• YKY

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Hej!

    Jag tänkte hoppa in i den här tråden mot bättre vetande. :)

    Jag och min sambo ska börja försöka i augusti, men jag slutade med mina piller i början av juni och vi kör utan skydd efter dess. Man vet ju aldrig. Jag är 27 och han är 28 (precis som TS :) ).

    Jag kände väldigt tydliga ägglossningssymtom runt den 22-23 juni (flytning och ömma bröstvårtor) så jag känner att min vanliga cykel redan är igång, och hoppas verkligen att jag har rätt. Vi råkade matcha in rätt bra då jag borde ha haft ägglossning, så det finns ändå en liten chans att jag kan vara gravid.

    Jag har BIM runt den 7-8 juli, men som sagt, jag har precis slutat med p-piller för en månad sen så vem vet?

    Jag gjorde ett "testa tidigt-test" precis som var supernegativt för att jag är så nyfiken. Predictor Early. Någon mer som har använt det? Om någon vill se ett klart negativt test så ser det ut såhär:



    Min sambo tycker det är orimligt att testa tidigt, och han har ju rätt i det. Han tycker att jag ska testa som tidigast 2-3 dagar efter BIM om mensen inte kommit eller är konstig för att inte slösa test. Jag ska försöka vara mer rimlig och inte bli en testoman som jag vet att jag kan bli. Han har ju rätt i att vi har nio månaders väntan oavsett, och det har han ju helt rätt i. Ser fram emot kommande försök, det ska bli kul!

    Hoppas det är okej att jag hoppar in såhär, jag kände att det kunde vara skönt att skriva av sig lite grann kring detta eftersom sambon är så chill. ;)

  • YKY
    Brolinn skrev 2016-07-05 09:05:48 följande:
    Heej!
    Jag testade också idag, var såklart negativt :( så nästa ÄL är kring 18-20 juli så det är bara att vänta och hoppas.

    Men ändå tungt och jobbigt, känns lixom omöjligt att få till det..
    Sluta med P-plåster i december så trodde något skulle ske.. Tre mån bakåt börja ja med appar, ÄL stickor och så.
    Men känns som att jag lägger ner.

    Håller tummarna för dig att mensen inte kommer :)
    Hur är du i förhållande till BIM, är det helt kört?

    Jag har ingen aning om min cykel kommer bli "vanlig" nu direkt efter att jag slutade med P-piller (Yaz). Det skulle ju kunna bli så att jag inte får mens på flera månader innan kroppen kommer igång, jag försöker ha de i bakhuvudet även om jag på något sätt ändå känner att kroppen är igång.

    Jag förstår verkligen att det känns tröstlöst, men sörj lite och ladda om, och du vet ju att fungerar det inte på ett år så kommer ni att få hjälp. Mer än 80 % av par som försöker får ju ett plus inom ett år.

    Tack, om mensen inte dyker upp och det blir ett plus senare vore ju det super, men för mig är det ju positivt även om det blir mens för det blir ett kvitto på att kroppen är igång! ^.^
  • YKY

    Min mens kom idag, men jag ser det som positivt eftersom det innebär att kroppen kommit igång i en någorlunda normal cykel direkt efter jag slutade med p-piller.

    Ingen mensvärk heller, och det ska man inte underskatta. ^.^

Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?