Scoops

    Många av mina dagar kan på schemat se ganska tråkiga ut, men hur man mår och vad man gör handlar om så mycket mer än det.
    Jag älskar mitt jobb, har jättetrevligt med kollegorna och stressar aldrig någonstans. Låter som det du beskriver är dagen för någon som har saknat mening med tillvaron..

  • sportpappa

    Var är alla fritidsintressen, familj och vänner? Det låter som du beskriver en person som lever ensam utan vänner och som inte försöker göra något vettigt med sitt liv. "Vakna, åka till jobbet, jobba, åka hem, äta, slösa bort några timmar på tomma aktiviteter, sova."

  • Aniiee

    Haha, jag gjorde en hel tråd en gång för nåt år sedan om vad jag gör på dagarna. Exakt, med klockslag och grejer. Orsaken var att jag tröttade på kommentarer som "du  är ju bara på FL hela dagarna, du har ju inget liv." Hur det var med den saken låter jag andra döma.

    Men i övrigt kan jag ju säga att din TS inte känns representativ för någon jag känner, med eller utan småbarn. 


    You are the creators and the curators of your own lives
Svar på tråden Hur svenska vuxna spenderar sina liv