Inlägg från: Anonym (Vi med!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vi med!)

    Andra barnet väldigt tätt

    Låter precis som vi, fick en dotter i slutet av februari och jag är gravid igen med nästa beräknad till 1 år minus 3 veckor efter storasyster, dvs månadsskiftet jan/feb.

    För vår del så är det välplanerat. Jag kommer vara hemma i början (1-3 månader, tills jag är fysiskt återställd) och sedan kommer vi köra varannan vardag hemma/på jobbet. Självklart är pappan hemma sina 10 dagar plus att vi har kvar våra dubbeldagar för första barnet (eller så tar vi fp för ett barn var), så minst en månad är han hemma med mig.

    Storasyster är ganska krävande, inte klängig men kräver psykisk stimulans hela tiden. Det kommer bli lättare när hon kommer lite längre fysiskt och hon kan underhålla sig själv. Vi har ingen hjälp i samma stad där vi bor men mormor är ett samtal och två timmar bort, hon kommer gärna och bor med oss och avlastar!

  • Anonym (Vi med!)

    Vi kör varannan dag för att den andra ska få åka till jobbet och "vila upp sig". Föräldraledighet och jobb är ansträngande på olika sätt, så det är vårt sätt att optimera vårn ork (och få mental stimulans, jag hade blivit tokig av att gå hemma länge!)

Svar på tråden Andra barnet väldigt tätt