• 23åring

    Inkomst ni under 30 år?

    Hej

    Undrar om det finns personer som är under 30 (tvungen att dra en gräns någon stans) som vill dela med er av vad ni har för inkomst?

    Är själv 23 år, kvinna, har ett barn som nu är 3 år och är gravid med nummer 2, endast studerat ett extra år efter gymnasiet. Är helt skuldfri. Tjänar 25 000kr innan skatt, på det tillkommer några tusenlappar varje månad för resor. Har ockdå mobiltelefon (som jag använder privat) samt liten årsbonus.

    Nyfiken på vad fler "unga" personer tjänar. Tycker själv att jag tjänar helt ok, trött på att alla tar för givet att min ekonomi är usel bara för att jag är ung mamma... Så därför jag vill höra vad andra runt min ålder har för ekonomisk situation. Tror jag kommer kunna tjäna 35 000kr innan 30, så är målsättningen idag med snart två små barn att ta hand om parallellt med jobbet. Tänker inte offra all min tid med dem för att få lönen att öka snabbare, då har jag redan så jag klarar mig.

  • Svar på tråden Inkomst ni under 30 år?
  • 23åring
    frunH skrev 2016-08-24 17:23:33 följande:

    Hej :)

    Jag är 26 år, har 29000 kr innan skatt.

    Jobbar som lärare.


    Låter som ganska bra lön som lärare? Ändå lågt betalt, du har säkert gått på högskola? Du har ett stort ansvar i ditt jobb, konstigt att det inte värderas högre av samhället.
  • Anonym (My)

    29år. Har två barn på 3 och 5år. Specialistutbildade sjuksköterska (4år universitetets studier). Jobbar på ambulansen via landsting. Tjänar med ob 35 000 innan skatt. Sen tillkommer övertidspass så brukar få ut runt 30 tusen efter skatt.

  • Anonym (Här kommer tåget)

    22årig ensam man, nyutbildad lokförare (~1år yh-utb.) 
    ingångslön 31000kr före skatt. Får ut nästan samma summa efter skatt med alla tillägg inräknade. Om två år höjs lönen till 38. Lär få ut nånstans runt 36 efter skatt med tilläggen enligt de mer erfarna kollegorna. 


    har csn-lån (för mer än bara denna utbildningen), samt några småskulder från större inköp (ex. Säng, soffa, tv) 


    jobbar på ett av de sämst betalda företagen för lokförare? vill jag ha någon märkbar höjning så behöver jag vidareutbilda mig internt eller byta företag. 


    hade jag utbildat mig när jag var 20 och tagit jobb på något av de bättre betalda företagen så hade jag kunnat ligga på 42000 (utan tillägg före skatt) i månaden vid 24 års ålder

  • Anonym (Outbildad)

    Trasslig ungdomstid, barn tidigt. Är nu 27 år, gravid med nr3, har ingen gymnasieutbildning.

    Arbetar 75% på cloetta, vilket jag ser som en stor vinst överlag. Varit ensam med barn från 22 tills jag var 26år på heltid så konstant bunden till att arbeta dagtid för att hinna hämta/lämna inom förskolans tider + all vab och föräldraledighet x2 etc, men sjukskriven nu till följd av nuvarande graviditet.
    Fick i snitt 24-27.000 innan skatt per månad + milersättning.

    Har trots detta klarat mig ifrån lån och delbetalningar utöver 38' som ska in till CSN efter ett misslyckat försök att studera upp gymnasiet med två småbarn på egen hand. Har också en bil, detta för att öht hinna till/från förskolan/skolan för att ens möjliggöra att jobba 7-16.

  • CortexAcc

    27år, men fyller 28 i år.
    Har en grundlön på 47500 kr, men brukar få bonusar på ca. 150 000 per år. Så landar på ett snitt på 60k/månader.
    Civilingenjör med snart 3 års erfarenhet inom halvledarbranchen

  • Anonym (Jessica)

    Är 30, tjänar 24200. Jobbar på en vårdcentral men har bara varit där i 2 år. Innan dess enbart haft timvik på en livsmedelsindustri. 

  • Anonym (Kalle)

    28 år civilingenjör. Tjänar 62k innan skatt.

Svar på tråden Inkomst ni under 30 år?